FOTBAL  »  Superliga  »  VIKING - FCSB

Dumitrescu îi rezolvă lui Dică marea problemă înainte de Viking - FCSB: „E cel mai potrivit”

Nicolae Dică
Nicolae Dică

Articol de GSP - Publicat luni, 22 august 2022 08:19 / Actualizat luni, 22 august 2022 10:19

FCSB nu-l va avea la dispoziție pe mijlocașul Darius Olaru (24 de ani) pentru returul cu Viking, din play-off-ul Conference League, iar Ilie Dumitrescu îi dă un sfat lui Nicolae Dică.

  • Viking - FCSB (2-1 în tur), returul play-off-ului Conference League, e programat joi, 25 august, de la ora 20:00 (ora României), live pe GSP.ro și televizat de Pro TV

Antrenorul roș-albaștrilor se pregătește să mizeze pe o formulă extrem de ofensivă pentru meciul din Norvegia, cu un alt sistem, dar Ilie Dumitrescu este de părere că Răzvan Oaidă ar trebui să joace în locul lui Olaru.

Miza pe puști! FCSB a transferat unul dintre cei mai promițători juniori din categoria sa de vârstă
FCSB
Miza pe puști! FCSB a transferat unul dintre cei mai promițători juniori din categoria sa de vârstă

Ilie Dumitrescu, sfat pentru Nicolae Dică: Oaidă în locul lui Olaru în Viking - FCSB

„Ar putea fi Oaidă în locul lui Olaru. E nevoie de un jucător lângă Edjouma. Rață e mai ofensiv, dar cred că Oaidă e cel mai potrivit. 

Oaidă e un jucător care acoperă foarte bine zona din fața fundașilor centrali și are o progresie bună cu mingea la picior. 

FCSB are nevoie de victorie cu Viking, dar trebuie sa luăm în calcul și jocul fără minge. Rață poate aduce plusul ăla, face și faza defensivă, dar trebuie cineva care să facă un pressing de întâmpinare agresiv. Iar Oaidă are calitățile astea”, a spus Ilie Dumitrescu, potrivit digisport.ro.

Ce echipă pregătește Nicolae Dică pentru Viking - FCSB

Gazeta Sporturilor a dezvăluit că Dică are mari bătăi de cap în privința modului în care va acoperi absența lui Olaru. Sunt două soluții pe care tehnicianul vicecampioanei le gândește și din care va alege.

  • prima și cea mai la îndemână e ca Vadim Rață să fie cel care va prelua sarcinile de joc ale lui Darius, iar sistemul să rămână 4-2-3-1. Sunt multe argumente în favoarea acestei variante: Rață e de același profil cu Olaru, e un fotbalist la fel de dispus la un efort mare și a mai evoluat în acest modul, atunci când a îmbrăcat tricoul Chindiei
  • o altă posibilitate e ca Dică să schimbe sistemul, să renunțe la 4-2-3-1 și să joace fie 4-1-4-1, fie chiar un revoluționar 4-1-3-2, în care să forțeze cu două vârfuri în fața unei echipe care foarte probabil va aborda jocul așa cum a făcut-o și în tur, adică defensiv. 
    Componența celor 6 jucători de atac ar fi aceeași în ambele module, doar că în sistemul 4-1-4-1, Miculescu ar fi în linia de 4 din spatele atacantului (Rusu sau Ianis Stoica), în vreme ce în varianta 4-1-3-2, Miculescu ar face cuplu cu atacantul, iar în spatele lor ar evolua Cordea, Octavian Popescu și Florinel Coman, ajutați de Edjouma, singurul mijlocaș central mai defensiv.

Varianta mai precaută: Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm, Radunovici - Edjouma, Rață - Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman - Miculescu 
Varianta exclusiv ofensivă: Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm, Radunovici - Edjouma - Cordea, Miculescu, Oct. Popescu, Fl. Coman - B. Rusu (I. Stoica)

VIDEO Cum vede Dragomir returul confruntării FCSB - Viking: „Vor ataca la fel ca aici”

Citește și: 

Fotbalistul din Liga 1 a refuzat-o pe FCSB și explică de ce: „Nu vreau să lucrez cu oameni precum Gigi Becali. Nu plec nicăieri!”

Pe FCSB o așteaptă infernul în Norvegia » Câte bilete mai sunt disponibile pentru returul cu Viking

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
Paksi
Paksi  •  22 August 2022, 13:50

Ilie Dumitrescu a progresat constat de-a lungul anilor! Parcă nu se mai bîlbîe așa tare. Dar bagajul de cunoștințe în exprimare este săracă.La fiecare meci folosește aceleași cuvinte,eventual în altă ordine! După un timp,poți anticipa ce va spune!

legio.sud
legio.sud  •  22 August 2022, 11:40
Postat de digei pe 22 August 2022, 10:27

Ilie Dumitrescu a atins pragul de jos al suportabilității, a devenit cel mai grețos invitat al unui post si asa greu de suportat fiind gigist 100%, ocupându-se doar cu sfaturi pentru FCSB. Ilie, ai fost și ești o personalitate, ce te-a determinat să te înjosești chiar atât? Tot timpul, absolut tot timpul, stai cu Becali în gură, cu FCSB, parca ai avea obligatii mari la ei, parcă te-au hipnotizat, ai ajuns cel mai penibil reprezentant al Generației de Aur, ești o RUȘINE.

UN PENIBIL. Iliuta asta !

legio.sud
legio.sud  •  22 August 2022, 11:38
Postat de anticenzuralasport pe 22 August 2022, 11:04

Dumitrescu nu rezolva niciodată probleme lui Becali ci da doar materiale pentru a fi platit...Curios cum GSP publica comentarii despre Steaua in care unul și altul își dau cu părerea dar critica orice părere are Becali despre proprii fotbaliști !!! GSP nu că Dumitrescu l-ar putea suna și la meciuri pe Dica ?Asta după ce ieri neica nimeni se uitase în stele și deci știau ei că Pantea a jucat datorită lui Becali !!! Mai vrem asemenea articole !!!

Tu ești bodyguardul lui MM … ? întreb pt pintili ca m-a rugat !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează