FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - RAPID

VOCILE GAZETEI Farul - Rapid, comentat live de Cristian Geambașu, Adrian Florea și Remus Răureanu

Derby-ul Farul CFR Cluj, comentat pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Adrian Florea (șef departament fotbal intern GSP) și Remus Răureanu (reporter special GSP).
Derby-ul Farul CFR Cluj, comentat pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Adrian Florea (șef departament fotbal intern GSP) și Remus Răureanu (reporter special GSP).

Articol de , , - Publicat sambata, 06 mai 2023 23:35 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 23:35

Derby-ul Farul - Rapid, scor 7-2, a fost comentat pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Adrian Florea (șef departament fotbal intern GSP) și Remus Răureanu (reporter special GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Farul - Rapid 7-2. Final:

Cristian Geambașu: „Lucrurile fuseseră stabilite până la pauză. Dar era loc de mai rău, fiindcă Rapid a continuat să joace ca o echipă de amatori pregătită de un profesor de sport cu diploma obținută din discutabile cursuri online. Golul lui Săpunaru nu a însemnat nimic și a fost sancționat repede de Alibec, ca o obrăznicie de neiertat. 

După Alibec, a cărui reușită merită aplauze, Farul a lovit cu repetiție prin Luis Munteanu, accentuând senzația că este echipa care produce cel mai mult fotbal dintre pretendentele la titlu. Dincolo e clar. După acest 2-7 de la Ovidiu, Dan Șucu trebuie să schimbe cam toată mobila din casă. Și pe urmă să vedem cine o aranjează în casă”

Adrian Florea: „Sunt multe feluri în care poți pierde. Dar cel mai dureros e să pierzi pierzându-ți demnitatea. Cu o lună înainte de aniversarea centenarului, Rapid s-a dezbrăcat de onoare și s-a învelit într-o clisă urât mirositoare

Remus Răureanu:Agresivitatea de groază a rapidiștilor s-a topit toată. Hagi are o echipă talentată și un stil ofensiv, dar într-un asemenea hal nu s-au mai distrat cu nimeni ai lui. Farul nu are un buget de titlu, motiv pentru care nu a fost luat tocmai în serios ca un favorit, însă a devenit unul clar. 

E aproape imposibil să mai conteze CFR în disputa aceasta pentru câștigarea campionatului și e foarte greu și pentru FCSB să revină, din moment ce constănțenii mai au și avantajul înjumătățirii punctelor în care ei nu au beneficiat de rotunjire”

Farul - Rapid 4-0. La pauză:

Cristian Geambașu: „O echipă bătrână este pusă la pământ de o echipă tânără care simte cum trosnesc încheieturile adversarei. Grigore, Săpunaru și Junior Morais trebuie să iasă repede la pensie, iar Ioniță, Albu și Sefer să se ceară la un club mai mic. Acesta este mesajul primei reprize din Farul-Rapid 4-0, cu Alibec care a zburdat precum caii de la Letea dobrogeană și un Tudor Băluță în rol de dispecer-închizător-golgeter. 

Dacă nu era 4-0 puteam discuta despre felul în care s-a acordat penaltyul de la primul gol, un fault imaginar al lui Horațiu Moldovan la Mazilu. Gică, ai grijă ce îi înveți pe copii, că Mazilu a simulat cu talent!”

Adrian Florea:Concluzia primei reprize nu poate fi decât una: cine are prea mulți bătrâni în echipă să nu-i pună să alerge cot la cot cu adolescenții! Că riști să-i faci și să te faci de râs, asta în caz că tu chiar te crezi antrenor”

Remus Răureanu:Rapidiștii sunt mai preocupați să nu fie FCSB campioană, acesta pare să fie obiectivul principal al lor în meciul acesta. Conducerea a pomenit despre o luptă pentru titlu în sezonul următor. Putem omite prestația de astăzi și tot e clar că giuleștenii au nevoie de un portar mai bun pentru o astfel de misiune”

Farul - Rapid. Înainte de meci:

Cristian Geambașu: „Farmecul Litoralului contra farmecului vieții în deplasare cu număr condiționat de suporteri. Adică, Farul-Rapid ultima ediție a sezonului 2022-2023. La Hagi, pierdere grea. Lipsește Mihai Popescu (înlocuit de Artean, băiatul bun la toate), fost jucător mediocru la Dinamo în prima ligă, acum însă om indispensabil la posibila viitoare campioană. În schimb, liderul defilează cu linia de atac Alibec, Luis Munteanu, Mazilu, un clasic care seamănă la nivel local cu ce era odinioară atacul Cole-Sheringham-Yorke la United. O tempora! 

Rapid vine după victorii cu CFR și cu FCSB și țintește mai degrabă tonusul corect pentru campionatul care vine decât nu știu ce clasare în anul centenar. Atenție la cosașul Onea, mereu pasibil de eliminare cu un arbitru corect, și la acest foarte interesant Funsho. De Dugandzici, repudiat de maestrul Petrescu, nici nu mai zic”

Adrian Florea: „Antrenorul Hagi n-a pierdut până acum în fața antrenorului Mutu, două victorii Gică și trei remize în cinci dueluri directe, și cel mai probabil nu va pierde nici astă seară. Când iese din Giulești, Rapidul își pierde nu doar exuberanța împrumutată de la tribune, ci și consistența în joc. 

De urmărit cum se vor descurca matusalemicii Săpunaru, Grigore și Morais cu imberbii Adi Mazilu și Louis Munteanu. Alibec nu mai e de mult speranță, dar nici pensia încă n-o așteaptă, așa că ar putea juca pentru 90 de minute rolul de protagonist”.

Remus Răureanu: „Farul e presat așa cum nu a mai fost în sezonul acesta, pentru că vin meciurile decisive, echipa lui Hagi nu mai e o revelație, ar trebui să fie o campioană. Rapidul mai are încă o ocazie să arate ca e capabil să joace și în deplasare, că nu e o formație pe care o poartă artificial galeria fantastică, o echipă bună doar atunci când o injectează suporterii”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (109)
xipen
xipen  •  10 Mai 2023, 09:30

Bravo, bravo voua Cristi, Adrian, Remus. Ati relevat prestatia penibila a jucatorilor Rapidului. Rapid s-a prezentat ca o echipa de circari. A luat 7 goluri, dar sunt putine, la cum s-a desfasurat jocul si la cate ocazii au ratat dobrogenii. Sa iei 7 goluri, sa ai o prestatie jenanta, chiar si pentru spectatorul neutru, apoi la final, galeria sa te invite ca sa-ti cante imnuri, este cel putin straniu. Felicitari pentru articol.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  07 Mai 2023, 23:49
Postat de anticenzuralasport pe 07 Mai 2023, 09:38

Asta moare de grija Stelei !!! Cică are motive să cadă pe spate pentru că Steaua nu i a campionatul de 8 ani când echipa lui are peste 30 de ani fara titlu de campioană !!!

Amice despre care echipe vorbești? Pe una am dibuit-o : fcsb înființată în 2003 *** încă se judeca. Sediul firmei este în comuna Mogoșoaia. De cealaltă sa-mi spui tu care ar fi, cea care te deranjează de nu te lasă să dormi...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

freddy
freddy  •  07 Mai 2023, 20:17
Postat de adriann_ pe 07 Mai 2023, 17:11

Ma p(r)ostache, HAGI A FACUT BUCUROSI MILIOANE DE ROMANI VREME DE APROAPE DOUA DECENII CA JUCATOR. Ciobanul tau a nimicit Nationala care mersese cu Hagi la 3 turnee finale consecutive de Campionat Mondial, transformand-o in galantar pentru "perlele" lui false. CHIAR DACA NU ERAU TOATE MANEVRELE LUI CONTRA RAPIDULUI, CHIAR DACA NU ERA BECALI UN PERSONAJ ABOMINABIL, TOT N-AVEA CUM SA TINA CU EL SI CONTRA LUI HAGI VREUN ROMAN CARE IUBESTE FOTBALUL. Toate plansetele tale sunt cu atat mai penibile din cauza acestui adevar elementar.

Băi bocciule! Cat îl urăsc eu pe cioban, a dat la națională mai mulți jucători ca toți copoșii și șucii tăi! Mai ușor cu pianul pe scări. V ați făcut de râs în fața unei țări întregi. *** Și ne dai lecții de moralitate. :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (109)
Comentează