FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Ruben de la Barrera și Gică Popescu, judecați de Hagi: pe cine dă „Regele” afară » UPDATE Reacția președintelui Viitorului

Ruben de la Barrera „a reușit” să strice Viitorul în numai trei săptămâni și, dacă n-o repară urgent, riscă să fie demis. +28   FOTO
Ruben de la Barrera „a reușit” să strice Viitorul în numai trei săptămâni și, dacă n-o repară urgent, riscă să fie demis.

Articol de , - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 09:00 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 12:50

Ruben de la Barrera „a reușit” să strice Viitorul în numai trei săptămâni și, dacă n-o repară urgent, riscă să fie demis. Meciul cu FCSB a fost unul dintre cele mai slabe de când a fost înființat clubul. Spaniolul și Gică Popescu, angajatorul lui, vor fi judecați curând, în funcție de rezultatele care vor mai apărea.

Experimentul pe care Hagi și Popescu l-au încercat cu un antrenor foarte tânăr, 35 de ani, dă rezultate proaste deocamdată. Atât de proaste încât Viitorul a ajuns să provoace compasiunea rivalelor din campionat. Valeriu Iftime, președintele de la FC Botoșani, calculează că echipa lui ar putea fi a treia la sfârșitul acestui sezon și își leagă socotelile și de forma dobrogenilor: „Obiectivul e s-o depășim pe una dintre CFR, FCSB și Craiova. Alte echipe foarte bune nu văd. Viitorul nu are cum să intre în play-off dacă nu schimbă antrenorul imediat! Eu n-am mai văzut echipa lui Hagi să joace atât de prost ca în meciul cu FCSB! Se vede și din avion că nu mai e Gică antrenorul!".

Dezastru total la Viitorul

Hagi s-a retras după finalul sezonului trecut și „principal" a devenit Ruben de la Barrera, un spaniol a cărui performanță maximă a avut loc atunci când a promovat-o pe Cultural Leonesa din liga a treia în liga a doua. Cu ibericul pe bancă, Viitorul a câștigat un singur punct din două etape, 1-1 cu nou-promovata UTA și 0-3 la FCSB. Nu rezultatele constituie grija principală a dobrogenilor. Problema lui Hagi este că echipa arată îngrozitor.

„Știu că și Hagi e supărat după înfrângerea aceasta", a spus Barrera după eșecul cu FCSB. Partida cu roș-albaștrii a ilustrat schimbarea în rău a constănțenilor. Ei nu mai au nici măcar arma principală pe care a folosit-o Gică în toți anii în care i-a condus în prima ligă: posesia. FCSB a avut mingea în 55 la sută din timpul de joc, un scor care l-a surprins și pe Anton Petrea, tehnicianul gazdelor. Alte date din meci uimesc și mai tare!

+24 FOTO

Cumnatul și-a asumat răspunderea

Ocazii: 10-2. Șuturi: 21-3. Șuturi pe poartă: 10-1. Viitorul nu a existat, într-o partidă în care Barrera a și alcătuit ciudat echipa, într-un sistem 4-4-2 cu șase fotbaliști de atac. Cu excepția fundașilor, toți jucătorii au fost mijlocași ofensivi și atacanți.

După ce Hagi a anunțat că renunță la conducerea tehnică a echipei de seniori și că se va concentra numai pe grupele de juniori, el l-a desemnat pe Gică Popescu să aleagă un antrenor nou. Pe baza relațiilor pe care le-a păstrat în Spania, Popescu l-a recrutat pe Ruben de la Barrera. Alegerea a surprins și din cauza vârstei, doar 35 de ani, și din cauza CV-ului modest, care conținea numai cluburi foarte mici.

„Am văzut Viitorul în meciul cu FCSB. Echipa arată foarte, foarte, foarte rău! Vezi și de la un kilometru că nu mai e Hagi pe bancă! Mi se părea că erau bulversați toți jucătorii" 
Valeriu Iftime, președintele de la FC Botoșani

Ruben de la Barrera și Gică Popescu, judecați de Hagi: pe cine dă „Regele” afară » UPDATE Reacția președintelui Viitorului

Cere mai mult timp

Ruben de la Barrera a recunoscut după eșecul cu FCSB că echipa lui a arătat rău, dar își păstrează convingerea că va putea să schimbe situația: „În următoarele două săptămâni, în care campionatul va fi întrerupt, trebuie să creștem și ca performanțe individuale, și ca echipă. Am încredere, dar e nevoie de timp. Sunt câțiva jucători care au ajuns recent la noi, încă nu sunt pregătiți, acomodați. Știu că am început prost sezonul, dar vă asigur că Viitorul va fi una dintre echipele importante în campionat!".

