FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

VOCILE GAZETEI FCSB - Dinamo, comentat live de Cristian Geambașu, Dan Udrea și Remus Răureanu

FCSB - Dinamo, comentat live de Cristian Geambașu, Dan Udrea și Remus Răureanu
FCSB - Dinamo, comentat live de Cristian Geambașu, Dan Udrea și Remus Răureanu

Articol de , , - Publicat sambata, 22 iulie 2023 23:38 / Actualizat sambata, 22 iulie 2023 23:38

FCSB - Dinamo, Derby de România, scor 2-1, a fost comentat pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP) și Remus Răureanu (reporter special GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Marcel Ciolacu, în tribune la Derby de România! Ce a făcut prim-ministrul la Dinamo - FCSB și ce mesaj a postat în timpul meciului
FCSB - DINAMO
Marcel Ciolacu, în tribune la Derby de România! Ce a făcut prim-ministrul la Dinamo - FCSB și ce mesaj a postat în timpul meciului

FCSB - Dinamo 2-1. Final:

Cristian Geambașu: Dinamo nu a putut, FCSB nu prea a mai vrut. În rezumat și până la un punct, așa a arătat repriza a doua a mult prea cântatului derby. Florinel a renunțat la fotbal în favoarea fițelor, iar Compagno și Cordea intrați în locul Băluță și Miculescu nu au adus nimic nou. Meciul se ducea spre un final banal până la golul lui Goncalo Gregorio, intrat mai mult ca să facă și Burcă o schimbare. Asta era senzația.

Elveția mulțumită de sine era FCSB, Dinamo era România. O Românie mai puțin norocoasă. Să nu îl uităm pe Târnovanu care a băgat-o meci pe Dinamo și a înviat derbyul care lâncezea. Brusc, echipa care părea să fi venit din liga inferioară era alta. Ceea ce pentru eterna candidată la titlu este jenant”

Dan Udrea: Povestea derby-ului e simplă: FCSB e prea bună pentru acestă versiune a lui Dinamo. Una e să-i ai pe Coman și Olaru (s-a văzut ce e fără ei), altceva să joci cu Iglesias și Abdallah. Lui Marcel Ciolacu un singur lucru ar fi putut să-i placă la Dinamo: schimbarea iese Bani - intră Politic. Pentru că doar politic poate fi explicată prezența lui la meci! Golul lui Gregorio și scorul final o amăgește pe Dinamo, care ar putea crede că s-a bătut de la egal la egal cu FCSB. De fapt, a fost un meci de box între un pugilist de la categoria grea cu unul de la «cocoș»”

Remus Răureanu: O înfrângere decentă e tot ceea ce poate spera Dinamo acum. E o echipa de B care s-a trezit în A, e o societate aflată mai aproape de extincție decât de prosperitate. Ceea ce face Burcă e admirabil, dar el ține în viață un mort-viu, nu-l va putea face să trăiască într-adevar! FCSB va lupta pentru titlu iar. Echipa e bună, dar nu e singura! CFR a lui Mandorlini are puncte și are un antrenor serios”

FCSB - Dinamo 2-0. La pauză:

Cristian Geambașu: „Duelul cap în cap dintre Ahmed Bani și Alexandru Pantea definește ambiția. Posesia superioară (68%-32%) și ocaziile FCSB-ului pledează pentru previzibila diferență de valoare dintre FCSB și Dinamo. Djokovic, Șut și Olaru nu s-au impus totuși atât de evident preț de o jumătate de oră în fața lui Iglesias și Larrucea. 

A fost nevoie doar de o sclipire a lui Coman, dublată de pasivitatea lui De Moura, pentru ca scorul să arate adevărul. Golul de 2-0 al lui Olaru și ocazia imensă a lui Miculescu anunță avalanșa. Dinamo este o bună echipă de ligă secundă, dar e nepregătită pentru liga-ntâi. Urmează o jumătate de oră periculoasă pentru oamenii lui Burcă”

Dan Udrea: „Ciolacu bate cuba cu Argăseală în tribună, e clar că urmează o seară grea pentru Dinamo. Începutul meciului a fost un asalt la poarta lui Golubovic, apoi partida s-a echilibrat. Coman a rupt senzația că Dinamo poate să facă față în acest meci: golul e fantastic, dar e și vina portarului. La 2-0 a fost doar «vina» lui Olaru, șutul a fost imparabil. 

Se confirmă că Olaru și Coman sunt, de departe, cei mai buni fotbaliști din Liga 1. Pentru Dinamo ar fi mai bine să arunce prosopul acum fiindcă repriza a doua se anunță infernală, în care nu poate să evite KO-ul. PS: Dawa are «galben», oare Gigi Becali aplică și în cazul lui ce a aplicat la Tamm în finala de titlu cu Farul, când l-a schimbat pe eston? Grea de decizie pentru un antrenor amator!”

Remus Răureanu: „Diferența e clară și era normal să fie. Optimiști și pseudospecialiști au susținut că Dinamo ar putea să reziste în prima ligă cu o formulă a cărei promovare din B a arătat ca o minune. Nu poate rezista! FCSB e prea puternică pentru oricare formație din campionat, câtă vreme Becali e prins cu călătorii religioase și cu mulsul oilor

FCSB - Dinamo. Înainte de meci: 

Cristian Geambașu: „Ar fi frumos ca dramatismul meciului să întreacă lupta din culise pentru Arena din Ghencea. De ce nu în fond în casa rugbyului oripilat de prezența fotbalului privit ca un vagabond care murdărește tot în jur.

Dinamo are jucători interesanți, Ghezali, Iglesias sau Larrucea, și un antrenor care își face singur echipa (totuși, de ce Grigore în locul lui Bena?), dar diferența de valoare față de Olaru, Coman și Djokovici anunță o luptă inegală. Estetica nu ține loc de consistență fotbalistică. Factorul Becali poate echilibra disputa cu alegerile sale bizare pentru primul «11», vezi titularizarea pedestrimii (Băluță) în dauna cavaleriei (Compagno) la pauză. Acolo, la A1 cel adevărat, e problema. Când, cum și de ce a intrat italianul Andrea în dizgrație este o temă de cercetare. Că voință divină nu e”

Dan Udrea: Până și pe vremea lui Ceaușescu, statul avea mai mult respect pentru derby. Se făceau cuplaje, la care erau și 100.000 de spectatori. Astăzi, statul, care înseamnă Bichiri și Talpani, și-a bătut joc de pasiunea a zeci de mii de români, care ar fi vrut să vadă acest meci din stadion. Nivelul jocului, tactica, jucătorii, scorul, toate acestea nu se mai disting sub mizeria cu care statul român a murdărit Derby de România. Pronostic? Cum cred că e cea mai mare diferență de valoare, între cele două rivale, în istoria de 75 de ani a acestui duel, anticipez 3-0 sau 4-0!”

Remus Răureanu: „FCSB are jucători cu mult mai buni, are suporteri mai mulți în tribune. FCSB are bani, Dinamo este în continuare aproape de faliment. FCSB are totul aranjat pentru o victorie facilă. Dinamo, roagă-te din adâncul inimii! Becali are impresia că l-a cumpărat și pe Hristos, dar măcar în privința aceasta nu e de luat în serios!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (109)
Stefan09
Stefan09  •  23 Iulie 2023, 18:49
Postat de lefter_popescu pe 23 Iulie 2023, 10:52

Amice, te-a invatat comuniștii lui Dej și Ceaușescu pana te-a prostit de tot, după manualele de istorie ale lui Mihail Roller. Afla, amice ca odatat cu guvernul Groza ( 1945) nu mai era decât armata bolsevico-stalinista) cand 2 din cele 3 divizii ale armatei romane ( Tudor Vladimirescu și Horia, Closca și Crișan)care au capitulat ,au ,luptat în uniformele armatei roșii, alături de armata Uniunii sovietice împotriva poporului roman. Asa ca ...taci și fa săpături, poate asa ,mintea ta se luminează și nu mai vorbești prostii pe aici. PS-vezi ca exista un serial al prof. Cioroianu - 5 minute de istorie- în care poți afla despre ceea ce-ti lipsește .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doar...titi
doar...titi  •  23 Iulie 2023, 14:39
Postat de ThomasVorbe pe 23 Iulie 2023, 00:32

Motivarea deciziei ICCJ din 2014 nu a contestat transferul de proprietate al sectiei de fotbal de la CSA la AFC, dar a constatat ca nu s-a transferat tot patrimoniul. Ceea ce nu a fost transferat explicit a fost „marca Steaua” deoarece CSA mai avea si alte sectii aflate tot sub marca Steaua. Adica marca Steaua nu era exclusiv pentru fotbal, ci si pentru alte sporturi. Dar CSA nu a mai avut sectie de fotbal timp de 16 ani si nu folosise mai mult de 10 ani marca pentru fotbal, context in care primele doua instante de fond si de apel ii dadusera dreptate FCSB. Dar MApN a a reinfiintat-o sectia de fotbal tocmai inainte de decizia ICCJ. Cineva a stiut cum gandeste judecatoarea de la ICJJ inainte ca aceasta sa dea sentinta. Foarte interesant!!! De la marca au plecat apoi si diferendele privind numele, respectiv palmaresul, ultimul fiind nesolutionat (dosarul e trimis spre rejudecare).

Am văzut-o pe șefa Înaltei Curți Livia Stanciu ieșind din biroul lui Gabriel Oprea de la MapN când acesta era ministru, a dezvăluit joi seară la România Tv fostul șef al ANI, Horia Georgescu.

fibra
fibra  •  23 Iulie 2023, 13:41

O fi una (FCSB) declarata de "specialistii" unui fotbal de duzina deja cam fara adversar ca in ultimii 8 ani degeaba si una vai mama ei (Dinamo) dar scorul daca nu ai vazut meciul a fost 2-1. Urmeaza bulgarii "Sa nu ne facem iluzii ca sa nu avem deziluzii."(vorba molcomului Nea Imi).

Vezi toate comentariile (109)
Comentează