FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CFR CLUJ

VOCILE GAZETEI Farul - CFR Cluj, comentat de Dan Udrea, Adrian Florea și Marius Mărgărit: „Cine mai contestă VAR-ul să revadă faza din finalul acestui meci, care putea decide un titlu pe o eroare de arbitraj!”

Farul - CFR Cluj, comentat de Dan Udrea, Adrian Florea și Marius Mărgărit
Farul - CFR Cluj, comentat de Dan Udrea, Adrian Florea și Marius Mărgărit

Articol de , , - Publicat sambata, 22 aprilie 2023 22:30 / Actualizat sambata, 22 aprilie 2023 22:57

Duelul Farul - CFR Cluj a fost comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Adrian Florea (șef departament fotbal) și Marius Mărgărit (reporter special). Mai jos veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

FINAL. Farul - CFR Cluj 1-0

Dan Udrea: „O singură echipă a jucat fotbal, Farul. Cealaltă s-a preocupat prea mult să obțină auturi, singurele momente ale jocului pe care CFR le mai stăpânește în stil de campioană. Farul a avut mulți jucători «în mână»: portarul, stoperii, Grameni, Băluță, dar și cei doi atacanți. Cel mai bun de pe teren a fost Grameni, cu o fază încântătoare la gol

CFR, în schimb, a avut un singur fotbalist care s-a ridicat la nivelul unui meci de titlu, pe Scuffet! Mult prea puțin! Concluzia: Farul e campioană în proporție 65-70%! Și încă o concluzie: Cine mai contestă VAR-ul să se răcorească aruncându-și apă rece pe față, apoi să revadă faza din finalul acestui meci, care putea decide un titlu pe o eroare de arbitraj!

Adrian Florea: „De la vestiare, echipați în tricouri vișinii au ieșit niște cetățeni anonimi rătăciți pe Litoral, altfel nu se explică prăbușirea uimitoare a clujenilor. Care în partea a doua n-au mai avut ritm, nici inspirație, nici măcar ambiție. Burcă și Yuri, cel puțin, au jucat cum trebuie mai puține mingi decât Colțescu, VAR-ul a fost și el aliatul gazdelor, astfel că Gruia va preda cel mai probabil coroana după 5 ani. De văzut cui, lui Adi Mazilu, admirabil în seara asta, sau lui Tavi Popescu?!

Marius Mărgărit: „La «pauza» marelui meci pentru titlu, Farul are 1-0 cu CFR. Mai e jumătate de play-off, dar deocamdată asta înseamnă 4 puncte peste campioana tot mai obosită. Până la urmă, fotbalul generos a învins pragmatismul ce nu mai e deloc atât de perfect. Scuffet e si el doar om, iar ardelenii, chiar și invitați să atace, n-au știut s-o facă. Da, nimeni nu centrează ca Deac. Iar de la mare se simte parcă vântul schimbării. E încă doar așa, o briză, dar se întețește parcă, cu tupeu de puști de 17 ani. Și caută să-și facă loc spre marele trofeu. Dar mai e mult până la mal si Hagi știe ce schimbătoare e vremea la mare”.

Farul - CFR Cluj, la pauză

Dan Udrea: „La ocazii mari, scorul e 1-1 (Artean și Janga). La fotbal prestat, Farul e în avantaj. A reușit două lucruri importante. Primul: să iasă mereu cu construcție din apărare, în ciuda presingului intens făcut de CFR. Al doilea: să evite să-i acorde adversarei exact momentele în care ar fi periculoasă: clujenii n-au avut nici un corner și nici o fază fixă din preajma careului lui Aioani”.

Adrian Florea: 45 de minute cu fotbal aproximativ. Farul pare că vrea, dar nu prea (mai) poate, CFR lasă impresia că se mulțumește cu egalul, însă dacă dă lovitura la o «fixă» n-ar mira pe nimeni. Individual, Mazilu l-a «asfaltat» pe Burcă, pe brațul căruia banderola de căpitan cântărește probabil prea greu”.

Marius Mărgărit: „Poate era previzibil să fie un meci precaut, cu puține ocazii, chiar dezamăgitor față de așteptări. Nu e decisiv, dar nici de ignorat să nu pierzi. Când își enumera absenții, Dan Petrescu spera ca cineva să fie surpriza. N-au fost nici Krasniqi, nici Petrila. Ai lui au început mai bine, dar apoi Farul a început să macine cu puștii și a avut marile ocazii. Iar surpriza a apărut, Scuffet, și libero, dar mai ales PORTAR. De ajuns, deocamdată, pentru un 0-0, scorul preferat al «Bursucului», dar atât de nesuferit lui Hagi. S-a dus doar prima parte. Poate după pauză o să avem ceva mai mult. Fotbal, goluri, adică spectacol

Farul - CFR Cluj, înainte de meci

Dan Udrea: Nu e meci cu titlul pe masă, dar măcar cu o toartă de trofeu tot e. Păcat că de pe masă lipsesc sarea și piperul: Alibec de la gazde, Deac de la oaspeți. Cuțitele, în schimb, sunt la locul lor, atâta vreme cât miza e imensă. Avem așteptări mari de la meniu, nu de alta, dar «bucătarii» șefi sunt cei mai buni din Liga 1: Hagi și Dan Petrescu.

Adrian Florea: „Pentru că ne place să gândim în clișee, afirmăm la tot pasul că «Hagi produce fotbal», iar «Petrescu îl ucide». Uităm sau ne facem că n-am știut niciodată că în cele 34 de runde scurse din actuala stagiune, în care «Gică s-a depășit pe el însuși», iar «antijocul lui Dan a căpătat proporții biblice», dobrogenii au înscris 61 de goluri, în vreme ce ardelenii cu doar unul mai puțin. Că «mașina de fotbal de la malul mării» are în componență 19 marcatori, adică exact cât are și «campioana uzată/meschină din Gruia». Și tot ca să folosesc un clișeu, voi anticipa că «Farul va face spectacol astă seară», iar «CFR - ce banal! - va juca la rezultat și cel mai probabil nu va pierde».

Marius Mărgărit: „Încă un episod tare din acest play-off thriller. După FCSB sau CSU Craiova, outsidera Farul încearcă să sfărâme hegemonia de un cincinal a ardelenilor. Primele două clasate s-au tot pândit de la distanță, acum e turul adevărului. Unul al marilor absențe: Farul nu are principala gură de foc, Alibec, iar CFR nu-i poate folosi pe cei mai importanți jucatori, Deac si Camora, oamenii titlu. Primul e out până la sfârșit. Dezavantaj echipa din Gruia, care în ultimii 5 ani a luat campionatul fără Dan Petrescu, dar i-a avut mereu în luptă pe cei doi. Interesant.

Totul despre Farul - CFR Cluj, derby-ul de titlu din Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
tororosso
tororosso  •  23 Aprilie 2023, 14:51

Cine mai contestă VAR-ul ? 75% din cei care își mai pierd timpul pe stadioane și în fața tv-ului . VAR-ul este doar un obiect mânuit de păpușari , cumetrii frăție între lotri . Cu VAR se pot face favoritisme la greu ...banii ajung la arbitri și nu la găselnița numită VAR ...Humă ...Lavabil .

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  23 Aprilie 2023, 10:52

Farul campioana??? Mai au de mancat ceva, vor veni in Gruia. Sunt la 4 puncte, daca pierd cu CFR in reture doar 1 punct. Nu mai pierd ei puncte cu Fcsb si Craiova?

donqhot
donqhot  •  23 Aprilie 2023, 10:04

dupa ce mi-am aruncat cu apa rece pe fata, nu pot scapa de un gand: VAR-ul este o prostie.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează