FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

VOCILE GAZETEI CFR Cluj - FCSB, comentat live de Dan Udrea, Ovidiu Ioanițoaia și Cristian Geambașu

CFR Cluj - FCSB, derby-ul Ligii 1, comentat LIVE pe GSP.RO de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP).
CFR Cluj - FCSB, derby-ul Ligii 1, comentat LIVE pe GSP.RO de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP).

Articol de , , - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 22:10 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 22:21

CFR Cluj - FCSB, derby-ul Ligii 1, scor 1-1, a fost comentat LIVE pe GSP.RO de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos poți citi opiniile lor dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

Accidentarea lui Olaru a provocat haos la FCSB » Coman și Șut au uitat de meci, iar CFR Cluj a fost la un pas de gol
CFR Cluj - FCSB
Accidentarea lui Olaru a provocat haos la FCSB » Coman și Șut au uitat de meci, iar CFR Cluj a fost la un pas de gol

CFR CLUJ - FCSB 1-1. Final:

Dan Udrea: În primele 15 minute a jucat doar CFR. Următoarele 30 au fost echilibrate. Repriza a doua, în schimb, a fost doar a FCSB-ului. Care ar fi câștigat dacă nu i se anula acel gol al lui Coman, marcat cu largul concurs al lui Sava. Decizia lui Colțescu? Aș zice 55% e fault, 45% nu e fault. Probabil, în timp ce viziona imaginile VAR, Colțescu și-a amintit de penalty-ul pe care l-a inventat pentru FCSB în meciul cu Farul. Și i-a fost ușor să anuleze golul! E o fază la care, vorba „oamenilor în negru”, orice dictezi ești „acoperit”. De regulament, evident!

Ovidiu Ioanițoaia: Surprinzător, ieșirea căpitanului Olaru, accidentat înaintea pauzei, n-a afectat foarte tare prestația liderului. FCSB a rămas în control și-n repriza secundă. A reușit să și înscrie, numai că, la sesizarea lui Găman din camera VAR, Colțescu n-a validat golul lui Fl. Coman, unul spectaculos. „Centralul” l-a anulat deoarece mai înainte V. Crețu jucase mingea imprudent. Lovise balonul, dar și, neregulamentar, piciorul lui Otele. 

Meciul a continuat în ritm vioi și în nota de ușoară dominare a bucureștenilor. S-a sfârșit 1-1, egal care, în opinia mea, a nedreptățit-o pe FCSB. Cea care, cu excepția primelor 20 de minute, a fost superioară. Mai sigură pe ea, omogenă, insistentă și periculoasă. Chiar dacă Juricic a irosit o ocazie imensă spre final, CFR ar trebui să se declare mulțumită cu acest punct. Pentru că un meci nu durează niciodată 20 de minute!

Cristian Geambașu: Prudența sufocă spectacolul și ofilește așteptările suporterilor. CFR a rămas blocată în amintirea primelor 15-20 de minute când evoluase ca o echipă care își recupera instinctele de campioană, în timp ce FCSB a continuat să își împingă adversarul spre poarta lui Sava. Intrarea lui Octavian Popescu în locul lui Ovidiu Popescu a fost doar o schimbare de prenume, iar Lixandru nu este nici măcar varianta unui Olaru în zi proastă. 

Compagno și Olaru au fost mai periculoși decât Krasniqi și Bîrligea ori Deac, dar fără rezultate pe tabelă. Ceva de genul admiși fără loc la calitatea de golgeter S-a terminat 1-1 cu senzația că ne-am mai păcălit încă o dată că suntem invitați la un ospăț cu bucate alese. Nu a fost decât o șaorma vegană rece.

CFR CLUJ - FCSB 1-1. La pauză:

Dan Udrea: Primele 15 au fost o lecție de fotbal din partea CFR-ului. Presing sufocant, echipă scurtă, agresivă. FCSB a fost îngenuncheată și a început să se ridice abia după ce a primit gol. Cele două reușite au venit după o finalizare (Tachtsidis) și o fază (Coman-Olaru) splendide, dar la baza ambelor goluri au stat bâlbâielile celor mai tineri jucători de pe teren: Pantea și Matei Ilie.

Ovidiu Ioanițoaia: O primă repriză cursivă, dar aspră, jucată uneori cu cuțitele pe masă. Mai vie, mai energică, CFR a început în trombă, a deschis repede scorul și s-ar fi desprins pe tabelă dacă Otele, neglijent, n-ar fi irosit două ocazii favorabile. După 20-25 de minute în care a părut copleșită și aproape n-a contat, FCSB s-a trezit ca din pumn. A suit liniile, a căpătat curaj și, logic, a restabilit egalitatea, Olaru fructificând pasa-gol servită de Fl. Coman. După aceea rolurile s-au inversat iar și gazdele au revenit la conducerea întâlnirii. N-au reușit însă nici ele să marcheze, cum n-au reușit nici oaspeții, deși Bîrligea și, respectiv, Șut n-au fost departe. 1-1 la pauză, echitabil.

Cristian Geambașu: Cadourile refuzate se răzbună. După golul de 1-0 al lui Tachtsidis, Otele a ratat 3 ocazii mari în doar câteva minute. Momente de joc care dau aer adversarului. Sufocată de începutul foarte solid al CFR-ului, FCSB a intrat în meci după minutul 20, atunci când Șut, Olaru și chiar Ovidiu Popescu au început să îi domine treptat pe Muhar,Tachtsidis și extremele false Mogoș și Camora. Odată mijlocul terenului pierdut, golul fulger al lui Olaru din pasa lui Coman a venit natural. Alert, derbyul nu dezamăgește, așa că ne așteaptă încă 45 de minute de fotbal interesant și imprevizibil. Hai să nu mai măsurăm totul după standardele Premier League, Bundesliga sau La Liga!

CFR CLUJ - FCSB. Înainte de meci:

Dan Udrea: Când CFR și FCSB erau cu adevărat echipe bune și mai contau prin Europa, duelurile meciurilor directe arătau cam așa: Fabbiani vs Rădoi, Dică vs Cadu, Culio vs Teixeira. Astăzi, va fi Bârigea vs Dawa, Compagno vs Matei Ilie și Muhar vs Ovidiu Popescu. Nivelul e slab, să nu ne așteptăm la mare lucru. Probabil va fi ca la meciul din tur: fotbalul mic, polemicile de după meci, pe arbitraj evident, fără sfârșit.

Ovidiu Ioanițoaia: În opinia mea, partida e de 1X2, fără favorit. Înainte de a o comenta, aș exprima o nedumerire. Când se știe despre CFR că luptă pentru podium cu echipe din București și din Craiova, cum se face că la duelul ei cu liderul FCSB sunt trimiși, inclusiv la VAR, numai arbitri din București și din Craiova?! Între ei, ca tacâmul să fie complet, și asistentul Daniel Mitruți, cel care i-a refuzat recent formației din Gruia golul de 4-3 de la Iași. Decizie greșită căci se va demonstra că golul, regulamentar, nu trebuia anulat pentru ofsaid! Cât mai există și alți arbitri în România, chiar nu se explică asemenea delegări „curioase”.

Cristian Geambașu: O echipă care își permite să îi țină pe bancă de rezerve pe Cristi Manea, Deac și Krasniqi înseamnă că are resurse și că poate arăta mai mult decât fotbalul cenușiu din ultima vreme. Am numit CFR-ul lui Mandorlini. FCSB aliniază o formulă care îl readuce pe Dawa lângă Ngezana și o linie de atac în care reapare Băluță, alături de mereu contestatul Compagno și etern răsfățatul Florinel, zis și Coman Gură de Aur. Va fi un derby în care cred că prima șansă o are pragmatismul ardelenilor. Și pata de culoare aparține vicecampioanei.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj - FCSB: 

Ca pe timpul lui Şunda, Ştef şi Kis » CFR Cluj nu a mai fost într-o formă atât de slabă înaintea unui meci cu FCSB din 2005!
CFR CLUJ - FCSB
Ca pe timpul lui Şunda, Ştef şi Kis » CFR Cluj nu a mai fost într-o formă atât de slabă înaintea unui meci cu FCSB din 2005!
Imagini fabuloase de la primul CFR - FCSB din istorie. Gigi Becali a stat cu Emil Boc la „oficială”, oamenii s-au urcat în copaci să vadă meciul!
CFR CLUJ - FCSB
Imagini fabuloase de la primul CFR - FCSB din istorie. Gigi Becali a stat cu Emil Boc la „oficială”, oamenii s-au urcat în copaci să vadă meciul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
stefanf78
stefanf78  •  11 Decembrie 2023, 08:00
Postat de tikitakabarceloona pe 11 Decembrie 2023, 01:39

N-a fost fault ala niciodata…daca e sa fim corecti si sa nu trollam

Respect!

ionica007
ionica007  •  11 Decembrie 2023, 07:17

Ca sa emita pretentii la titlu, franarii ar trebui sa-si caute macar un atacant... Otele nu este ''varf'', este extrema, iar Barligea si Juricic sunt de un penibil absolut...:)

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  11 Decembrie 2023, 01:39
Postat de stefanf78 pe 10 Decembrie 2023, 23:09

Fii corect, omule, ce naiba? Dacă se dădea penalti împotriva CFRului pentru un “fault corect” ca ăsta ai fi sărit în sus că FCSB a fost ajutată de arbitri azi. Știu că ești un tip corect, aștept răspunsul tău, merci. Spor!

N-a fost fault ala niciodata…daca e sa fim corecti si sa nu trollam

Vezi toate comentariile (59)
Comentează