FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHINDIA

Chindia, sac fără fund! Consiliul Județean va da către club o sumă de 5 ori mai mare decît cea stabilită în februarie 2023

Chindia, sac fără fund FOTO: facebook.com/chindiaoficial/
Chindia, sac fără fund FOTO: facebook.com/chindiaoficial/

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2023 12:21 / Actualizat miercuri, 04 octombrie 2023 12:21

Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște au suplimentat fondurile pentru a ajuta echipa din Liga 2 să mai acopere din datoriile către bugetul de stat, dar și către jucătorii și antrenorii care au depus memorii pentru neplata salariilor din sezonul trecut

Aflată doar pe locul 10 după 8 etape, cu noul președinte și cu stafful tehnic aproape de plecare, plus amenințarea memoriilor depuse de numeroși jucători care au solicitat la comisiile federale achitarea unor datorii salariale din sezonul trecut, Chindia pare pe buza prăpastiei, iar acționarii, Consiliul Județean și Primăria au decis să crească sumele alocate clubului, pentru a evita intrarea în insolvență, conform valahiamedia.ro.

De la 600.000 lei la 3 milioane lei

Astfel, dacă la începutul anului, atât Primăria cât și Consiliul Județean se angajau să vireze clubului câte 600.000 de lei, acum sumele au crescut considerabil. Pentru că numai datoria către bugetul statului este de două milioane de euro, Consiliul Județean a adoptat o Hotărâre, pe 2 octombrie 2023, prin care va da către Chindia o sumă de 5 ori mai mare decît cea inițială, stabilită în februarie 2023.

Chindia, sac fără fund! Consiliul Județean va da către club o sumă de 5 ori mai mare decît cea stabilită în februarie 2023
Extras proiect de hotărâre (aprobat) al CJ Dâmbovița (2 feb.2023), conform valahiamedia.ro

Iar Primăria va face aceeași mutare, urmând ca pe 6 octombrie să fie confirmată virarea în conturile clubului a 2,2 milioane de lei. Surse apropiate clubului susțin că respectivul for nu dăduse nimic până acum, nefiind de acord cu numirea lui Andrei Cordoș la conducerea grupării târgoviștene, acesta fiind instalat de celălalt asociat, Consiliul Județean. 

Chindia, sac fără fund! Consiliul Județean va da către club o sumă de 5 ori mai mare decît cea stabilită în februarie 2023
Extras proiect de hotărâre (aprobat) al CJ Dâmbovița (2 feb.2023), conform valahiamedia.ro

Dar cum Cordoș este pe picior de plecare, în urma rezultatelor mult sub așteptări, dar si a problemelor financiare (mare parte moștenite din vremea fostului președinte, Marcel Ghergu), Primăria ar fi decis să sprijine totuși financiar clubul cu o sumă de 3,6 ori mai mare decât se angajase inițial.

Nu sunt singurele sume care au ajuns la Chindia din surse bugetare în 2023, cînd au mai fost cheltuite alte două milioane de lei. Astfel, "bugetul" va ajunge la 7,2 milioane de lei, într-un an în care echipa a retrogradat în liga secundă. Și până la finalul lui 2023 mai sunt încă trei luni, în care alocările din bani publici ar mai putea fi corectate, în plus, evident.

Pleacă, dar vor salarii compensatorii

Marți, Chindia avea programate două antrenamente, dar Vasile Miriuță a consus numai unul, cel de dimineață, celălalt fiind anulat. El le-a comunicat jucătorilor că nu mai este dorit, dar nu e dispus să plece oricum. Pe data de 15 octombrie s-ar face două salarii restante către antrenor și stafful său, iar aceștia, ca să fie de acord cu rezilierea amiabilă a contractelor, ar solicita în plus și plata a încă 4 salarii compensatorii.

Discutăm deja de două săptămâni despre plecarea mea. Vom vedea în următoarele zile ce va fi. Oricum, va fi o despărțire civilizată, fără scandaluri. Am fost plecat la Cluj, dar în câteva zile închidem. Eu le-am spus celor care iau decizii că e mai bine să ne despărțim
Andrei Cordoș, președinte AFC Chindia

Președintele, demis de primar! Urmează și antrenorul abia instalat pe bancă
DEMISII
Președintele, demis de primar! Urmează și antrenorul abia instalat pe bancă
CS Mioveni câștigă pe terenul Corvinului, în ultimul meci al etapei a opta  » Clasamentul actualizat
ETAPA 8
CS Mioveni câștigă pe terenul Corvinului, în ultimul meci al etapei a opta » Clasamentul actualizat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL
Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL  •  04 Octombrie 2023, 14:54

De vină e Armata, de ce are CSA echipă de fotbal? Toacă banii Armatei, banii publici! Huăăăăăăă! Chindia are voie!

10ytregvbbbbb
10ytregvbbbbb  •  04 Octombrie 2023, 14:22

Fostul ofițer de presa al lui Chindia ,Ionuț Marin vorbește foarte urat și se răzbuna pentru ca a fost dat afara de la club,este plin de venin pe cei care I au dat sa mănânce sase ani ! Datoriile sunt făcute în totalitate de către fostul președinte Ghergu ,atunci când ofițer de presa la Chi dia era acest om rău Ionuț Marin ! Normal ar fi sa se spună cine a făcut în gotalitate aceste datorii și din ce perioada sint !

DMA87
DMA87  •  04 Octombrie 2023, 13:10

Nu e problemă. Are balta pește.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează