FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Vlad Iacob, conferință după ce a fost mazilit de la Dinamo: „Pentru ei, clubul nu e pe primul loc. Nu sunt banii necesari în conturi” » Îi dă replica lui Burcă

Articol de , - Publicat joi, 17 august 2023 15:25 / Actualizat joi, 17 august 2023 16:09

La câteva zeci de minute după ședința Adunării Generale a Acționarilor în care s-a votat revocarea lui din funcția de administrator special de la Dinamo, Vlad Iacob a susținut o conferință de presă.

„Timp de mai bine de un an, mi-am asumat un drum dificil. Pot spune că sunt pregătit să-mi închei mandatul cu mândrie, după performanța promovării, însă trebuie să rămân umil. 

Consider că Dinamo merită mult mai mult decât o simplă promovare și sunt conștient că în contextul dat nu am putut să îi ofer mai mult de atât. Eu voi continua să studiez și să-mi perfecționez competențele și sper ca în viitor să mai am ocazia să mai fac parte din conducere acestui club”, a transmis Vlad Iacob, care a împărtășit cu reporterii raportul de activitate după 13 luni de mandat:

Vlad Iacob, conferință de presă după revocarea de la Dinamo

Contrar așteptărilor inițiale, Vlad Iacob susține că nu va contesta în instanță hotărârea din AGA de astăzi în instanță:

„Nu voi ataca această decizie, este opțiunea acționarilor să recurgă la orice mijloc legal pe care îl consideră benefic pentru ei și pentru club. Deci eu, personal, nu voi ataca această decizie”.

Dintre participanții la ședință, doar acționarul majoritar Red&White Management a votat pentru, scopul acestora fiind înlocuirea lui Vlad Iacob cu Andrei Nicolescu.

Iacob a explicat unde s-a fisurat relația cu cei de la Red&White, în speță Andrei Nicolescu și Eugen Voicu:

„Au apărut destule divergențe de viziune, de management între mine și acționari pe parcurs. Au un proiect care, din punctul meu de vedere, nu asigură cea mai bună șansă pentru Dinamo, atât în procesul de reorganizare cât și în plan sportiv.

Eu consider că proiectul ar fi trebuit păstrat așa cum a fost discutat inițial și construit cu totul și cu totul altfel, având Dinamo pe primul loc. Interesul lui Dinamo ar trebui să primeze, dar acum nu este primul”.

În acest moment, în conturile clubului pentru care încă sunt responsabil până la înregistrarea unui nou administrator special la Registrul Comerțului pot să spun că nu există sumele și nici contracte care să acopere sumele necesare (n.r. - continuării activității). 

Domnii acționari știu mai bine dacă au la dispoziție resursele necesare pentru a încheia sezonul și pentru a merge mai departe clubul. Nu vreau să cred că se pune problema falimentului sau a neîncheierii sezonului, dar la Dinamo nici nu ar trebui să vorbim despre așa ceva, ci despre performanță, atingerea unor obiective înalte și clădirea clubului pe modele de bune practici din fotbalul european

- Vlad Iacob

Vlad Iacob: „Sunt dispus să lucrez în continuare la Dinamo”

Iacob nu exclude să continue la Dinamo sau să revină la clubul alb-roșu peste ceva vreme:

„Nu am luat o decizie în privința pașilor următori pe care îi voi face. Nu m-am gândit la asta acum. Până când voi fi revocat formal la Registrul Comerțului, o să îmi fac treaba cu la fel de multă responsabilitate și integritate și sper ca și succesorul meu să procedeze la fel. 

Sunt dispus să lucrez în continuare la Dinamo, însă nu voi face compromisuri decât dacă cred că adevărat în proiect, dacă consider că este benefic pentru Dinamo

Atunci aș reveni sau aș lucra în continuare în cadrul clubului, de pe orice funcție din care mi-aș putea aduce contribuția, la nivelul competențelor pe care le-am dobândit”. 

Vlad Iacob, replică pentru Ovidiu Burcă: „Nu era cazul să intervină”

În final, Vlad Iacob a avut o replică și pentru antrenorul Ovidiu Burcă, cel care declarase că „am încercat să-i fiu mentor lui Vlad, să-i dau câteva sfaturi, dar se pare că nu am reușit. Ce a făcut în ultima vreme nu face bine lui Dinamo”. 

„Cunosc foarte bine relația pe care Ovidiu Burcă o are cu Andrei Nicolescu de foarte mulți ani. Dacă aș fi fost în locul lui, aș fi rămas cel puțin neutru. Nu înseamnă că îi critic poziția, este pur și simplu alegerea pe care aș fi făcut-o eu dacă aș fi fost în locul său. 

În niciun caz nu aș fi făcut afirmații cu privire la mentorat. Eu nu m-am înscris aici la un program de mentorat, la faptul că a încercat să-mi fie mentor. Într-adevăr, mi-a și prezentat scuze personal în special pentru acea afirmație, însă nu cred că era cazul pentru ca antrenorul să intervină între administratorul special și acționarii clubului”, i-a transmis Iacob lui Burcă. 

Tot despre Dinamo: 

Noutăți la antrenamente pentru Burcă » Ambii ar putea evolua în campionat cu FC Voluntari
FC VOLUNTARI - DINAMO
Noutăți la antrenamente pentru Burcă » Ambii ar putea evolua în campionat cu FC Voluntari
Dinamo va avea un nou acționar: „Nu ne vom Preda niciodată!”
DINAMO
Dinamo va avea un nou acționar: „Nu ne vom Preda niciodată!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (15)
istet10
istet10  •  17 August 2023, 23:12
Postat de redbuldog pe 17 August 2023, 18:19

Pssst,lasa plisku mic si ,,canta" la alta masa,noi suntem echipa MAI si avem toate drepturile din lume...!

Aveti dreptul sa ne pupati ...

istet10
istet10  •  17 August 2023, 23:11
Postat de creeperno534 pe 17 August 2023, 22:43

Daca apartinea Dinamo lui MAI, ar fi avut 0 datorii si ar fi castigat cel putin un campionat in ultimii 5 ani

Cum de nu castiga atunci echipa CS ?

creeperno534
creeperno534  •  17 August 2023, 22:43

Daca apartinea Dinamo lui MAI, ar fi avut 0 datorii si ar fi castigat cel putin un campionat in ultimii 5 ani

Vezi toate comentariile (15)
Comentează