FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cum s-a transformat marea surpriză din Liga 2 » Căpitanul dezvăluie: „În vară, mai eram 5 jucători. Multă lume nu ne bagă în seamă”

Șerbănică e căpitanul argeșenilor / Sursă foto: facebook.com/csmioveni.ro/
Șerbănică e căpitanul argeșenilor / Sursă foto: facebook.com/csmioveni.ro/

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 17:00 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 18:48

Aproape nimeni nu-i mai dădea șanse Mioveniului în noua ediție din liga secundă, dar argeșenii s-au „furișat”, cumva, pănă pe locul 4 în Liga 2. Considerați „victime” sigure la începutul campionatului, galben-verzii au un singur eșec în nouă etape și tocmai ce au legat trei victorii la rând.

Căpitanul Mioveniului și unul dintre cei mai vechi jucători din lot, Dănuț Șerbănică, un nume care a dus greul și în prima ligă, a rămas în club și după restructurarea din vară. 

Om de bază în echipa lui Constantin Schumacher, fundașul stânga de 27 de ani a fost integralist în primele nouă runde și a pus din plin umărul la seria pozitivă din ultima lună.

Ce e în spatele imaginilor care au scandalizat fotbalul românesc în week-end » Explicație pentru seringa din vestiar: „Am lăsat-o acolo intenționat”
IPOSTAZĂ
Ce e în spatele imaginilor care au scandalizat fotbalul românesc în week-end » Explicație pentru seringa din vestiar: „Am lăsat-o acolo intenționat”

Dănuț Șerbănică: „Mereu am fost văzuți ca o echipă mică”

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Șerbănică vorbește despre revirimentul fostei prim-divizionare și obiectivele ei în acest sezon. Pe loc de play-off și cu drept de promovare, argeșenii joacă la două capete: spun că grija lor e evitarea retrogradării, nu revenirea în Superligă, deși în acest moment ocupă loc de „baraj”.

„Secretul nostru este grupul. Am format un grup frumos unit la Mioveni și suntem o familie atât în teren, cât și în afara lui. 

Multă lume nu ne bagă în seamă, mereu ne-au văzut ca pe o echipă mică din toate punctele de vedere, dar am demonstrat că se poate. Cel mai importat a fost grupul, familia formată aici”, crede căpitanul Mioveniului.

Cum s-a transformat marea surpriză din Liga 2 » Căpitanul dezvăluie: „În vară, mai eram 5 jucători. Multă lume nu ne bagă în seamă”
Dănuț Șerbănică are peste 150 de apariții în primele două ligi / Sursă foto: Imago Images

Căpitanul Mioveniului anunță: „Obiectivul nostru e salvarea de la retrogradare”

Șerbănică îi dă creditul cuvenit „tripletei” Schumacher - Iulică Tameș - Mărgăritescu, oamenii care au preluat frâiele echipei în vară:

„Când au venit la echipă, mai rămăseserăm cinci jucători de la Liga 1, dar împreună cu staff-ul am încercat să facem un grup unit, o familie. Ușor-ușor, acest lucru se vede și pe teren”.

Obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare. Dar e clar că noi, jucătorii, vrem mult mai mult”, mai spune Șerbănică.

Foștii colegi au mers la FC Argeș, el a fost „sărit” din schemă

Contrar tuturor estimărilor, Mioveniul o surclasează până în acest moment pe rivala din județ, FC Argeș, opt poziții mai jos în clasament și în plină degringoladă. În vară, patru foști colegi de-ai lui Șerbănică, Rădescu, Panait, Scarlatache și Rusu, i-au lăsat pe galben-verzi pentru a semna cu piteștenii. 

La rândul său fost jucător în Trivale, Șerbănică nu regretă că nu s-a întors și el la Pitești:

„Am petrecut o perioadă de cinci ani la FC Argeș, care s-a lăsat și cu două promovări, din Liga 3 în Liga 2 și din liga secundă în Liga 1. FC Argeș va rămâne mereu în sufletul meu, chiar dacă nu a fost sa fie o revenire”.

Nu este o satisfacție pentru mine că Mioveni e peste FC Argeș. Îmi doresc să intrăm împreună în play-off. 

- Dănuț Șerbănică, fundaș CS Mioveni

„Primarul a făcut multe pentru oraș, sperăm să fie găsit nevinovat”

Șerbănică s-a pronunțat și pe marginea reținerii primarului din oraș, Ion Georgescu, aflat în arest pentru 30 de zile după ce a fost acuzat de trafic de influență:

„Dacă nu ar fi fost dânsul, nu cred că echipa de fotbal din Mioveni mai exista. A făcut multe pentru acest oraș și sperăm să fie găsit nevinovat”, a afirmat fotbalistul, în dialogul cu GSP.ro.

Reșița, Alexandria, Șelimbăr, Corvinul, Steaua, Tunari, Slatina și Dumbrăvița nu au drept de promovare în Liga 1, fiind cluburi de drept public.

Citește și alte știri din Liga 2:

Eugen Neagoe, instalat oficial astăzi: „Să știți că nu e o rușine. E un club mare”

FOTO Ce e în spatele imaginilor care au scandalizat fotbalul românesc în week-end » Explicație pentru seringa din vestiar: „Am lăsat-o acolo intenționat”

Omul care a susținut echipa în Superligă, prins în flagrant când restituia 10.000 de euro dintr-o mită » DNA l-a arestat preventiv pentru 30 de zile

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
ccc23
ccc23  •  09 Octombrie 2023, 19:20

sa speram c totusi nu mai revin in liga 1 astfel de echipe…cu stadion din alta epoca si 500 oameni la stadion

steaua.libera
steaua.libera  •  09 Octombrie 2023, 19:02

Eu pun pariu că nici la City, nici la Madrid, nici la Barca vestiarele nu sunt “familii”, dar cu toate astea performează. Important e să ai calitate, nu să fii bff cu colegii de vestiar

Vezi toate comentariile (2)
Comentează