FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

VOCILE GAZETEI FCSB - CFR Cluj, comentat live de Adrian Florea, Ovidiu Ioanițoaia și Dan Udrea

Derby-ul FCSB - CFR Cluj, comentat pe GSP.ro de Adrian Florea (șef departament Fotbal Intern GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP).
Derby-ul FCSB - CFR Cluj, comentat pe GSP.ro de Adrian Florea (șef departament Fotbal Intern GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP).

Articol de , , - Publicat duminica, 14 mai 2023 20:36 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 23:10

Derby-ul FCSB - CFR Cluj, scor 1-0, a fost comentat pe GSP.ro de Adrian Florea (șef departament Fotbal Intern GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

FCSB - CFR Cluj 1-0. Final:

Adrian Florea: „Faza unicului gol e sinteza sezonului pentru ambele echipe. Coman a sclipit atât cât a fost necesar pentru o victorie uriașă, fundașii clujenilor au gafat cum doar prin B mai vezi. CFR a predat sceptrul după un cincinal în care a domnit autoritar, însă niciodată n-a sedus. De văzut cine va prelua puterea, Farul tot mai nervosului Hagi ori FCSB-ul purtat pe valul unei pasiuni populare fără egal”

Ovidiu Ioanițoaia: „Întrebam la pauză cât va rezista reduta clujeană și am primit repede răspuns. În minutul 49, absolut meritat, FCSB a deschis scorul prin Fl. Coman. Acesta și-a încununat parcursul luminos din acest sezon cu un gol superb. Înscris după ce, servit magistral de Olaru, Florinel l-a driblat și pe Scuffet, la capătul unui sprint de 30 de metri. Diamantul coroanei, zău așa! 

Ghinionistă, lipsită de Deac și de Cr. Manea din start, rămasă fără Braun și Krasniqi, accidentați în repriza 1, CFR n-a putut mai mult. S-a limitat la bara lui Cvek și, în ciuda tresăririi de orgoliu din final, a devenit fosta campioană. Rezumând, superioritate indiscutabilă a echipei bucureștene, mai proaspătă și mai vioaie, victorie logică și prețioasă”

Dan Udrea: „La cum s-a jucat, meciul putea fi deblocat doar din întâmplare. Și așa a fost: Olaru a degajat la «ce o fi», iar Kolinger a alergat pe lângă Coman ca și cum ar fi avut doar un sfert de plămân! Florinel a jucat faza simplu, fără artificii: 1-0! 

CFR a avut și ghinion, când bara l-a salvat pe Târnovanu. Dacă ajungi însă să ai în Cvek cel mai periculos jucător în ofensivă, atunci meriți tot ghinionul din lume! La cum a jucat, FCSB nu arată că are față de campioană, dar când ai în tribune peste 42.000 de spectatori, atunci lucrurile se mai compensează. La CFR e mai simplu. Nu prea mai merită nimic!”

FCSB - CFR Cluj 0-0. La pauză:

Adrian Florea: „Entuziasmul e bun în general, însă dacă nu e dublat de luciditate golul nu poate apărea decât întâmplător. Mai ales atunci când gazdele n-au vârf de careu, iar oaspeții au unul, dar numai în teorie.

Nu-ți trebuie licență Pro să anticipezi că după pauză va intra Compagno, în vreme ce ardelenii probabil că vor rămâne îndrăgostiți de antijoc, chiar dacă asta înseamnă că-și vor lua oficial adio de la un nou titlu”

Ovidiu Ioanițoaia: „Impulsionată de un public numeros și furibund, FCSB a început în trombă. S-a lovit însă de un adversar bine așezat în teren și, față de condițiile date, deloc speriat. FCSB s-a menținut în atac pe parcursul întregii reprize, numai că a părut să caute ceva ce n-a găsit. 

