FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

VIDEO / CNCD s-a autosesizat după un articol GSP în cazul de rasism cu Nicușor Bancu + Jucătorul Craiovei riscă o pedeapsă cruntă în Liga 1!

Articol de GSP - Publicat marti, 01 octombrie 2019 11:50

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a anunțat că a fost efectuată o autosesizare în ceea ce privește cazul de rasism ivit la meciul dintre Craiova și Viitorul (3-1), ce îl are în prim plan pe Nicușor Bancu (27 de ani).

„Astăzi s-a dispus autosesizare!”, a scris Asztalos Csaba pe pagina sa de Facebook, unde a postat și articolul publicat de către Gazeta Sporturilor, după meci.  

VIDEO / CNCD s-a autosesizat după un articol GSP în cazul de rasism cu Nicușor Bancu + Jucătorul Craiovei riscă o pedeapsă cruntă în Liga 1!

Ce riscă Nicușor Bancu 

Potrivit Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Nicușor Bancu poate fi suspendat șase meciuri, dacă se dovedește că acesta a apelat la injurii rasiste vizavi de fotbalistul Viitorului. De asemenea, CS Universitatea Craiova poate primi între 5.000 și 60.000 de lei amendă. 

Articolul 54 din Regulamentul disciplinar – Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea​: 

„Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor, echipei tehnice şi antrenorilor şi 4 luni pentru oficiali. În plus, clubul căruia aparţine făptuitorul va fi sancţionat o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. 

La atingerea pragului maxim clubul va fi sancţinat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieşte o altă persoană pe astfel de motive”. 

VIDEO / CNCD s-a autosesizat după un articol GSP în cazul de rasism cu Nicușor Bancu + Jucătorul Craiovei riscă o pedeapsă cruntă în Liga 1!

Viitorul cere să se ia măsuri 

La finalul partidei, George Ogăraru, directorul de scouting al Viitorului, a cerut ca fotbalistul Craiovei să fie sancționat și este de părere că antrenorii din Liga 1 sunt nedreptățiți de către arbitri. 

„Dacă domnul Anghel şi Bradley se dovedeşte, iar eu cred cu tărie, că au spus adevărul şi anume că Bradley a fost înjurat într-un mod rasist, atunci trebuie luate măsuri. Nu se justifică eliminarea antrenorului. Antrenorul este acolo să îşi apere jucătorul şi nu a făcut-o într-un mod injurios, ci pur şi simplu a atras atenţia asupra ceea ce s-a întâmplat.

Antrenorii sunt din ce în ce mai limitaţi în expresie şi de fapt arbitrii sunt cei care decid şi au dreptul asupra a orice se întâmplă pe teren şi în afara terenului. Şi ceea ce trebuie să auzim, ce nu trebuie să auzim. Eu nu cred că s-a mai întâmplat în istoria fotbalului românesc ca în două meciuri consecutive să fie eliminat şi antrenorul principal şi antrenorul secund. Aţi văzut expresia echipei a doua repriză fără antrenor pe bancă. Fără al doilea antrenor pe bancă”, a spus George Ogăraru, după meci.  

VEZI ȘI: 

Sorin Cârțu se implică în scandalul de rasism de la Craiova - Viitorul: „Pentru mine, De Nooijer e un negru frumușel”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
pittt
pittt  •  02 Octombrie 2019, 13:08
Postat de Nea Vasile pe 02 Octombrie 2019, 11:42

Ba ungure. Las-o asa...

Cine-i ungurul ?

521133284705333
Nea Vasile  •  02 Octombrie 2019, 11:42

Ba ungure. Las-o asa...

pittt
pittt  •  01 Octombrie 2019, 23:01
Postat de Oane Petre pe 01 Octombrie 2019, 12:59

Sunt convins ca Bancu a spus ceea ce i se imputa. Tot meciul a fost agresiv. Fiecare atac la adversar a fost fault. La fel a "jucat" si Balasa. Ambii au faultat repetat, fara se primeasca niciun avertisment de la arbitru (Banciu a luat cartonas ca... sef de echipa). Nervozitatea lor a fost provocata de faptul ca "oltenii" nu s-au intalnit cu mingea in prima repriza. Condsider ca Avram a favorizat decisiv pe craioveni

Zici tu ? Jura-te.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează