FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Primăria dublează tarifele la doar 5 luni după inaugurarea stadionului, dar clubul din Liga 2 nu plătește nimic în plus!

Noul stadion din Târgoviște // foto: GSP
Noul stadion din Târgoviște // foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 14:09 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 14:15

La numai 5 luni de la stabilirea tarifelor pentru închirierea stadionului „Eugen Popescu”, renovat timp de 4 ani, Primăria Târgoviște a decis să le schimbe, adică să le dubleze. Edilii au considerat că trebuie făcută o nouă alinierea a prețurilor, în concordanță cu cele percepute la arene asemănătoare din țară.

Astfel, dacă pentru un eveniment publicitar organizat pe stadion, cu folosirea nocturnei, se plăteau 4.375lei/oră, acum costul va fi de 8.750 lei/oră, iar în cazul închirierii gazonului pentru un antrenament, tot în nocturnă, acum se achită 1926 lei/oră, față de 963 lei/oră, cât se percepea inițial.

Prima reacție a echipei Simonei Halep, după ce GSP a găsit în Canada firma care a livrat suplimentul: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China”
INTERVIU
Prima reacție a echipei Simonei Halep, după ce GSP a găsit în Canada firma care a livrat suplimentul: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China”

Chindia nu e afectată de schimbări

Pe vechile prețuri, Chindia avea o reducere de 50%, iar acum, pe noile tarife, va plăti numai 25% din acestea. Deci, practic, echipa de fotbal a orașului, principala beneficiară a noii arene, nu va avea cheltuieli suplimentare

Acestea se vor simți însă serios în buzunarele celor care vor dori să închirieze stadionul, cum s-a întâmplat cu Metaloglobus, Dinamo sau chiar Steaua, în perioada în care a avut stadionul suspendat.

Publicația ValahiaMedia susține că, de fapt, această mărire de tarife ar fi tocmai pentru descurajarea altor cluburi. În trecut, chiar și președintele Andrei Cordoș își exprimase dezacordul pentru închirierea arenei, fiindcă cei de la Chindia se și antrenează pe acel gazon și le-ar fi fost dat peste cap programul de pregătire.

 Târgoviștenii nu au în oraș un alt teren cu gazon natural pentru a se antrena, deoarece cel vechi, aflat chiar lângă „Eugen Popescu”, a fost înghițit de parcarea făcută odată cu renovarea din perioada 2019-2023. 

Chindia se mută din Târgoviște pentru antrenamente

În curând, echipa va începe să se antreneze în altă parte, la Șotânga, în județul Dâmbovița, la 9 km de Târgoviște, fiindcă gazonul de pe „central”, pe care s-a jucat destul de mult din luna mai, dă semne de „oboseală”. 

Aici, în afara Chindiei, au mai avut loc finalele Ligii de tineret, un meci de Cupă, Metaloglobus - Dinamo, și o săptămână de pregătire a lotului U20, încheiată cu partida cu Cehia U20. Conform unui protocol încheiat cu FRF, pentru această ultimă acțiune nu s-a plătit nimic către CSM Târgoviște, administratorul desemnat de Primăria Târgoviște, proprietara stadionului.

Noile tarife propuse de Primăria Târgoviște urmează să fie adoptate mâine în ședința Consiliului Local al aceluiași for.

Tarife stabilite la stadionul Chindia

ÎnchirieriTarif vechiTarif nou
Vestiare și dușuri225 lei/oră/vestiar450 lei/oră/vestiar
Casă de bilete163 lei/zi326 lei/zi
Evenimente publicitare fără nocturnă3.125 lei/oră620 lei/oră
Evenimente publicitare cu nocturnă4.375 lei/oră8750lei/oră
Șediță foto (evenimente personale)125 lei/oră250 lei/oră
Ședință video (evenimente personale)188 lei/oră376 lei/oră
Gazon pentru antrenament fără nocturnă750 lei/oră1.500 lei/oră
Gazon pentru antrenament cu nocturnă963 lei/oră1.926 lei/oră
Stadion pentru evenimente sportive pe echipe, fără nocturnă - vara3.125 lei/oră6.250 lei/oră
Stadion pentru evenimente sportive pe echipe, fără nocturnă - iarna3.825 lei/oră7.750 lei/oră
Stadion evenimente sportive pe echipe, cu nocturnă - vara3.625 lei/oră7.250 lei/oră
Stadion evenimente sportive pe echipe, cu nocturnă - iarna4.375 lei/oră8.750 lei/oră
Degivrare teren6.000 lei/zi12.000 lei/zi

Mai multe știri din Liga 2: 

Au demis antrenorul și au numit altul în timp-record: debutează cu CFR Cluj!

Fanii Stelei au ieșit la atac, după egalul cu CSM Slatina: „Demisia, lăutarilor! Tractoriștii, habarniștii și incompetenții semi-analfabeți sunt de vină pentru starea sportului stelist”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează