FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » Farul - FCSB 3-2, comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia, Cristian Geambașu și Dan Udrea

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 mai 2023 15:48 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 23:06

Farul - FCSB 3-2, duelul care a decis titlul în SuperLiga, a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP). Mai jos vei găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB
Farul, campioana României
Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB

FINAL: Farul - FCSB 3-2 și „rechinii” cuceresc titlul!

Ovidiu Ioanițoaia: „Ultimul cuvânt”

„Partea secundă a început exact invers, pe dos, față de prima, cu Farul mai directă, mai decisă. Rezultatul n-a întârziat. Net depășită în startul întâlnirii și condusă cu 2-0, formația dobrogeană a reușit egalarea grație lui Băluță. Impresia generală era că, lovită în bărbie, FCSB va acuza lovitura și, mulțumită cu tabela de marcaj, va ceda inițiativa. Asta s-a și întâmplat, numai că Mateus Santos a irosit o ocazie rarisimă în minutul 72. 

Părea că partida se îndreaptă către un egal relativ corect ținând cont că FCSB dominase repriza 1. Atât că puștii lui Hagi încă nu-și spuseseră ultimul cuvânt. În minutul 85, Louis Munteanu a înscris pentru 3-2, aruncând în aer tribunele și încoronând-o pe Farul campioană a României. Iar la Constanța, dacă nu pe întreg litoralul, s-a dat liber la fiesta!”

Cristian Geambașu:Farul călăuzitor și destabilizator” 

„S-a confirmat, Farul și FCSB nu știu să joace prudent. Asta trebuie neapărat trecut la câștigul nostru, al celor de pe margine. Repriza secundă a continuat finalul celei dintâi, cu Farul oxigenată și FCSB sufocată. Greu de spus totuși unde s-a topit jocul echipei care în minutul 17 conducea cu 2-0 și părea stăpână pe teren

Lui Hagi i-au ieșit schimbările, cu Casap și Sali în locul lui Grameni și Mazilu, iar golul de 2-2 al lui Băluță a confirmat bascularea raportului de forțe din teren. La un moment dat, Coman a vrut să ia meciul pe cont propriu. Nu a fost suficient. Artean a apărat mai bine decât Aioani, Larie a întinerit brusc cu 10 ani, în timp ce Băluță a amintit de un anume Gică Popescu

Golul de 3-2 al lui Louis Munteanu a explodat ca o sticlă magnum de șampanie. În loc să lupte, Coman și-a dat jos apărătorile și a cerut schimbarea. Nu așa arată un mare jucător!”

Dan Udrea: „Becali a făcut-o pe Farul campioană
 
„Farul a fost în dificultate atâta vreme cât FCSB a jucat ce trebuie, n-a făcut erori decisive și a avut în teren formula corectă. Târnovanu a greșit însă la golul de 1-2, iar la pauză, Gigi Becali a făcut schimbări care nu se impuneau. L-a scos pe Tamm, echipa a pierdut talie și a luat gol cu capul. De intrat a intrat Cordea, care a jucat mai mult pentru Farul! Și a mai intrat și Cristea, care e vinovat pentru golul care a închis meciul și titlul! 

Farul e campioană mai mult decât meritat fiindcă a fost pe primul loc în peste 80% din campionat! În plus, are un antrenor care nu-și bate singur joc de propria echipă. Așa cum a făcut Gigi Becali și în acest meci decisiv și, în general, de când a început să se joace de-a antrenoratul.”

La pauză: Farul - FCSB 1-2

Ovidiu Ioanițoaia: „Practic, meciul a început de la 0-1 după golul lui Șut din minutul 9, "bombă" de la 20 de metri. Copleșite de miză, parcă pierdute în spațiu, gazdele au continuat la fel de crispat, de temător. Logic, au primit repede și golul doi, înscris de Compagno în minutul 17 la capătul unei faze create de Fl. Coman. 

La 0-2, Farul a părut să se trezească din coșmar, dar nu să găsească și soluții. Când FCSB, mai activă și mai inspirată, se îndrepta sigură pe ea spre finalul reprizei, Mateus Santos a fructificat o centrare ca la carte a lui Borza și a readus în joc formația constănțeană. Se anunță o a doua jumătate a partidei foarte intensă.”

Cristian Geambașu: „Meciul confirmă literatura din spatele lui. La început, pe dos decât în desenele animate, șoricelul Jerry în tricou albastru este terorizat de motanul Tom în tricou roșu. "Fariștii" joacă precum fataliștii, adică fricos și crispat, în timp ce FCSB etalează maturitate și liniște. 

Băluță și Nedelcu sunt dominați de Olaru și Șut, Artean nu e grozav nici pe apărare, nici pe atac, Mazilu este totuși un adolescent de 17 ani, la fel Borza. Și exact atunci când vizitatorii păreau mai siguri pe ei, la adăpostul unui 2-0 solid, vine greșeala lui Târnovanu. Și totul se resetează pe final de repriză, dar mai ales pentru partea a doua.”

Dan Udrea: „Farul a venit la costum la stadion, dar a fost dezbrăcată până la piele de FCSB în startul meciului. Primul care a rămas gol a fost Aioani, care a dormit la golul lui Șut. 

Apoi, au rămas fără haine pe ei Kiki și Artean, care au judecat ca niște jucători de mâna a doua golul lucrat de Coman și Compagno! La 0-2, Târnovanu și-a zis probabil că meciul e prea plictisitor și a comis o gafă cum nu prea a făcut în acest sezon! Golul lui Mateus a salvat-o pe Farul de KO! Încerc și un pronostic pentru partea a doua: decisive vor fi schimbările!

Înainte de Farul - FCSB: la ce să ne așteptăm

Ovidiu Ioanițoaia: „Despre importanța acestui meci, adevărată finală de campionat, știe și un preșcolar, deci trec mai departe. Între altele, ca să mă întreb cum va suplini Hagi lipsa lui Alibec, care și-a făcut-o cu mâna lui? Dacă brazilianul Mateus Barbosa, ex-Botoșani, numai a doua oară titular, va reuși să-l înlocuiască pe golgheterul constănțean. De partea cealaltă, o garnitură previzibilă, cu Compagno din start, dar fără Miculescu și Cordea. O partidă în care se poate întâmpla orice, de 1X sau 2.”

Cristian Geambașu: „Un meci mare pe un stadion mic. Stewarzii îl salută militărește pe Hagi, tuburile cu artificii așteaptă ca niște soldăței să sară în sus de bucurie. La Farul, revin Larie, Băluță și Mazilu, FCSB începe cu Octavian Popescu pe extrema dreaptă, propunând în rest formula deja consacrată. Semn că până și Becali are limitele lui când improvizează. 

Va fi o partidă de totul sau nimic, cu două echipe curajoase, care nu se ascund în spatele cuvintelor care ucid fotbalul: tactică, organizare, pragmatism. Cum se va descurca Kiki în fața lui Florinel Coman? Cum vor rezista tancurile Dawa și Tamm în fața lui Mazilu și Luis Munteanu? Aici se va decide totul.”

Dan Udrea:E cel mai imprevizibil meci, din perspectiva anticipării rezultatului final. Pare că Farul e favorită fiindcă are două variante din trei. E însă fără 35% din echipă. Atât înseamnă golurile și assisturile lui Alibec. 

Farul e fantastică acasă, însă FCSB e cea mai bună în deplasare. Constănțenii au poate cel mai valoros antrenor, roș-albaștrii au cei mai buni și mai în formă 3 jucători: Coman, Târnovanu, Olaru. 

Nici măcar arbitrajul nu pare să aibă vreo balanță anume. Da, Radu Petrescu a greșit doar pro-FCSB în actualul campionat, însă cu Hațegan în camera VAR putea să arbitreze și Byron Moreno și tot nu s-ar fi viciat scorul.

Farul - FCSB, echipele de start:

Farul: Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, L. Munteanu, Mateus Barbosa 
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Boli, Doukoure, Casap, N. Popescu, V. Morar, Sali, I. Cojocaru 
Antrenor: Gică Hagi 

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea 
Antrenor: Elias Charalambous

Decizie specială pentru Farul - FCSB: ce se va întâmpla pe stadion în minutul 75 al meciului
FARUL - FCSB
Decizie specială pentru Farul - FCSB: ce se va întâmpla pe stadion în minutul 75 al meciului
„Campionii, campionii!” » Imagini de la sosirea echipelor la stadion: ce a făcut Hagi la coborârea din autocar + cum a fost primită FCSB
Farul - FCSB
„Campionii, campionii!” » Imagini de la sosirea echipelor la stadion: ce a făcut Hagi la coborârea din autocar + cum a fost primită FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (56)
muzica
muzica  •  23 Mai 2023, 12:43
Postat de tristan pe 22 Mai 2023, 07:18

Io nu știu pe nimeni care să tina cu Farul...Cel puțin în partea de Vest a României,unde stau eu,Farul nu înseamnă nimic.Deci nu vad pe nimeni sa fie așa în extaz cum spui tu

Care romani,cei care NU SZNT IN STARE SA UMPLE UN STADION DE 4ooo de locuri la C-ta ?! Sau care n.au echipe care sa poata sa bata FCSB-ul,si abia asteapta sa bea un pahar,pe seama cand Rapidul castiga cu FESNIC arbitru ?!Acesti romani,ar trebui sa aiba satisfactii,cand Coman se dristeaza cu apararea lui Hagi la Bucuresti ,la golul de 2-O ptr noi !Sau la pasa geniala a lui Olaru si golul lui Coman care a ridiculizat pe marele CFR !Se vede CLAR,nu simpatia ptr Hagi ,CI URA CONTRA STELEI ,...dar acum ...dece nu beti sampanie ptr locurile rusinoase ,unde se gasesc echipele voastre in clasament !Sarmani ROMANI !Bine,ca in fiecare sezon,asteptati ca Steaua sa fie din nouIIMPIEDICATA DE UN avram sau fesnic...sa aveti bucuria platonica sa beti si voi un pahar !SARMANILOR !!!

muzica
muzica  •  22 Mai 2023, 12:39
Postat de maradona79 pe 22 Mai 2023, 07:24

Ce titlu și gândire jurnalistica de doi lei...Becali a facut-o campioana pe Farul. La voi, totul se rezuma la Becali, luceafărul vostru. Nu a contat ca Farul a fost echipa Constanța în acest campionat, cu jucători tineri care au jucat mult peste nivelul lor. Becali a facut-o campioana pe Farul, nu investițiile, munca și talentul unui grup. Sau măiestria lui Hagi.

ESTI PENIBIL,CU P MARE !HABAR N-aI DE CEEA CE AM SCRIS !Ia niste lectii de logica,dar ...la nivelul cum arati...n-o sa ai NICI O SANSA,omule !

anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  22 Mai 2023, 12:09
Postat de muzica pe 22 Mai 2023, 10:49

Concluzie la rece : acest campionat a avut numai 2 echipe care nu mint FOTBALUL ! Farul(care a avut sprjinul lui HAGI si A AVUT UN MENTAL EXTRAORDINAR si Steaua ,care l-a avut pe Becali,caruia i-a iesit (ca la table,cu zarurile !),O REVENIRE,UNICA ,DE PE LOCUL 14 ,PE UN LOC 2 !!Dar,la lotul de jucatori (multi de mare nivel,chiar cei mai buni din Romania),CU SCHIMBARILE FACUTE DE LA TV,NU PUTEA SA FACA FATA ,ARBITRILOR,PRESEI SI UREI GENERALE RAPORTATE LA SIMPATIA FATA DE COPII REGELUI !Daca nici acum,cand coduciai cu 2-O ,in min 18,N-AI PUTUT SA SCOTI MACAR UN EGAL,atunci Becali,(care numai prost nu e),POATE SA SE LASE DE FOTBAL,ORI SA ACCEPTE,CA ASA NU MAI MERGE !Fotbalul nu este afacere de taraba !Berlusconi,Moratti,se mai implicau ,dar aveau cei mai buni antrenori din lume,iar Becali,in afara de Oli,Galca si Reghe ...N-A MAI DORIT,VREUNUL ,CU PERSONALITATE (Edi,de exemplu),SI ASTFEL NU A MAI CASTIGAT DE 8 ANI TITLUL,SI NICI DE ACUM IN VECI VECILOR,AMIN ! Este mare deziluzie,ptr MILIOANELE DE SUSTINATORI,precum si persoana mea din indepartata Viena Nu cred ca solutia se gaseste in vinderea echipei,cred mai mult in investitia INFINE,intr-un mare antrenor ,care se poate distra cu un Farul,chiar cu un HAGI LA PUPITRU !Cu un asemenea lot,cu 2-O in 18 min,UN ANTRENOR CA OLI,NU AVEA CUM SA PIARDA TITLUL ASEARA !Becali,ESTI PRINCIPALUL VINOVAT,ALATURI DE FESNIC,MASSMEDIA CARE TE URASTE si niste 3-4 mii de spectatori constanteni !NU-TI ESTE PUTIN RUSINE,GIGI ?!

E fascinant cum isi iau viteza p(r)ostacii becalisti doar ca realitatea sa vina si *** :)) *** ETC ETC ZECESEBE TREMURA LA RETROGRADARE. Danezii aia l-au facut vreme de 180 de minute ce le-au facut si pustii lui Hagi vreme de 45 de minute iar motivul e acelasi: PERLELE FALSE NU AU VALOARE, CIOBANUL A IMPINS PREA DEPARTE "VOPSITORIA" SI ACUM INCEARCA SA VANDA STICLA PE POST DE BRILIANTE. Cine i-a vazut aseara in teren pe Mazilu (17 ani!!!) si Tavi Popescu (20 de ani) stie perfect ca doar unul are valoare sa joace titlular in liga 1 si ala e MAZILU!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (56)
Comentează