FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR CLUJ

VOCILE GAZETEI Rapid - CFR Cluj, comentat live de Alexandru Barbu, Dan Udrea și Remus Răureanu

Derby-ul Rapid - CFR Cluj, comentat pe GSP.ro de Alexandru Barbu (reporter GSP), Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP) și Remus Răureanu (reporter special GSP).
Derby-ul Rapid - CFR Cluj, comentat pe GSP.ro de Alexandru Barbu (reporter GSP), Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP) și Remus Răureanu (reporter special GSP).

Articol de , , - Publicat luni, 01 mai 2023 22:33 / Actualizat luni, 01 mai 2023 22:38

Derby-ul Rapid - CFR Cluj, scor 3-1, a fost comentat pe GSP.ro de Alexandru Barbu (reporter GSP), Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP) și Remus Răureanu (reporter special GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Rapid - CFR Cluj 3-1. Final:

Alexandru Barbu: „Partea secundă, mai degrabă de play-out. Dan Petrescu a făcut primele schimbări abia în minutul 74 pentru că n-are fotbaliști cu adevărat valoroși, în formă pe bancă. Nu mai are cu cine. E drept, CFR n-a jucat deloc rău, ba chiar a făcut cel mai bun meci din acest play-off. Numai că Mutu vorbește și gândește des fotbalul în italiană, iar Rapid a știut să aspire incursiunile semnate de Bîrligea, Krasniqi, Petrila. 

După 5 ani, hegemonia Clujului se încheie, acum e oficial. CFR tremură chiar și pentru locurile de Conference League. Dincolo, giuleștenii visează la locul 4, problema lor e că urmează o deplasare. Și gazdă va fi Farul!

Dan Udrea: „Când iei 3 goluri într-o repriză, iar pe bancă îl ai pe Dan Petrescu, sigur e ceva ce nu poate fi explicat. Fie CFR a terminat complet resursele cu care a dominat Liga 1 în ultimii ani, fie Dan Petrescu s-a uzat și el nu mai are capacitatea de a motiva și de a organiza niște jucători care oricum nu au valoare mare! 

În schimb, Rapid a demonstrat în ultimele două etape că trebuie luată serios în calcule la titlu în sezonul viitor: cu CFR a avut forță, pragmatism, răbdare și inteligență tactica, iar cu FCSB a arătat că deține pârghii importante și în culise. În loc de concluzie, o întrebare pentru galeria Rapidului: îi mai cereți demisia lui Mutu?

Remus Răureanu:Rapidul a semnat finalul dominației pe care o instaurase CFR în campionatul nostru. Giuleștenii au jucat cu ambiție și cu demnitate, în condițiile în care ei ar putea-o face pe FCSB campioana cu victoria din seara aceasta. 

Plânsul după veteranii absenți Deac și Camora arată mai degrabă a nostalgie decât a explicație reala despre criza gravă a campioanei care a ajuns să arate ca și cum n-ar mai fi capabilă să câștige vreun meci, oricare i-ar fi adversarul”

Rapid - CFR Cluj 3-1. La pauză:

Alexandru Barbu:Dacă ar fi jucat doar în Giulești, Rapidul s-ar fi bătut la titlu. Bravo, Mutu! Fantastic să ai 2-0 cu CFR după 13 minute și 3-1 la finalul primei reprize. Suficient pentru victorie? Să vedem. Ardelenii, chiar și cu Fica executant de faze fixe și cu Manea căpitan, încă sunt capabili să asfixieze o rivală din play-off. Rezultat nedrept, dar suporterii alb-vișiniilor au de ce să continue petrecerea de 1 mai”

Dan Udrea: „Ciudată repriză! CFR a fost dezmembrată în primele 10-12 minute. Pusă efectiv la podea, precum un boxer în pragul KO-ului, s-a ridicat dintr-o dată, s-a șters de sânge și a început să-i care ea pumni la foc automat adversarei. A marcat, a lovit bara de două ori și a dat senzația că poate înscrie la orice atac. Se anunță o repriză secundă care se va juca doar la poarta lui Moldovan! 

PS: Știe cineva ce pile are Onea în rândul arbitrilor, din moment ce își ciomăgește orice adversar, în orice meci, dar toți centralii închid ochii? Intrarea la Krasniqi e de galben, Bârsan n-a dat nici fault!”

Remus Răureanu: „Rapidul intră în pauză cu avantaj și datorită norocului, după ce începuse excelent partida. CFR a dominat clar de când a ajuns să fie condus cu doua goluri, și tot încheie repriza cu un handicap clar. 

Privirea lui Petrescu de după al doilea gol rapidist ilustrează clar miza pe care o conține partida aceasta pentru viitorul clubului și pentru ca antrenorul sa-si păstreze aura de câștigător. Deocamdată l-a subminat și l-a ajutat Braun, stângaciul fundaș stânga de picior drept. El a provocat penalty-ul cand l-a lovit pe Ioniță în careu și apoi a marcat spectaculos și norocos”

Rapid - CFR Cluj. Înainte de meci:

Alexandru Barbu:Pentru că arbitrajul românesc e o catastrofă în acest moment, indiferent ce aberații spune Vassaras, Mutu nu schimbă nimic în primul «11» față de derby-ul cu FCSB. Sunt titulari și Onea, și Dragoș Grigore, deși amândoi ar fi trebuit azi să desfacă chipsuri în tribune. 

Dincolo, CFR a ajuns atât de slabă, expirată încât așteaptă lumină de la Fica și Bîrligea. Dacă Petrescu câștigă și acum campionatul, e musai să se retragă definitiv din Liga 1 și să predea lecții în particular. Ar fi prea mare - e deja - ca să mai poarte bătălii cu antrenorii de pe canapea. Atmosfera din Giulești va machia mult prea bine jocul din seara asta ca să pară slab, greu de crezut că Rapid va pierde. Poate doar geniul ipohondru de pe banca oaspeților să răstoarne predicția”

Dan Udrea: „Dacă va câștiga, Rapid vine la 1 punct de locul 4, loc care poate să ducă în Europa. E o variantă atrăgătoare pentru Șucu&Mutu! Dacă va câștiga însă, Rapid o ajută în mod direct pe FCSB în drumul spre titlul de campioană. E o variantă horror pentru suporteri! La CFR e mult mai simplu: n-are suporteri, echipa joacă doar pentru patron, antrenori și jucători!”

Remus Răureanu: „Eșecul de aseară al Craiovei a recreat o miză și pentru giulesteni, care pot să calculeze din nou șansele lor de calificare intr-o cupă europeană. Dincolo de socotelile legate de clasament, vișiniii sunt obligați să demonstreze în seara aceasta că ei nu afectează integritatea competiției și ca să-și probeze onoarea trebuie să joace împotriva Clujului la fel de serios cum au luptat în partida cu FCSB. 

CFR arată ca o formație dezbrăcată de aura de forță care a învăluit-o în toți anii recenți. Ceea ce e firesc, pentru că Birligea, Janga și Muhar nu sunt Deac, Țucudean, Djokovic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
ienasoiu
ienasoiu  •  02 Mai 2023, 14:51

Dane, Remus, schimbați-vă fotografiile! Păreți mai tineri decât Săndel

adriann_
adriann_  •  02 Mai 2023, 12:13
Postat de dr.jivago pe 02 Mai 2023, 08:14

Nu de mult ,unii neterminati radeau de le crapau fălcile ,cand Sfesnic ne măcelărea in meciul cu Rapidul! Da, acolo, a fost oribil, a fost carnagiu... Cu exceptia lui Sfesnic, nu multi si-ar fi prmis aroganta asta... Aseara Barsan ,a fost evident 5% ptr gazde ,,n-a vazut,, niste faulturi,un hent dar n-a fost cu premiditare, n-a venit la comanda .... CFR istii ,e limpede cu ochiul liber , nu mai sunt echipa robusta, au uitat filozofia fotbalului ,care-i faceau invincibili si peste toate aste , le lipseste cu siguranta placa turnanta, Deac. Dar nu e totul pierdut, Varga, Dancu si alti baieti ,, priceputi,, de la Cluuj nu au depus armele... CFR ul, acum, chiar e un animal ranit...

P(r)ostacul becalist tot baga pe template-ul cu Fesnic chiar si dupa ce la conferinta de presa a lui Vassaras s-a vazut ca nici macar stia de la gsp nu insistau pe fazele alea :)) Ar fi fost hilar sa intrebi de ce nu s-a dat rosu la Onea cand Edjouma nu luase rosu pentru atacul ala horror la Armas iar ala de la Botosani care i-a rupt piciorul lui Papeau primise ... GALBEN. Astia sunt ca tonomatele, bagi o fisa si repeta placa, fara legatura cu nimic...

andrei.v.c
andrei.v.c  •  02 Mai 2023, 11:16
Postat de steauadinliga1 pe 01 Mai 2023, 23:09

pai atata timp cat esti de acord cu mine in legatura cu Steaua din liga 1,chiar nu conteaza daca esti sau nu de acord cu alte echipe. pai kfr este al doilea an la rand cand rateaza e.l. ca intertoto nu conteaza. deci falimentul este aproape. dar te intreb sincer acum,daca falimenteaza kfr,chiar crezi ca o sa mai fie in stare alta echipa din Romania sa ii tina piept stelei? ca in afara de kfr nimeni nu i-a tinut pipet stelei in ultimi 5 ani. deci nu ai cum sa nu fi de acord cu mine ca daca se duce kfr,Steaua din liga 1 are drum liber sa castige mai multe campionate la rand decat bayern munchen.

Steaua e in liga 2a, acolo unde merita, zcsb e echipa ciobanului și atâta timp cât ești cu zcsb îmi dau seama de cat gândești din moment ce îl susții pe Becali.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează