FOTBAL  »  Superliga  »  GUVERN

Vasile Dîncu a demisionat din Guvern! Fostul șef al MApN, legături puternice cu CSA Steaua, FRF și CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2022 12:37 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 12:57

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, și-a anunțat demisia din Guvernul României.

Azi, Vasile Dîncu a postat pe contul de Facebook un mesaj prin care anunța că renunță la funcția sa. Acesta și-a motivat decizia spunând că nu este dispus să mai colaboreze cu președintele Klaus Iohannis.

Mircea Sandu, dezvăluire incredibilă despre Gică Hagi: „Eu și prim-ministrul l-am ajutat să ia hotelul Iaki. I-am dat 300.000 de la UEFA pentru baza de la Ovidiu”
MIRCEA SANDU LA 70 DE ANI
Mircea Sandu, dezvăluire incredibilă despre Gică Hagi: „Eu și prim-ministrul l-am ajutat să ia hotelul Iaki. I-am dat 300.000 de la UEFA pentru baza de la Ovidiu”

Vasile Dîncu a demisionat de la MApN

În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale

Redau, mai jos, textul integral: 

Domnului Prim Ministru al Guvernului României Nicolae - Ionel Ciucă

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție. 

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

-Vasile Dîncu

Vasile Dîncu, apropiat de CSA Steaua, CFR Cluj și Răzvan Burleanu

De-a lungul anilor, Vasile Dîncu a avut puternice relații cu fotbalul românesc. Acesta este un apropiat al lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Anghel Iordănescu, s-a implicat în războiul CSA Steaua - FCSB pentru folosirea stadionului Ghencea și o sprijină pe CFR Cluj.

Vreau să vă spun că sunt hotărât să sprijinim cu toate mijloacele pe care le am la dispoziţie clubul Steaua. Şi este problema conducerii clubului să găsim cea mai bună soluţie pentru ca sportivii noştri să poată să joace în Liga 1. Sprijin acest proces şi vă promit că acest lucru se va întâmpla. Voi sprijini cu toate forţele ca Steaua să fie din nou în prima ligă. 

Trebuie să fim întotdeauna recunoscători campionilor olimpici, mondiali ai acestui club. Este o performanţă care aduce glorie României. Putem spera că sportul, prin cluburi precum Steaua, va reuşi să ridice din nou flacăra naţiunii noastre, pentru că suntem o naţiune puternică. 

Am câteva echipe cu care țin. Prima și cea mai veche iubire a mea este, din păcate, un eșec fotbalistic în acest moment, Dinamo București. Sufăr când mă uit la cea a mai rămas din Dinamo.  Evident că iubesc echipa din Bistrița, Gloria, pentru că acolo m-am născut. Dar și echipele din Cluj. Am fost mai apropiat de echipa CFR Cluj, care a făcut performanță internațională și mie îmi place să premiez excelența.

FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale. Trebuia să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de Guvern, pentru că Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării.Trebuia făcută o hotărâre de Guvern. Dura mai mult. Dacă făcea din timp, poate se aproba acest lucru în ședința de guvern

- Vasile Dîncu

În plus, acesta a avut mai multe conflicte cu Gigi Becali, patronul FCSB.

Dacă-l schimbă pe Dîncu și vine unul de la PSD, ar fi o șansă (n.r. - să ajungă la un acord cu CSA). La PSD sunt cei mai înțelepți, sunt români cuminți. Dîncu e de la SRI, nu PSD. Zice că e stadionul poporului, poporul este al lui Dîncu. Tot poporul este al lui Dîncu. 

El, Dîncu, e al lui, el i-a născut, și poporul, și stadionul. Îți dai seama el, marele filosof și sociolog. Unde ai văzut, mă, echipă care să fie a poporului? Tu nu faci ca poporul, domnule Dîncu. Mie îmi plăcea de el, dar acum am văzut duplicitatea lui. Și-a dat arama pe față. Cum să nu aibă putere de decizie? Dacă tu, ca ministru, nu poți să dai un stadion care e al poporului, ce putere mai ai tu? 

- Gigi Becali

Edi Iordănescu, protejat de Dîncu

În iunie 2022, după România - Muntenegru 0-3, Gazeta Sporturilor scria că selecționerul Edi Iordănescu e protejat la națională de axa Vasile Dîncu - Puiu Iordănescu - Răzvan Burleanu.

Iordănescu jr. e venit pe filieră politică, una extrem de apropiată șefului FRF. Anghel Iordănescu e extrem de bun prieten cu Vasile Dîncu, nașul lui Burleanu, iar lobby-ul agresiv făcut de Puiu în ianuarie și-a atins scopul: fiul său a fost pus selecționer. Astfel, FRF nu-l putea demite pe Edi în vară pentru că nu avea girul fostului ministru.

VIDEO Mircea Sandu: „Mă oprește lumea și mă tot întreabă: «Băi, în sufrageria lui Oprea s-a decis și selecționerul?!»"

Citește și: 

Mircea Sandu recunoaște în premieră: „Sigur că vedeam blaturile, dar ce puteam face?!” » Cum se apără fostul șef al FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  25 Octombrie 2022, 10:59
Postat de liviuemil pe 24 Octombrie 2022, 23:37

Bravo "rasputin"!. Directia Moscova, sigur primesti cetatenie chiar fara sa o ceri.

Așa, bolșevicule: cine nu-i cu noi, e împotriva noastră!

piramidon
piramidon  •  25 Octombrie 2022, 10:46
Postat de forumeer pe 24 Octombrie 2022, 19:57

Sarac gigist, nici nu stie ca stapan sau a primit 75 de milioane de euro de la ANRP... BANI PUBLICI. Cat bugetul Stelei la fotbal pe 75 de sezoane.

Inteleg ca pentru unele persoane "cetitul" e greu ...asa ca inteleg de ce esti un pic confuz :))) Sa incerc sa clarific pentru tine cateva aspecte : - nepot gg...primit ....bani...acum inteleg ca te deruteaza relatiile astea de rudenie ...nepot...unchi...var...dar totusi :))) - cica Justitia Romana nu a gasit nimic in neregula cu depagubirea respectiva :)))) - bugetul echipei de fotbal csa ...potrivit informatiilor disponibile ...sare de 3,5 meleoane euro/sezon ... cica numai bugetul de salarii...potrivit datelor furnizate de csa ...este de aproximativ 1,5 meleoane euro/an ....la care se mai adauga 1,2 meleoane euro cheltuite pentru intretinerea stadionului ...si ce mai cheltuiesc ei ...cu deplasarile....cu mancarea si beutura ...cu primele ...cu academia ) - tot clubul armatei consuma peste 25 meleoane de euro/an .....acum te las pe tine sa "cetesti" ca sa vezi ce poti sa faci , ca Armata Romana, cu 25 meleoane /an ...altceva decat sport :)))))

liviuemil
liviuemil  •  24 Octombrie 2022, 23:37
Postat de cpt.ahab pe 24 Octombrie 2022, 13:06

Parcă poate colabora cineva cu dulapul din care țâșnește paltonul direct pe capota mașinii! Ăla vrea să ne ducă în război cu disperare, pentru că așa e comanda externă. N-are absolut niciun fior pentru România și pentru români. Alesul "dăștepților" țării...

Bravo "rasputin"!. Directia Moscova, sigur primesti cetatenie chiar fara sa o ceri.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează