FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID

Vocile Gazetei » FCSB - Rapid 1-2, comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea, Ovidiu Ioanițoaia și Remus Răureanu

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 18:21 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 22:46

Derby-ul FCSB - Rapid 1-2 a fost comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și de Remus Răureanu (reporter special). Mai jos ai opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Vișiniul a cucerit Arena Națională! Rapid câștigă derby-ul cu FCSB și intră serios în lupta pentru titlu » Clasamentul ACUM
FCSB - Rapid 1-2
Vișiniul a cucerit Arena Națională! Rapid câștigă derby-ul cu FCSB și intră serios în lupta pentru titlu » Clasamentul ACUM

Final: FCSB - Rapid 1-2

Dan Udrea: 
1. 40.563 - e cea mai relevantă concluzie a acestui derby. O prezență mult prea mare pentru un fotbal mult prea prost! Nivelul de joc a fost deplorabil! 
2. A câștigat echipa antrenată și condusă de pe margine de un antrenor, nu de un patron. Rapid are jucători mai slabi, individual, dar colectiv au fost superiori unora care joacă doar ceea ce vor ei să joace! 
3. FCSB are o problemă majoră dacă Octavian Popescu a ajuns la același nivel de prestație cu Ovidiu Popescu, iar Crețu e o clasă peste Pantea! 
4. Am văzut meciul de pe stadion: galeria Rapidului, absolut fabuloasă! Jos pălăria! 
5. Concluzia: suntem campioni mondiali la minifotbal, dar ce facem cu fotbalul pe care îl iubesc oamenii cu adevărat?

Ovidiu Ioanițoaia: „În deficit după 45 de minute, 0-2, FCSB i-a introdus la pauză pe Oct. Popescu și Rotariu, cu care s-a năpustit într-un atac disperat spre poarta lui Moldovan. A pus presiune și a redus din handicap prin Dawa, însă atât. Nu mai mult, în condițiile în care contează cine are mingea, dar câștigă cel care înscrie un gol sau goluri în plus. Deși dominată, Rapid și-a păstrat sângele rece și a obținut o victorie meritată. Frumoasă și meritată. 

Astfel, favorita pe hârtie a plecat steagul în derby, ba riscă să piardă și șefia clasamentului. La rându-i, Rapidul lui Bergodi, să nu-l uităm pe antrenorul italian!, chiar și-a depus candidatura în cursa pentru titlu. Paradoxal, absența din ofensivă a vedetelor Rrahmani și Petrila parcă a întărit formația giuleșteană. Care a beneficiat însă în fața FCSB de serviciile lui Papeau și Borja Valle, ambii într-o seară de grație.”

Remus Răureanu: „FCSB a jucat de parcă fotbaliștii l-ar lucra pe antrenorul Gigi, pe care l-ar vrea schimbat de către patronul Becali. Nu e nimeni de remarcat dintre ros-albastri

Giulestenii nu au făcut nici ei o partidă grozavă, doar ca s-au trezit cu un avantaj de care au știut să țină. Bergodi si-a trecut echipa în 5-4-1 în ultima parte a meciului și a așteptat să treacă minutele. 

De pe canapea, nea Gigi nu a avut replică. Tacticile lui sunt altele. De când l-a botezat într-un butoi pe Popescu și l-a transformat in George, parcă a curățat tot fotbalul de pe fostul tânăr talentat Tavi”.

La pauză: FCSB - Rapid 0-2

Dan Udrea: „Vreo 30 de minute, derby-ul a fost de neprivit. Ritm lent, erori elementare, pase doar la adversar. Singurul lucru de calitate l-au reprezentat spectatorii, iar galeriile chiar au fost senzaționale. Fotbalul a fost chinuit teribil în special de FCSB, incapabilă să construiască în fața unei echipe preocupate doar să se apere. Derby-ul a fost deblocat de o eroare și de o superfază a lui Papeau, care parcă a avut schiuri în picioare, atât de ușor a slalomat printre fundașii gazdelor. 0-2 la pauză și anticipez 4 schimbări la FCSB :)”

Ovidiu Ioanițoaia: „Spectacol de gală în tribune, nu și bombardamentul cu petarde, dar unul mai puțin reușit pe teren. Cu numeroase pase greșite și faulturi repetate. Să scuzăm totuși echipele, acceptând că ele n-au izbutit o prestație mai bună din pricina mizei, a nervilor și a durităților. Deși au vrut și s-au străduit, s-au blocat reciproc. 

Brusc, după o jumătate de ceas ternă, cu fotbal oarecare, meciul s-a înviorat, iar Rapid s-a desprins la 2-0 în finalul reprizei. A deschis scorul Papeau, cel mai activ dintre giuleșteni, pentru ca Iacob să mărească diferența în prelungiri cu un voleu superb. Și la 2-0 însă partida nu pare decisă.”

Remus Răureanu: „Un joc slab, lent pe care îl conduce deocamdată Rapidul, și datorită norocului. FCSB a încercat mai des să atace, însă roș-albaștrii s-au comportat în ofensivă ca și cum le-ar fi plăcut să fi rămas 0-0. Mijlocul Popescu-Șut-Olaru e într-o continuă reluare cu încetinitorul, fundașii laterali nu contribuie cu nimic. Iar stoperii Ngezana-Dawa nu-ți sunt recomandabili dacă ești antrenor și nu ai inima extrem de solidă”.

Înainte de FCSB - Rapid: la ce să ne așteptăm

Dan Udrea: „MM Stoica a anticipat perfect primul 11 al Rapidului, dovadă că Bergodi a fost mai mult nevoit să încropească o echipă decât să o gândească parte într-o strategie. Ciudat e că primul 11 al FCSB-ului chiar arată ca și cum ar fi alcătuit de antrenor, nu de patron: fără improvizații și cu Compagno titular. 

Becali fie a renunțat la ideile lui lipsite de logică, fie a ajuns chiar să aibă încredere în oamenii pe care îi plătește cu zeci de mii de euro lunar!”

Ovidiu Ioanițoaia: „De văzut dacă atacul Rapidului lipsit de Rrahmani și Petrila va putea pune în pericol poarta liderului. Deși reintrarea lui Fl. Coman se anunță ca un atu în plus pentru FCSB, soarta meciului nu-i decisă. Derby-ul se joacă. Până atunci, să salutăm că publicul s-a întors pe stadion cu entuziasm și să sperăm că echipele vor reuși astăzi să-l răsplătească.”

Remus Răureanu: „Culmea, FCSB are un vârf, pe Compagno, Rapidul nu are! Școala italiană apelează încă o dată la improvizația Borja Valle pe postul de atacant, școala becaliană îl titularizează pe Compagno, așa, nesuferit cum îi este el patronului. Gigi are dreptate în ceea ce spune, ai lui sunt mai buni, luați om cu om. Mai contează și antrenorul, și norocul”

Echipele de start din FCSB - Rapid:

FCSB: Târnovanu - Al. Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Al. Băluță, A. Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Haruț, Oct. Popescu,Miculescu, Lixandru, Cr. Ganea, D. Rotariu, Djokovic 
Antrenor: Elias Charalambous 

Rapid: H. Moldovan - Braun, Săpunaru, Iacob, Borza - Oaidă, Al. Albu, Papeau - Funsho, B. Valle, Al. Ioniță II 
Rezerve: Drăghia - Dr. Grigore, I. Cristea, Onea, Kait, Cîrjan, Pănoiu, El Sawy, Al. Stan 
Antrenor: Cristiano Bergodi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (66)
Adriann_1
Adriann_1  •  06 Noiembrie 2023, 10:19
Postat de dodo001 pe 06 Noiembrie 2023, 07:16

Daca ii luam la bani marunti pe cei de la Fcsb nu au nubstiubce echipa valoroasa. Echipele din Liga 1 s-au prins ca jucatorii Fcsb sunt mult umflati de presa si sunt peste ei doar la figuri. Stai ca urmeaza meciul.cu FCU Craiova, nu e deloc meci usor

Era corect si logic sa fie asa, dar banii dati pe Compagno spun ca FCU va lupta eroic si va pierde ca de obicei cu zecesebe. Ar fi bine sa ma insel dar nu prea cred...

dodo001
dodo001  •  06 Noiembrie 2023, 09:56
Postat de ionescugeorge77 pe 06 Noiembrie 2023, 07:59

...de ce sa nu fie usor ...mititel nu o sa l bata pe jiji in vecii vecilor ...Amin !!!

Ramane de vazut. A mai fost 2-2 in urma cu doi ani. Chiar Compagno marcase

parpalache
parpalache  •  06 Noiembrie 2023, 09:31

Lui Florinel i-a scapat„porumbelul”-când a declarat-dupa meci-ca la antrenamente„asista” și„domnul”Mustața!

Vezi toate comentariile (66)
Comentează
Close