FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

VOCILE GAZETEI FCSB - CFR Cluj, comentat live de Dan Udrea, Ovidiu Ioanițoaia și Marius Mărgărit

Derby-ul FCSB - CFR Cluj, scor 1-0, a fost comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Marius Mărgărit (reporter special GSP).
Derby-ul FCSB - CFR Cluj, scor 1-0, a fost comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Marius Mărgărit (reporter special GSP).

Articol de , , - Publicat duminica, 06 august 2023 23:42 / Actualizat luni, 07 august 2023 15:49

Derby-ul FCSB - CFR Cluj, scor 1-0, a fost comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Marius Mărgărit (reporter special GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Scene periculoase în Ghencea! Mii de fani ținuți ca „sardinele” la porți! A fost nevoie de intervenția Ambulanței » Fanii acuză o conspirație
FCSB - CFR Cluj
Scene periculoase în Ghencea! Mii de fani ținuți ca „sardinele” la porți! A fost nevoie de intervenția Ambulanței » Fanii acuză o conspirație

FCSB - CFR Cluj 1-0. Final: 

Dan Udrea: Mandorlini, ești foarte slab! Meciul a fost decis de schimbarea Cordea-Compagno și de marea eroare a lui Mandorlini, care a decis să treacă de la o apărare în 5 la una în 4. Cu italianul în echipă, FCSB a stat mult mai sus, a câștigat dueluri, a pus mai multă presiune. Plus că penalty-ul obținut e clasic pentru un atacant de careu. Apropo de penalty, mi se pare corect acordat!

În schimb, CFR pierde al doilea meci la rând pe mâna antrenorului. După schimbările falimentare cu Adana, acum, Mandorlini a decis, fără absolut nici o logică, să treacă la 4 fundași, deși a început cu 5, iar în prima repriză FCSB n-a creat cine știe ce pericol! Acum am și explicația pentru care Mandorlini ajunsese să activeze doar în Serie C. Concluzia serii: FCSB le-a bătut și pe CFR, și pe CSA Steaua în același meci. Prestația publicului a fost mult peste nivelul jocului și a oferit o lecție formidabilă celor care invocau inclusiv acte de terorism pentru a ține lacătul pe stadion!”

Ovidiu Ioanițoaia: „Bârsan putea sancționa și hențul lui Dawa! După o repriză egală, introducându-l pe Compagno în locul lui Cordea și mutându-l pe Tavi Popescu în dreapta, mișcări logice și oarecum autocritice, FCSB și-a intensificat dominarea. A crescut ritmul și presiunea, cadru în care s-au consumat cele două faze care au influențat decisiv soarta partidei. 

Mai întâi, «centralul» Bârsan a lăsat jocul să continue deși Dawa lovise mingea cu mâna în careu, apoi a dictat penalty la intervenția lui Cvek asupra lui Compagno, penalty transformat impecabil de italian. În măsura în care Bârsan a fluierat fault la Cvek, în opinia mea, destul de ușor, el putea să sancționeze și hențul lui Dawa, apreciere ce nu scade însă din meritele învingătorilor. 

În ansamblu, încurajată de un public entuziasmant, FCSB a câștigat pe merit și e pe val. Echipa lui Becali a jucat mai mult și mai bine, superioară unui adversar care, cu mulți jucători noi, ba și cu antrenor nou, încă își caută drumul”

Marius Mărgărit: „Terminatorul Compagno. Era așa de evident după prima parte că FCSB avea probleme să materializeze dominarea ofensivă fără un atacant veritabil, că ordinul a venit la pauză. Compagno a intrat, a avut viclenia să scoată penaltyul, cu ajutorul lui Cvek, doar un soldat universal, imun la intuiție. Iar terminatorul italian a adus simplu punctele pentru FCSB, la prima vizită în Ghencea.

Ardelenii, semănând mai mult cu varianta Dan Petrescu, și din cauza adversarului, n-au mai combinat, au aruncat mai tot în față, aproape că n-au mai contat ofensiv. Au rămas cu bara din prima parte. Doar luptători, nicio sclipire. Poate Deac ar fi fost o soluție. N-o să știm niciodată. Un derby fără strălucire, dar care confirmă speranțele și cel puțin deocamdată supremația roș-albaștrilor. CFR mai are de lucru, să se repare”

FCSB - CFR Cluj 0-0. La pauză:

Dan Udrea: „FCSB are mai mulți fotbaliști decât CFR. Și joacă și mai mult fotbal, însă fotbalul nu înseamnă doar mingicăreală. Ci și tactică, strategie de joc. Capitole la care clujenii par mai buni în acest meci. Au doi atacanți în teren, FCSB nici unul, iar singura imensă ocazie a fost produsă exact de cuplul Yeboah-Bîrligea. 