A pierdut trei titulari

Spaniolul nu a nimerit într-un context lejer, i-au plecat câțiva jucători importanți din sezonul trecut, dar comportamentul acesta din mercato e deja clasic pentru Viitorul, Hagi a și recunoscut că nu îi poate bloca pe fotbaliștii ofertați, fiindcă nu are cum să le ofere salarii la fel de mari cum sunt acelea de la cluburile care îi pețesc. Au plecat Cristi Ganea, la finalul împrumutului de la Athletic Bilbao, Vlad Achim, trecut la Dinamo gratis, și Rivaldinho, vândut la Cracovia cu 300.000 de euro. Următorul care va pleca o să fie Gabi Iancu, golgeterul sezonului trecut din Liga 1. 

El se află în negocieri avansate cu Al Ahli, din Qatar, tocmai formația pe care a antrenat-o Ruben. Barrera a susținut după partida cu FCSB că „încercăm să-l păstrăm pe Iancu", însă atacantul e atras de ofertă, iar clubul ar încasa 800.000 de euro, un preț bun pentru fotbalistul pe care Hagi l-a readus gratis de la Dunărea Călărași. Iancu nu a jucat cu FCSB. "A spus că îl durea piciorul", a fost explicația antrenorului.

REACȚIA VIITORULUI:

„Constat, cu indignare, că deși clubul FC Viitorul a demonstrat în repetate rânduri că este unul dintre cele mai stabile din Liga 1 din toate punctele de vedere, se încearcă o destabilizare prin diverse articole ostentative care nu au nicio legătură cu realitatea. 

FC Viitorul Constanța este în primul rând o ECHIPĂ, în toate structurile sale, cu o mentalitate puternică, diferită de ceea ce se dorește să se insinueze. Chiar dacă au trecut doar două etape din noul campionat, suntem nevoiți să ne reafirmăm public poziția de încredere față de antrenorul Ruben de la Barrera. 

Acest lucru a fost susținut inclusiv de Gică Hagi cu o zi înainte, dar goana după senzațional primează, din păcate, în fața oricărei realități. Probabil că articolul era făcut dinainte și trebuia publicat, fără sa se țină cont de declarațiile lui Gică. 

Referitor la declarațiile domnului Iftime... Îi mulțumesc mult pentru grija pe care ne-o poartă și pentru analiza tehnico-tactică făcută, însă, cred că atât eu, cât și Gică Hagi avem suficientă maturitate și experiență fotbalistică încât să putem gestiona și singuri orice situație de criză. Care, din fericire, la noi la club nu există”
Gică Popescu, președinte Viitorul

Citește mai multe știri din Liga 1:

Două întrebări importante după startul ratat al lui Contra la Dinamo: va avea „Guriță” soarta lui Rednic?

Dinamo, al doilea transfer al zilei: „câinii” au prezentat un jucător din Venezuela

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (20)
flojo
flojo  •  02 Septembrie 2020, 19:02
Postat de Radulescu Horatiu pe 02 Septembrie 2020, 11:52

Flocea,ce să mai vorbim,la ce minte ai tu?!

N-ai ce vorbi cu mine, nu avem aceleași pasiuni! Manelele și fc fcsb sunt pasiunea ta! Mai pune și tu mâna pe-o carte, asta dacă știi să citești, dacă nu alegi una cu poze și te “delectezi”! Cât despre scris, vai Steaua ta!

flojo
flojo  •  02 Septembrie 2020, 19:00
Postat de steauaeuna pe 02 Septembrie 2020, 18:21

flojooo, prostule,STEAUA e CAMPIOANA.. ai inteles? , bravo, aport...

Agramatule, ai apărut? Campioana proștilor e!

steauaeuna
steauaeuna  •  02 Septembrie 2020, 18:21
Postat de Radulescu Horatiu pe 02 Septembrie 2020, 11:52

Flocea,ce să mai vorbim,la ce minte ai tu?!

flojooo, prostule,STEAUA e CAMPIOANA.. ai inteles? , bravo, aport...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează