FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHINDIA

Dat afară după 4 etape, iese la atac: „Seara mi-au spus că mă vor, a doua zi m-au eliminat”

Andrei Blejdea, în dreapta // sursă foto: Instagram @ a.blejdeaa11
Andrei Blejdea, în dreapta // sursă foto: Instagram @ a.blejdeaa11

Articol de - Publicat marti, 29 august 2023 14:42 / Actualizat marti, 29 august 2023 15:02

La 27 de ani, Andrei Blejdea a fost anunțat luni de Chindia, unde semnase în vară, odată cu sosirea lui Dragoș Militaru, că nu se mai bazează pe serviciile lui ♦ Blejdea a fost o victimă colaterală după îndepărtarea tehnicianului, la fel ca alți doi jucători, Matiș și Dodoi.

Folosit în toate meciurile de pregătire, unde a marcat o dată și a dat o pasă de gol, Blejdea a jucat puțin cu Militaru. Numai câte un sfert de oră în partidele cu Steaua și cu Slatina și repriza secundă în Cupa, cu Blejoi, când a marcat o „dublă”.

Andrei Blejdea, după ce a fost dat afară de Chindia: „Numai la noi se poate întâmpla”

După acest joc, Dragoș Militaru a fost înlăturat și în locul său a venit Vasile Miriuță. „La prima discuție cu el, mi-a zis sunt jucător bun, că se bazează pe mine, dar că are nevoie să joc vârf. Eu sunt aripă stânga, dar am înțeles situația și nu era nicio problemă. Cu Buzău m-a bădat doar pe final, iar cu FC Argeș, deloc. 

După partida cu argeșenii, am vorbit cu președintele Cordoș, l-am întrebat care e situația mea, de nu joc. Mi-a spus că nu e nicio problemă, că ei contează pe mine”, a povestit Blejdea.

A doua zi însă, când a venit la antrenamnet, a fost chemat în biroul președintelui, unde Andrei Cordoș l-a anunțat că Miriuță nu mai contează pe el. Blejdea spune: 

„Mă gândeam eu că ceva e în neregulă de nu jucam, dar asta m-a luat prin surprindere. Nu mi s-a dat nicio explicație. Am discutat, ne-am înțeles și am reziliat contractul. 

Din punctul ăsta de vedere nu am ce să le reproșez. Eu venisem să joc fotbal, am renunțat la bani pentru Dragoș Militaru, nu să mă milogesc la Chindia. Dar nu mi-au dat nicio șansă. Ei nici nu știu ce pot eu să joc pe postul meu, fiindcă nu m-au folosit niciodată acolo. 

Asta numai la noi se poate întâmpla, seara să-ți spună că te vor și a doua zi să te elimine. Nu vreau să cred că am fost dat afară numai fiindcă mă adusese Militaru, care a fost și el îndepărat".

Imediat după ce a fost anunțat că nu mai e dorit la Chindia, unde semnase pe un sezon cu opțiune pentru încă unul, jucătorul a postat pe contul său de facebook versurile melodiei „Onoare” a artistului Guess Who:

A dispărut demult, se pare: / Orice bun simț, gest sau bună purtare / Orice vis e șters din clasele primare / Sistemul dă o mare eroare / Țara asta merge singură la vale / Cavalerii nu mai au nicio onoare / Fură organizat într-o mare dezorganizare / Și ăsta e un mare semn de întrebare / E lumea a treia, cam aici ai nimerit / Scapă cine poate, restul s-a obișnuit / Debranșați de la condiții de trăit / Tinerii se întreabă cu ce dracu au greșit / Am întâlnit și români fericiți, doar pe afară / Am întâlnit și români păcăliți, cam o țară / Am întâlnit și români liniștiți, prima oară / Da-i a nu știu câta oară când e o lipsă clară de: ONOARE!

Are master în Educație Fizică

Plecat de acasă, de la Dinamo, în urmă cu 10 ani, când un impresar l-a dus să dea probe la Stuttgart, Andrei Blejdea a jucat mai întâi în Elveția la FC Wil, unde a bifat un joc la seniori, în Liga a 2-a. 

S-a mutat apoi în Slovenia, unde a jucat la juniorii lui Domnzale și Zarika Kranj, după care a evoluat la echipa a doua a germanilor de la FC Braunschweig. 

„A fost o experiență memorabilă acolo, în Liga a 4-a. Se juca tare și bine. Orice echipă din primele 5-6 din Liga a 4-a din Germania ar defila în Liga a 2-a de la noi”, povestește Andrei. 

După aceea s-a întors acasă, la Academica Clinceni, la Pandurii, unde a contribuit la evitarea retrogradării (8 goluri și 16 pase de gol, în 2019), FC Argeș, Dinamo, Gloria Buzău și Chindia. A terminat Facultatea de Educație fizică și Sport la „Spiru Haret”, unde anul trecut a luat și masterul.

M-a cam încurcat eliminarea asta din lotul Chindiei. Trebuie să merg la Comisii, să fiu dat liber, ca să mă mai pot transfera și după 4 septembrie. E o formalitate, mă vor ajuta cei de la AFAN. Am ceva discuții cu echipe din Liga a 2-a, dar trebuie să aleg bine, să nu mai pățesc ca la Chindia, că n-aș mai avea drept de joc sezonul ăsta.

Am fost prin multe locuri, am jucat cu mulți jucători. Dar ce am văzut la Prepeliță, ce făcea la 34 de ani, cât am fost colegi pe teren, în Liga a 2-a și apoi în Superligă, până s-a retras, nu am văzut nicăieri. E un fel de idol pentru mine. 

- Andrei Blejdea

Tot despre Chindia:

Chindia continuă disponibilizările: „Cum să pui pe liber jucătorul căruia i-ai dat #10?” + Postarea altui fotbalist: „Tinerii se întreabă cu ce dracu' au greșit”

Cum a fost demis Dragoș Militaru de la Chindia: „Felicitări pentru victorie, trebuie să plecați!” + „Au dat deja afară 4 jucători aduși de mine”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează