FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSM REȘIȚA

EXCLUSIV Echipa la care a crescut Cristi Chivu a revenit în Liga 2: „Am scrâșnit din dinți și am muncit”

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 07:05 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 17:29

Cristi Bobar, președintele lui CSM Reșița, a explicat cum și-a revenit „Milanul din Banat” după eșecul din 2022 și care este cheia succesului la clubul fondat în 1926.

Reșițenii au trăit o primăvară de care sunt mândri! Supranumită cândva, la finele anilor "90, „Milanul din Banat”, CSM Reșița a reușit promovarea în eșalonul secund, după victoriile cu CSO Filiași, apoi cu CSM Deva, în timp ce juniorii grupării au devenit campioni naționali!

Cine sunt cele 5 echipe care au promovat în Liga 2 » Premieră în istoria campionatului
PREZENTARE
Cine sunt cele 5 echipe care au promovat în Liga 2 » Premieră în istoria campionatului

Cum a promovat CSM Reșița în Liga 2

Practic, succesul de acum al primei formații s-a născut din eșecul dramatic al echipei din sezonul precedent. Când erau nume mai importante la formația bănățeană, doar că trupa condusă atunci de Dan Alexa a capotat la penalty-uri în confruntarea cu Dumbrăvița! După o ediție de C în care echipa nu pierduse contra niciunui adversar, dar la baraj a intrat în vrie.

4 ania fost Cristi Bobar în Comitetul Executiv al FRF

„Am luat-o de la capăt. Acum, totul pare mai simplu, dar nu ați vrea să trăiți imediat după un eșec de proporții, a fost foarte greu pentru că puțină lume mai avea încredere și putere. Am făcut totul cu un buget mult mai mic decât în anul precedent, dar am îzbândit. Toți am lăsat orgoliile deoparte, am scrâșnit din dinți și-am muncit”, a mărturisit Cristi Bobar pentru Gazeta Sporturilor.

Bobar a fost în trecut director sportiv la Dinamo, cu el la echipă „câinii” au terminat ediția 2013 - 2014 pe locul 4 în Liga 1, chiar înainte ca formația să intre în insolvență. A mai activat la ASA Târgu Mureș și CFR Cluj, la „feroviari” fiind director sportiv la formația secundă, când ardelenii au cucerit titlul în 2018.

Echipa la care a crescut Cristi Chivu a revenit în Liga 2: „Am scrâșnit din dinți și am muncit”
Cristi Bobar

Un aport important la promovare, în afara jucătorilor, în afara antrenorului Călin Cheregi, trebuie menționată și lăudată atenția acordată de primarul Ion Popa, care a avut încredere în noi. Și n-am fi făcut nimic fără galeria Guardia Ultras, care a stat alături de echipă în Liga 3.
Cristi Bobar, președinte CSM Reșița

2009este anul în care Bobar a intrat în administrația sportivă, după ce a fost jucător și la U Cluj

Miza pe juniori, cei de la U19 au făcut spectacol la Campionatul Național

Câțiva fotbaliști recunoscuți în primele două eșaloane au continuat cu reșițenii, Bărboianu, Dudea, Drăghiceanu, Fota, Zimmerman.

„Bugetul a fost înjumătățit la secția de fotbal după ratarea promovării. În paralel, am acordat atenție sporită juniorilor noștri. S-au făcut investiții în baza materială și în loturile de copii, cu opt dintre campionii lui Leo Doană am încheiat contracte de profesioniști. Au fost făcute promovări, iar ceea ce este extraordinar pentru acești copii și profesorii lor este că au devenit campioni naționali”, a mai explicat Bobar.

În Campionatul Național Under 19, a doua competiție valorică după Liga Elitelor, CSM Reșița a învins, scor 3-0, pe cei de la ACS Kinder Constanța și-au câștigat titlul național! După un parcurs de excepție, 23 de victorii în tot atâtea meciuri!

2este cifra promovărilor pe care Bobar, reșițean la origini, le are cu formația orașului natal

Citește mai multe știri despre Liga 2:

Ce urmează pentru Corvinul, după ce echipa a ajuns în Liga 2: „Nu vom ataca promovarea în Liga 1! Nu suntem Manchester City”
CORVINUL
Ce urmează pentru Corvinul, după ce echipa a ajuns în Liga 2: „Nu vom ataca promovarea în Liga 1! Nu suntem Manchester City”
Nepotisme pe bani publici: CSA Steaua a făcut curățenie, însă a păstrat fix rudele lui Daniel Oprița
CSA STEAUA
Nepotisme pe bani publici: CSA Steaua a făcut curățenie, însă a păstrat fix rudele lui Daniel Oprița

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează