FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - SEPSI 2-1

video+foto UTA, victorie cu Sepsi la revenirea acasă » Meci nebun, cu ocazii uriașe și greșeli de arbitraj: clasamentul și notele GSP

Articol de , - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 16:05 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 10:40

UTA Arad s-a impus 2-1 în fața celor de la Sepsi, în etapa 23 din Superliga, în cel mai bun meci al arădenilor din ultimul timp. Trei goluri, reușite de Omondi (35), Rodrigues (54), plus M. Ștefănescu (84-pen), au transformat primul joc după patru luni la Arad într-o minunăție. 

  • „Centralul” Florin Andrei s-a făcut de râs: a inventat un penalty și n-a văzut un altul, ambele pentru Sepsi, în timp ce asistentul Alexandru Cerei n-a semnalizat un ofsaid clar în care se afla Luckassen, poziție ce-a dus la anularea unui alt gol marcat de UTA
UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
+2 FOTO

Cronica meciului UTA - Sepsi 2-1

Prima veste bună. Revenirea arădenilor acasă, după 120 de zile jucate mereu exilați din oraș. Asta după ce municipalitatea a schimbat în întregime gazonul, arădenii bucurându-se acum de unul de calitate, hibrid, ca la București, pe Ghencea sau Giulești. 

Prima veste proastă. Decesul lui Iosif Lereter (90 de ani), unul din marii căpitani ai UTA-ei, unul din marii eroi dintr-o Generație de Aur a „Bătrânei Doamne”. Primul fotbalist român din istorie ce-a ajuns la 300 de meciuri în cea mai importantă competiție internă (1971).

Început ca din pușcă pentru UTA

A doua veste bună. Evoluția aproape fără greșeală a arădenilor lui Rednic, care au luat-o tare pe Sepsi, i-au tăiat elanul, n-au lăsat-o să respire, au pus presiune, au luat-o prin învăluire și-au mizat pe cartea atacului din primele minute. 

Luckassen a vrut să arate că mai poate „mușca” letal și-a reluat cu capul, dar puțin peste poartă (6). Omondi (16) a ratat și el șansa deschiderii scorului, dar mingea ștearsă cu capul a trecut pe lângă.

Repriză perfectă pentru arădeni

Sepsi și-a revenit după mai bine de jumătate din prima repriză, atunci când Cosmin Matei a trecut cu lejeritate de căpitanul Benga, dar șutul la colțul lung (24) a fost scos de Kucher. 

A doua veste proastă. A venit pentru covăsneni. Care au încasat un gol la care nici măcar arădenii nu se așteptau, dar le-a ieșit când controlau mijlocul terenului și căutau spații să desfacă apărarea. 

Mingea a sărit ca din colțul mesei din piciorul lui Debeljuh, a fost recuperată de Omondi, care i-a pasat lui Fabry, iar șutul acestuia deviat ușor de același Omondi l-a luat prin surprindere pe Niczuly, care a rămas nemișcat pe linia porții. 1-0, minutul 35.

81 de atacuriau fost în primele 45 de minute. O repriză în care arădenii au avut trei șuturi pe poarta lui Niczuly, față de unul singur al covăsnenilor de la Sepsi

Lecție de fotbal

A treia veste bună. Tot pentru arădeni! După reluare, UTA nu s-a retras, n-a făcut pasul înapoi și a speculat mai bine ca niciodată marile probleme din apărarea lui Sepsi, o echipă apatică, venită total nepregătită la Arad, fiind de nerecunoscut! Și de asta a profitat imediat după reluare. 

După o fază de manual, creată de la mijlocul terenului, Diogo Rodrigues, fundașul dreapta al arădenilor, ajuns în poziție de atacant, l-a driblat elegant pe Akos Kecskes și a marcat la colțul lung. 2-0, minutul 54!

O glumă de arbitraj!

A treia veste proastă. Cu un nou arbitraj penibil cu care ne-am obișnuit în ultimul timp. Fabry (59) dusese scorul la 3-0 pentru arădeni, reușita fiind validată inițial de „centralul” Florin Andrei, dar anulată din camera VAR pentru un ofsaid nesemnalizat de asistentul Alexandru Cerei, la Luckassen

Jocul s-a mutat rapid la poarta cealaltă, iar de această dată a comis-o arbitrul de centru! Debeljuh a căzut în careu după o presupusă intervenție a lui Căpușă, Florin Andrei a dictat eronat penalty după o simulare grosolană. Din camera VAR a fost chemat să revadă fază și și-a întors decizia (62).

9 meciuris-au jucat între cele două echipe în Superligă: de trei ori s-au impus arădenii, de patru ori au câştigat oaspeţii, iar alte două partide s-au terminat fără gol marcat (ambele pe terenul celor din Sf. Gheorghe)

Gol cu VAR. Punct și de la capăt

UTA, victorie cu Sepsi la revenirea acasă » Meci nebun, cu ocazii uriașe și greșeli de arbitraj: clasamentul și notele GSP
Hențul lui Conte

Cu 2-0 pe tabelă și cel mai bun meci făcut de arădeni în ultima vreme, Mircea Rednic a schimbat și s-a baricadat în apărare.

 Degeaba a avut Sepsi posesia pe toată durata meciului, că UTA a triumfat la ocazii de gol și șuturi pe poartă. „Centralul” Florin Andrei a mai dat-o în bară o dată, după ce n-a văzut cum Conte a respins mingea cu mâna din fața lui Ninaj (81). 

A fost din nou chemat la monitor de către Sorin Costreie, iar după două minute în care a văzut șase reluări a arătat punctul de la 11 metri. Ștefănescu a confiscat mingea, a tras tare în dreapta portarului și-a redus din handicap (84). Și-a ajuns la opt goluri în actualul sezon de Superligă, „Piticul” fiind principalul motor al covăsnenilor în actualul sezon. 

Doar că s-au trezit prea târziu, iar UTA a luat tot, după un final dramatic, cu o altă Sepsi pe teren. Dar s-a auzit fluierul și istoria s-a scris. Puțini se așteptau, dar surprizele țin în viață fotbalul.

Clasamentul din Superliga

Note GSP după UTA - Sepsi

UTA ARAD: Danylo Kucher 7 - Tiberiu Căpuşă 6, Ibrahima Conte 5, Alexandru Benga (cpt) 7, Diogo Rodrigues 7 - Cristian Mihai 6 (61 Rareş Pop 5), Marcelo De Freitas 6 - Claudiu Micovschi 7 (90+5 Reagy Ofosu), Andrej Fabry 6 (72 Marko Stolnik 6), Eric Omondi 7 (61 Ariel Lopez 5) - Kevin Luckassen 6 (90+5 Godberg Cooper). 
Antrenor: Mircea Rednic - 8. 

SEPSI: Roland Niczuly (cpt) 5 - Bogdan Oteliţă 5 (77 Davide Popşa), Denis Ciobotariu 6, Akos Kecskes 5 (66 Branislav Ninaj 5), Florin Ştefan 5 - Nicolae Păun 5, Jonathan Rodriguez 5 (66 Pavol Safranko 5) - Marius Ştefănescu 6, Cosmin Matei 5 (66 Sherif Kallaku 5), Roland Varga 5 (46 Kevin Varga 5) - Gabriel Debeljuh 5. 
Antrenor: Bernd Storck - 5. 

Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş) - 3. Asistenți: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) - 4, Mihăiță Necula (Bucureşti) - 7

FINAL. UTA - Sepsi OSK 2-1

Penalty pentru Sepsi după consultarea VAR

În minutul 83, Florin Andrei a dictat penalty pentru Sepsi, tot după consultarea VAR. Conte, fundașul de la UTA, a atins mingea cu mâna în propriul careu și covăsnenii au primit lovitură de la 11 metri. Florin Andrei a avut nevoie să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului. Marius Ștefănescu a executat și a transformat penalty-ul fără emoții, în dreapta portarului.

UTA, victorie cu Sepsi la revenirea acasă » Meci nebun, cu ocazii uriașe și greșeli de arbitraj: clasamentul și notele GSP
Hențul lui Conte

Cum a deschis UTA scorul

1-0 în minutul 36, Fabry a șutat din afara careului, iar mingea deviată de Omondi l-a păcălit pe Niczuly:

UTA, victorie cu Sepsi la revenirea acasă » Meci nebun, cu ocazii uriașe și greșeli de arbitraj: clasamentul și notele GSP
UTA, victorie cu Sepsi la revenirea acasă » Meci nebun, cu ocazii uriașe și greșeli de arbitraj: clasamentul și notele GSP

Suită de ocazii pentru UTA

Vizitatorii au strâns liniile, încercând să neutralizeze țesătura de pase a lui Micovschi & Co. și să răspundă pe contraatac. Așa s-a născut ocazia decarului Matei, șutul acestuia fiind respins de Kucher (24), înlocuitorul accidentatului Iacob între buturile arădenilor. 

Și după ce Omondi a fost imprecis în două situații, kenyanul a deviat șutul lui Fabry, suficient cât să-l prindă pe picior greșit pe Niczuly și să deschidă scorul (1-0, 36). Roșiii din teren au prins curaj, iar Freitas, Fabry și Micovschi au avut o suită de ratări, mingea fiind scoasă chiar și de pe linia porții (40).

UTA - Sepsi Sfântu Gheorghe, echipele de start: 

UTA: Kucher - Căpușă, Benga, Conte, D. Rodrigues - Micovschi, Mihai, Freitas, Fabry - Luckassen, Omondi
Rezerve: Lungu, Stolnik, Pop, Stanciu, Iurasciuc, Cooper, David, Ariel Lopez, Ofosu, Trif, Morar
Antrenor: Mircea Rednic

  • Rednic a trecut pe stânga un fundaș de picior drept, pentru că ,,Ștefănescu intră în interior", afirma antrenorul de la UTA înaintea partidei.
  • Doar că acesta a gafat cu FCSB, iar Trif, jucătorul adus pentru a compensa lipsa lui Abeid, prezent cu Mauritania la Cupa Africii, este în continuare doar rezervă.

Sepsi Sfântu Gheorghe: Ro. Niczuly - Oteliță, Ciobotariu, Kecskes, Ștefan - Păun, Rodriguez - R. Varga, Matei, Ștefănescu - Debeljuh
Rezerve: Moldovan, Ra. Niczuly, Ninaj, Bălașa, Aganovic, Kallaku, Gheorghe, Rondon, Safranko, Popsa, K. Varga
Antrenor: Bernd Storck

UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
UTA - Sepsi, etapa 23 din Superliga/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
+2 FOTO

Stadion: „Francisc Neuman”, Arad (capacitate: 7.827 locuri)
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș) / A1: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) / A2: Mihăiță Necula (București) / Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari) / Arbitru AVAR: Ferencz Tunyogi (Zalău - Sălaj) / R1: Marius Omuț (Satu Mare) / Observator arbitri: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Citește și alte știri din Superligă:

Îl poate înlocui Aioani pe Moldovan? Cifrele care le dau fiori giuleştenilor

Conferință fără precedent a lui Cristiano Bergodi » Italianul a răbufnit: „Ce facem? Ce a dat de înțeles Șucu?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
Nini
Nini  •  27 Ianuarie 2024, 23:01

Jurnalistule cred că nici tu nu ști ce ai vrut să spui. Întrarea criminală a lui Ștefănești nu ai văzut-o? Sau și tu ești de părere că fundașul a dat cu capul în picior?

rav410wrc
rav410wrc  •  27 Ianuarie 2024, 17:31
Postat de ionescugeorge77 pe 27 Ianuarie 2024, 12:53

...toti romanii care sunt cinstiti in inima lor si se duc la biserica si se roaga pentru sufletul acestei tari greu incercat tin azi cu UTA...acum ori niciodata...

Respect George !!

rav410wrc
rav410wrc  •  27 Ianuarie 2024, 17:30
Postat de Str82HeIL pe 27 Ianuarie 2024, 16:09

Ei uite ca sunt roman sunt cinstit. nu merg la biserica ca nu cred in zei dar de tinut cu UTA nu tin si defapt *** fix in 2 de UTA. Asa ca unde crezi si de ce crezi ca toti roamanii ar trebuii sa tina cu UTA? cine e UTA pana la urma? Eu zic sa mai bei si apa ca o *** . lasa Tzuica

Ar putea sa-ti fie UTA, mai simpatica decat Sepsi, pt simplul fapt ca antrenorul nostru este hunedorean de-al tau, bineinteles dc avatarul tau respecta cu adevarat simpatiile tale in fotbal !? ;)))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează