FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - CFR CLUJ

Vocile Gazetei » Cristian Geambașu, Remus Răureanu și Marius Mărgărit au comentat derby-ul CSU Craiova - CFR Cluj: „E corect egalul acesta care subliniază echilibrul dintr-un play-off așa cum nu a mai fost”

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 aprilie 2023 18:30 / Actualizat duminica, 02 aprilie 2023 23:18

Duelul CSU Craiova - CFR Cluj a fost comentat live pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Remus Răureanu (reporter special GSP) și Marius Mărgărit (reporter special GSP). Mai jos găsești opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

FINAL: CSU Craiova - CFR Cluj 1-1

Remus Răureanu: CFR a marcat un gol tipic și ar fi obținut o victorie din rețeta proprie cu acel "cap" al lui Cvek, un mijlocaș defensiv care a potrivit perfect mingea pe care o centrase Manea. Nu a obținut-o pentru că și Craiova a înscris clasic, cu Koljci, un fotbalist de care îmi pare rău fără sa fiu suporter al Universității. Bosniacul ar fi trebuit să fie un fel de Dzeko dacă nu ar fi avut atâtea probleme medicale. Oltenii au fost aproape de victorie spre final, dar e corect egalul acesta care subliniază echilibrul dintr-un play-off așa cum nu a mai fost. CFR nu mai e un monstru, oricare dintre primele cinci poate spera să fie campioană.

Cristian Geambașu: Derby-ul Craiova-CFR a început cu adevărat în minutul 69, când Cvek a reușit o lovitură de cap care a semănat cu un voleu bine executat, vorba lui Ilie Dumitrescu. Meciul s-a aprins de-a binelea după încă 3 minute, atunci când, după o fază complicată, cu suspiciune de ofsaid, Koljic a înscris și i-a transmis un mesaj lui Eugen Neagoe, care îl preferă pe Markovici. CFR a terminat meciul în genunchi, atipic pentru o echipă organizată, care a strălucit mereu și la capitolul pregătire fizică. Intrarea lui Petrila nu a adus niciun plus, de asemenea aceea a lui Janga, în vreme ce înlocuirea veteranului Deac cu superveteranul Hoban poate stârni zâmbete dacă nu ești suporter al campioanei. A fost un 1-1 pentru care CFR trebuie să spună mulțumesc, iar Craiova să aibă regrete că a început să joace fotbal abia în ultimele 20 de minute. Timp de alte 70 de minute nu avuseserăm decât un șut pe poartă. Ce alegem, sfertul plin al paharului sau partea goală?

Marius Mărgărit: După o repriză urâtă de fotbal zero, se spune că un asemenea meci poate fi deblocat de o execuție sau de o gafă. Le-am avut pe amândouă. Execuția a venit de la Cvek, cel mai invizibil jucător de pe teren, care a trezit tabela și partida. Oltenii, mai insistenți, dar neputincioși, nu mai aveau ce pierde. Și la gafa lui Yuri, Koljic (inspirat Neagoe) i-a readus în joc. Dominare tot mai ascuțită a gazdelor, dar CFR, pusă la zid, a avut un Scuffet și o bară scut. 1-1, în avantajul clujenilor, care scapă iar după Rapid. Derby de 25 de minute, de fapt, un monolog al atacului oltean cu deruta ardeleană. Inclusiv cu două penalty-uri (la Maglica și Ndong) ratate și de ochii VAR.

La pauză: CSU Craiova - CFR Cluj 0-0

Cristian Geambașu: Prăbușirea lui Deac de la încălzire rămâne cel mai important fapt al primei reprize a derby-ului de la Craiova. Din fericire, alarmă falsă. Nu a mai fost alarmă însă la accidentările lui Ișfan și Baiaram (de-abia revenit), ambii cu probleme musculare. Îngrijorătoare rata accidentărilor la echipa lui Rotaru, unde Markovici, la 90 și ceva de kilograme, este prezentat ca fiind la greutatea ideală. La fapte fotbalistice, puține de remarcat. Craiova a fost mai insistentă, doar că rarele acțiuni inițiate de Ivan au fost blocate când de Yuri, când de Manea. CFR a replicat rar prin câteva pase interesante ale lui Krasniqi, dar nefructificate de Bîrligea și Maglica. Speranțe doar teoretice pentru o repriză secundă care să ne facă să nu mutăm canalul ca să vedem Napoli-Milan.

Remus Răureanu: Meciul este echilibrat și cam plictisitor, numărul mare de oameni de pe stadion nu-l dinamizează. Dacă nimeni nu riscă nici în repriza a doua, etapa aceasta arată ca una foarte bună pentru «Haralambie», unsul lui Becali, antrenorul cipriot care a venit ca să-și infrumuseteze CV-ul și să o împiedice pe FCSB să ajungă la al optulea an fără titlu.

Marius Mărgărit: Deocamdată o cruntă dezamăgire acest CSU Craiova - CFR. Departe de pretențiile unor pretendente la titlu, o partidă în care cele două echipe au ignorat legea de bază a jocului: să încerce să marcheze în poarta adversă. Pentru asta trebuie să ataci, să creezi. Specialiștii ar spune că a fost multă strategie. E doar un alibi. S-a văzut doar teamă, lipsă de imaginație și de bucurie de a juca. Până la urmă, și de valoare. Ceva ritm, luptă, inclusiv cu mingea, ocazii ioc, accidentări și atât. Fotbal? Poate mai târziu.

Înainte de CSU Craiova - CFR Cluj: la ce să ne așteptăm

Cristian Geambașu: Pentru că poate pierde contactul cu vârful plutonului, meci chiar mai important pentru Craiova decât pentru CFR, deși Petrescu ar accepta mai bine să întinerească echipa decât să recunoască așa ceva. Neagoe își permite să mizeze în atac pe Markovici și să îl țină pe bancă pe Koljic, iar la mijloc lângă Screciu l-a preferat pe Mateiu în dauna lui Alexandru Crețu. Iar CFR care nu îl are pe Camora, dar îi propune pe Maglica și Birligea în față secondați de Deac, Cvek, Muhar și Krasniqi (kosovarul admirat la noi dar nici măcar convocat în naționale țării sale), este departe de forța lotului care a câștigat ultimele trei titluri. Poate o fi o impresie greșită, atenuată de puterea lui Petrescu de a face borangic din mătasea broaștei. Pronostic X2.

Remus Răureanu: Pentru Craiova, ocazia e unică, doar cu o victorie obținută azi poate lupta serios pentru titlu! Oltenii au o echipă aproape bună, una imprevizibilă, dependentă de sclipirile lui Markovici și de realizările care rămân din jocul haotic al lui Ivan, fotbalistul-vedetă fără post.

Marius Mărgărit: În sezonul regulat, oltenii și clujenii și-au împărțit simetric victoriile, fiecare acasă. Atunci se juca pe jumătăți de măsură, acum pe puncte mari, care te ridică sau te dărâmă, poate decisiv. Chiar dacă e încă devreme în play-off, ambele, cu ochii pe Farul, să nu fugă prea departe, n-au decât o variantă. CFR să râmână în cărțile pentru încă un titlu, Craiova să nu iasă iar prea repede din ele.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
clubman
clubman  •  03 Aprilie 2023, 09:12
Postat de zb59 pe 02 Aprilie 2023, 23:20

“… corect egalul acesta care subliniază echilibrul dintr-un play-off așa cum nu a mai fost”. Cum poti amice sa faci o astfel de afirmarie?! Uita-te in statistici si vei vedea ca Universitatea a dominat acest meci. Stiu ca va sta in gat. Ma intreb cat de suparati ati fi fost daca ar fi si castigat?! Cata “impartialitate”!

...:) N-ar strica putina decenta. Craiova nu a existat timp de 70 de minute, iar franarilor li s-au refuzat doua penalty-uri clarissime: la Maglica si apoi la Birligea. Despre ce vorbim?!

zb59
zb59  •  03 Aprilie 2023, 07:45
Postat de retribution pe 02 Aprilie 2023, 23:44

aveti 2 puncte in 2 etape si sunteti la 7 puncte de primul loc cu 8 etape inainte de final. chiar nu puteti spune ca este bine ceva pentru voi in astea 2 etape.

Ai dreptate. Dar nu vad sensul in contextul a ceea ce am spus eu. In comentariul meu ma refeream strict la acest meci si la afirmatia facuta de dl jurnalist.

retribution
retribution  •  02 Aprilie 2023, 23:44
Postat de zb59 pe 02 Aprilie 2023, 23:20

“… corect egalul acesta care subliniază echilibrul dintr-un play-off așa cum nu a mai fost”. Cum poti amice sa faci o astfel de afirmarie?! Uita-te in statistici si vei vedea ca Universitatea a dominat acest meci. Stiu ca va sta in gat. Ma intreb cat de suparati ati fi fost daca ar fi si castigat?! Cata “impartialitate”!

aveti 2 puncte in 2 etape si sunteti la 7 puncte de primul loc cu 8 etape inainte de final. chiar nu puteti spune ca este bine ceva pentru voi in astea 2 etape.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close