FCSB joacă în 10, Cordea e în afara meciului. Ar trebui schimbat la pauză. La cum se apără CFR și la cât de mult aglomerează spațiile, doar un jucător precum Edjouma ar putea să spargă blocul defensiv al clujenilor, format din portar și alți 7 jucători”

Ovidiu Ioanițoaia: „Record de spectatori în Ghencea, atmosferă extraordinară și o repriză agreabilă, cursivă, începută cu FCSB în posesie și în ofensivă. Totuși, prima mare ocazie i-a aparținut CFR-ului, bara salvându-l pe Târnovanu la șutul lui Muhar. Repede s-a găsit aproape de gol și Bârligea, care a întârziat după o gafă a lui Chiricheș. FCSB a atacat mai mult, în special pe banda stângă, la Fl. Coman, dar CFR a făcut-o mai periculos. Un 0-0 echitabil la pauză, just”

Marius Mărgărit: „Purtată de entuziasmul tribunelor la revenirea în Ghencea, FCSB a început tare Dar fără un atacant veritabil, fără o ancoră de care să se agațe în careul advers, a avut mingea, a dominat steril. Tavi Popescu doar o glumă, inclusiv ca vârf. S-o fi văzut și în Pipera?! 

CFR a îndurat, a apărut în joc după aproape 20 de minute, dar în ce fel, cu o bară a lui Muhar. Am avut parte și de câteva obișnuite black out-uri ale lui Chiricheș, reparate de Dawa. O repriză cu ritm, îndârjire, puține ocazii, dar cu multe promisiuni”

FCSB - CFR Cluj. Înainte de meci:

Dan Udrea: „FCSB a sărbătorit toată săptămâna victoria asupra lui CSA și a uitat că primul care dinamitează echipa e chiar Becali. Cum să-l bagi pe Octavian Popescu atacant și să-l lași pe Compagno rezervă? Cum? Bătaie de joc la adresa propriei formații! Lui Becali nu-i mai ajunge că decide peste antrenori, acum se visează chiar și antrenor cu idei! 

Să ne așteptăm la un meci de calitate. Echipele sunt bune, stadionul e formidabil, gazonul e perfect, tribunele vor fi pline. Singurul care strică tabloul derby-ului e arbitrul. Bârsan mi se pare sub nivelul unui astfel de joc! În camera VAR e unu și mai slab: Cătălin Popa!”

Ovidiu Ioanițoaia: „Partidă importantă prin prisma clasamentului, dar și a perspectivelor celor două candidate la titlu. Ea va trebui să aducă lămuriri în contextul în care, deși continuă cursa în Conference League, FCSB n-a prea convins joi, zi în care CFR a ratat calificarea nu fără a lăsa o bună impresie. De urmărit și în ce măsură echipa lui Becali, cu 5 succese din 5 meciuri în acest început de sezon, va reuși să onoreze mult dorita întoarcere în Ghencea

Marius Mărgărit:Stă să înceapă primul mare duel al sezonului. Au mai fost FCSB - Dinamo sau Dinamo - Universitatea Craiova, dar doar derbyuri mai mult de statistică. Nu se decide nimic, e mult prea devreme, dar în joc sunt atît de multe mize în acest FCSB - CFR Cluj. 

O rivalitate relativ nouă, dar atît de lungă, aproape infinită pentru roș-albaștri, care s-au tot uitat în ultimii ani, cu pofta-n cui, la performanțele ardelenilor. Acum pare invers, FCSB a rămas în Conference League, CFR nu, FCSB are atuul omogenității și al foamei, CFR se recompune, plus că FCSB joacă pentru prima dată pe noul «Steaua». Ai zice că e simplu. Dar e un derby”

VIDEO. Atmosferă spectaculoasă FCSB - CFR Cluj: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  07 August 2023, 20:17
Postat de muzica pe 07 August 2023, 00:06

Madorlini,nu cunoaste noul regulament :cand vine mingea dintr-o parte acorpului in mana ,NU E PENALTY !CITITI NOUA REGULA ,signor alenatore !Cititi si numarul sutrilor la poarta ,6-O la cornere, 3-1 suturi pe poarta,iar posesia 67% ptr STEAUA !!!Numarul de pase reusite 578 -254 !Signore,mi dispiace...ma la vittoria e stata MERITATISSIMA !!!!

....Amice, dacă mana nu mărește suprafață corpului, însă Dawa o avea ca o aripa desprinsa de corp. Si-a creat avantaj chiar dacă nu a facut-o intenționat. Te poți întreba dacă acest henț se petrecea în careul cfr-ului ce făcea mielul barsan ? Dar VAR-ul ? Mandorlini a spus un lucru pe care ziariștii noștri îl interpretează exact invers. Rolul VAR-ului este de a ajuta centralul sa ia decizia corecta în eventualitatea unei faze controversata , chemandu-l sa revadă faza cu pricina . La noi , se interpretează ca arbitrul a făcut jocul praf dacă VAR-ul îl corectează. Or asta nu se înțelege la noi, ca centralul și VAR-ul formează un întreg și nu doua echipe certate.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  07 August 2023, 20:07
Postat de Supersonick13 pe 07 August 2023, 13:18

De curiozitate te-ai uitat la raportul suturilor la cel al paselor..... da Steaua are plusurile alea dintre personajele pe care le-ai scris dar nu personajele au adus victoria ci plusurile evidente dintre cele doua echipe.... inrrst ramai cu echipa ta aia faimoasa

Amice, nu mai folosi în mod ilegal numele de Steaua. Spune fcsb ca nu doare. Apoi, vezi ca Talpan veghează și te pune și pe tine ca ai încălcat condițiile acceptate de Gigi Valiza . Nu-i da și tu cu tesla în cap fariseului venetic.

1945sv0509
1945sv0509  •  07 August 2023, 13:48

Nea Ovi, cum indraznesti sa ai alta opinie decat "marele"asa zis ziarist udrea?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează