FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

Vocile Gazetei » Derby-ul Rapid - FCSB 1-0, comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioanițoaia și Cristian Geambașu

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 15:03 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 23:02

VOCILE GAZETEI. Derby-ul Rapid - FCSB 1-0, în etapa a 5-a a play-off-ului din Liga 1, a fost comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos ai opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

FINAL: Rapid - FCSB 1-0

Ovidiu Ioanițoaia: „FCSB s-a bătut singură!"

Rapid n-a mai reușit după pauză jocul energic și la intimidare de până atunci, adesea tolerat de Feșnic, slăbire a ritmului ce i-a permis adversarului să preia inițiativa și să n-o mai cedeze. În ciuda schimbărilor discutabile operate de "Haralambie" sau de cine decide la FCSB, cum să-l scoți pe Compagno și de ce?!, echipa roș-albastră a dominat copios până la final. A făcut legea. A ratat însă din toate pozițiile posibile și imposibile, măcar 5-6 ocazii, de aceea se poate spune că s-a bătut singură! Așa a câștigat Rapidul, formația care, cu un portar providențial și o galerie furibundă, are meritul de a fi crezut în șansa sa și de a fi luptat până la sacrificiu.”

Cristian Geambașu:  „Miriapodul Moldovan"

Rapid a câștigat derbyul cu FCSB, 1-0, pentru că a luptat, a știut ce a vrut și a avut un portar care s-a metamorfozat și s-a multiplicat FCSB a jucat mai mult fotbal în repriza a doua, dar nu grație schimbărilor stranii ale lui Becali (Cristea în locul lui Dawa?!), ci din cauză că Rapidul a abandonat orice pretenție ofensivă. Careul giuleștenilor a părut un teren de antrenament unde portarul Horațiu Moldovan a fost mai mereu ultima redută. Șutul lui Cordea poate intra oricând într-o antologie a ratărilor. La fel al lui Omarni din minutul 88. 

Mutu a sesizat corect deficitul fizic și a apelat la Emmers în locul lui Ioniță, apoi la Florin Ștefan care l-a înlocuit pe accidentatul Junior Morais. Rezultate modeste, prin urmare tabloul rămas același. FCSB în asediu la poarta unui Moldovan miriapod. Rapid a câștigat pentru că a jucat mai simplu și a știut ce vrea și cât poate, FCSB a pierdut și pentru că pietrele prețioase Octavian Popescu și Florinel Coman au arătat a sticlă colorată cât să îți ia ochii. 

Este și victoria lui Mutu, iar impresia că Haralambus ar fi niscaiva antrenor, nu portavoce, se spulberă.

Cătălin Țepelin:Feșnic pierzători"

Rapid a câștigat pentru că Mutu a fost inspirat să-l joace titular pe agilul Bamgboye, pentru că Moldovan a zburat din bară-n bară și pentru că presiunea de-o săptămână a galeriei s-a transformat în steroizi pentru spiritul echipei. Dar un merit la fel de mare are și Horațiu Feșnic

În anii când Ceahlăul lui Pinalti juca la rupere și își timora adversarii cu complicitatea arbitrului, un ziar al vremurilor a titrat genial și dureros după un meci: "I-auzi tibia cum geme!". Feșnic a arbitrat și el ca pe vremuri, iar FCSB își vede iar visul stins. Și poate nici nu merită mai mult, când e condusă de un patron care îl scoate la pauză pe Compagno, singurul care s-a ridicat la nivelul de ambiție și implicare al lui Coman.”

La pauză: Rapid - FCSB 1-0

Ovidiu Ioanițoaia: „Meci început urât, cu două echipe nervoase, mai tentate să se îmbrâncească decât să paseze. Pe care l-a înviorat însă golul lui Albu din minutul 21, înscris la primul atac al gazdelor. Inițiat pe stânga de nigerianul Funsho, inspirația lui Mutu pentru acest derby. În rest, multe cartonașe galbene, al lui Onea cu nuanțe de roșu, dar puține faze de fotbal veritabil. Rapid cu un plus de ambiție, iar FCSB cu o ocazie mare, ratată de Compagno în finalul reprizei. Avantaj meritat.

Cristian Geambașu:Tactica Rapidului vine din moși strămoși. Ca să nu zicem de la nea Viorel Hizo. Urcați-i pe garduri! Iar al lu' parizianu, adică Onea cel născut lângă Tour Eiffel, a vrut să facă surcele din Coman, noul Robocop fecesebist. Receptiv, Dawa a intrat și el în joc faultându-l la dezintegrare pe Funsho. Și pentru că n-a reușit, Funsho a reușit pasa decisivă la golul lui Albu. 

FCSB a opus o abordare mai așezată plusului de energie al Rapidului. Mai așezat nu înseamnă de regulă mai eficient, ci previzibil. Compagno este dependent de ultima pasă și nu a primit-o. Octavian Popescu nu este în apele lui, Olaru driblează la alibi. Meciul are ritm, are nerv. Și ne așteaptă încă o repriză fierbinte.”

Cătălin Țepelin:Superbă atmosferă, urâtă ciomăgeală. Rapidiștii și-au folosit armele cu cinism: au dat și la oase, dar au dat și gol. Din presiunea tribunei, fundașii și-au ascuțit crampoanele, iar Albu și Bamgboye s-au încărcat cu energie pentru contra magistrală de 1-0. Dincolo, Edjouma e mult sub meci, Tavi Popescu e blocat. Tremură tricoul pe ei, la fel cum pare să tremure și pe Feșnic.”

Vocile Gazetei înainte de Rapid - FCSB: la ce să ne așteptăm

Ovidiu Ioanițoaia: „Partidă în care fiecare echipă are nevoie de victorie mai mult ca oricând. Rapid spre a depăși criza celor 6 meciuri consecutive fără succes și a-i consolida lui Mutu un scaun fragil. FCSB pentru a rămâne aproape de Farul și a continua cursa câștigării campionatului. Cu siguranță că din această ciocnire de interese, dar și de orgolii vor sări scântei. Să sperăm că va ieși și un fotbal de calitate.”

Cristian Geambașu: „Ce ar fi așteptat domnul Cosașu de la derbyul Rapid-FCSB? Să vadă cum se comportă galeria din Grant cu Mutu? Să facă pariuri despre schimbările la pauză ale lui Becali? Ori să vadă fotbal, pe care să îl decanteze apoi, ca atunci când pipezi tacticos tutun cubanez? 

Din toate câte puțin și chiar în exces cred că ar fi făcut Radu Cosașu. Nimic din ce era omenesc în fotbal nu îi era străin. Minima noastră datorie e să păstrăm intactă bucuria de a privi și savura un meci. Este mai greu decât pare la prima vedere.”

Cătălin Țepelin: „Urmează un meci ca un concurs de mâncat ardei iuți, genul de clash în care statisticile sunt neutralizate de orgolii și tactica e înghițită de tensiune. În echipele de start n-avem nicio surpriză majoră. Surpriza ar fi ca îndemnurile galeriilor la "rupe-l, bă!" să fie domolite de fotbal adevărat, pentru că în ambele jumătăți de teren sunt destule glezne fine. Alex, Tavi, Florinel, Toni, un pas în față, vă rugăm!”

Rapid - FCSB, echipele de start:

RAPID (4-3-3): H. Moldovan - Onea, Săpunaru (cpt.), Dr. Grigore, Morais - A. Albu, Kait, Al. Ioniță II - Sefer, Dugandzic, Bamgboye
REZERVE: Drăghia - P. Iacob, Fl. Ștefan, Emmers, Crepulja, Pănoiu, Ongenda, Papeau, Luckassen
ABSENT: V. Costache (suspendat)
ANTRENOR:  Adrian Mutu

FCSB (4-3-3): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Șut, Olaru (cpt.) - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman
REZERVE: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Nikolov, Pantea, Radaslavescu, Cordea
ABSENT: Panțîru (accidentat)
ANTRENOR: Elias Charalambous

STADION: Superbet Arena - Giulești
ARBITRU: Horațiu Feșnic, A1: Valentin Avram (Bucureşti), A2: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca - Cluj), Arbitru VAR: Rares Vidican (Satu Mare), Arbitru AVAR: Vasile Marinescu (Bucureşti)

Clasamentul în play-off:

Rapid - FCSB 1-0 » Cadoul lui Mutu pentru Hagi: Feșnic, Moldovan și mult noroc pentru o victorie mare a Rapidului! Game over la titlu pentru FCSB?
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB 1-0 » Cadoul lui Mutu pentru Hagi: Feșnic, Moldovan și mult noroc pentru o victorie mare a Rapidului! Game over la titlu pentru FCSB?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (75)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  12 Mai 2023, 18:53
Postat de us27steaua pe 12 Mai 2023, 17:46

daca aveai afaceri nu stateai sa imi raspunzi pe gsp. auzi la ***,are afaceri. da,vinzi porumb fiert la mare:)))

Tocmai pentru ca am afaceri imi permit sa am timp liber si sa stau/calatoresc unde vreu. Timpul e cea mai valoroasa resursa asa ca prefer sa angajez un project manager sa se ocupe de constructii/vanzari ca eu sa pot sta la soare fara sa imi bat capul. Vezi cat costa un penthouse in Spectrum :)) iar asta e cea mai ieftina resedinta a mea.

us27steaua
us27steaua  •  12 Mai 2023, 17:46
Postat de eterrna.terrra.nova pe 12 Mai 2023, 17:38

Eu care am afaceri în tara nu am mai calcat de ani buni? Vin chiar dupa finala CL prostea, ti-am aratat unde poti sa ma gasesti gigistule

daca aveai afaceri nu stateai sa imi raspunzi pe gsp. auzi la ***,are afaceri. da,vinzi porumb fiert la mare:)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  12 Mai 2023, 17:38
Postat de us27steaua pe 12 Mai 2023, 16:34

tu vorbesti,care nu ai mai calcat prin Romania de ani buni? ai fost expulzat de romani pentru ca esti prost.

Eu care am afaceri în tara nu am mai calcat de ani buni? Vin chiar dupa finala CL prostea, ti-am aratat unde poti sa ma gasesti gigistule

Vezi toate comentariile (75)
Comentează