S-a mulțumit cu o singură mare ocazie de gol, ratată de Ov. Popescu, puțin în duelul cu un CFR inexistent în ofensivă. Asta poate și din pricină că formația clujeană l-a pierdut înaintea pauzei nu doar pe Braun, ci și pe Krasniqi, ambii accidentați. De văzut dacă și cât va rezista reduta oaspeților”

Dan Udrea: „Nicio ocazie de gol. E normal să fie așa din moment ce o echipă nu poate să construiască fiindcă Olaru pierde toate baloanele, iar cealaltă e preocupată doar de două lucruri: să degajeze toate mingile și să faulteze. 

Atât de preocupată să faulteze încât Kolinger i-a rupt piciorul, bine că nu și gâtul, propriului coleg, Braun! Slab meci, chiar foarte slab. Fața lui Edi Iordănescu, aflat în tribună, oferit în prim-plan în minutul 45, spune totul despre prima repriză: ce să-ți placă, ce să alegi? Nimic!

FCSB - CFR Cluj. Înainte de meci:

Adrian Florea: „FCSB are medie de vârstă, 24 de ani și 8 luni, ideală pentru titlu. FCSB are medie de spectatori, 14.000 până în seara asta, ideală pentru titlu. FCSB are o medie valorică a lotului ideală pentru titlu. Nu ne-am lămurit încă dacă FCSB are și o medie valorică a antrenorilor ideală pentru titlu. 

Din combinația Gigi-Pinti-«Ilie» e dificil de anticipat ce poate ieși întrucât de multe ori decid hachițele primului și nu inspirația celorlalți. Dincolo, campioana are parte de o ieșire din scenă de puțini anticipată. De urmărit dacă istericalele «Bursucului» mai pot resuscita o echipă pe cât de plată în exprimare, pe atât de anodină în manifestare (rimă întâmplătoare)”

Ovidiu Ioanițoaia: „Meci crucial pentru ambele combatante, de quitte ou double. Dacă echipa gazdă visează la Champions League, cea oaspete s-ar mulțumi și cu prezența în Conference. 

Și datorită unui public-record, FCSB pornește ca favorită, e formația mai în formă și mai valoroasă. De văzut însă în ce măsură CFR, venită după 4 meciuri fără victorie, va găsi resurse fizice și morale pentru o ripostă demnă de campioana ultimelor 5 ediții. Atenție, o fiară rănită e întotdeauna foarte periculoasă!”

Dan Udrea:Nu e nimic logic în fotbal. O echipă pe care Gigi Becali a deposedat-o de numele Steaua și pe care a transformat-o într-o jucărie personală de făcut schimbări rămâne o atracție fantastică pentru suporteri. 45.000 de spectatori pe stadion e o performanță mare chiar și pentru cluburi importante din Occident. 

Pentru Liga 1 e chiar un trofeu în sine. Veste proastă însă pentru FCSB: nu joacă oamenii din tribune, dacă ar fi așa, titlul ar fi deja adjudecat. Joacă fotbaliștii. Și se joacă și Becali!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
andrei.v.c
andrei.v.c  •  15 Mai 2023, 17:42
Postat de anticenzuralasport pe 14 Mai 2023, 22:02

Numai niște presari antiSteaua ar lăsa o asemenea jignire să treacă de cenzura .Sa vă fie rușine !!!!

haha, e comic ca esti anti cenzura, dar plangi ca nu e cenzurat cineva

andrei.v.c
andrei.v.c  •  15 Mai 2023, 17:40
Postat de Cristian73 pe 14 Mai 2023, 23:15

Ești mai prost decât prevede legea, băi scamatorule! Răspunsul vine din tribune! Peste 42.000 de fani! Nu vă rămâne, vouă ăstora de la UM Regal, decât să vă dați cu capul de pereți! Valabil și Udrea și Raureanu, dușmanii nr 1 ai Stelei din așa-zisa presă sportivă!

imi place frustrarea ta. nu am nicio treaba cu steaua. de fapt dispretuiesc ambele echipe la fel de mult. haha dar imi place frustrarea ta. oricum, multi si p.ro.s.ti, iar comentariul tau o dovedeste

yoras63
yoras63  •  15 Mai 2023, 10:35

Dragii mei specialisti dupa parerea dvs de super experti cam cine are fata de campioana .........mai lasati ne cu astea va rugam.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează