FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Lovitură primită de Dinamo la Tribunal: planul de reorganizare nu a fost aprobat!

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2022 16:08 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 19:02

La Tribunalul București a avut loc azi un nou termen în privința planului de reorganizare modificat, propus de administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 S.A. Clubul alb-roșu a primit o veste proastă: planul nu a fost aprobat.

Judecătorul a respins contestația depusă de  Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar, care nu sunt de acord ca APCH/DDB să devină acționar majoritar, dar i-a dat o lovitură dură lui și lui Dinamo.

„Am viteză, aș vrea o șansă la Dinamo” » Atacantul sosit în România ca să studieze economia speră să dea probe în „Ștefan cel Mare”
INTERVIU
„Am viteză, aș vrea o șansă la Dinamo” » Atacantul sosit în România ca să studieze economia speră să dea probe în „Ștefan cel Mare”

Planul lui Dinamo nu a fost aprobat

Clubul din Ștefan cel Mare a pus la cale un nou plan de reorganizare, considerând că nu poate respecta respecta planul inițial. Noua formă a fost respinsă astăzi de judecătorul sindic. 

Respinge cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului in condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată. 

Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București. 

În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014, respinge cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL - Filiala Bucureşti. 

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 06.02.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.12.2022 

- decizia Tribunalului București

Lovitură primită de Dinamo la Tribunal: planul de reorganizare nu a fost aprobat!
Art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, menționat în respingere

Judecătorii au termen 30 de zile pentru a trimite motivația. Ulterior, Dinamo va decide care vor fi următorii pași, inclusiv dacă va face apel. Contactați de GSP, oficialii clubului au transmis că vor emite un comunicat oficial după ce vor consulta avocații.

1,88 milioane de euroeste cuantumul datoriilor curente acumulate de Dinamo 1948 S.A. pe durata perioadei de observație, calculate la data întocmirii Planului de reorganizare modificat

Dacă decizia va fi menținută, firma RTZ, administratorul judiciar al lui Dinamo, trebuie să conceapă și să propună un nou plan de reorganizare. Acesta trebuie să fie votat de Adunarea Creditorilor și, apoi, prezentat judecătorului sindic spre aprobare. 

Amenințați cu falimentul, roș-albii trebuie să conceapă un alt plan, sperând ca acesta să fie aprobat, dar și să strângă bani pentru a achita din datoriile presante, care au ajuns la aproximativ 8 milioane de euro. Din prima jumătate a lui 2023, Dinamo trebuie să înceapă să achite, conform deciziei instanței, prezentate azi. 

Până atunci, Dinamo merge pe planul de reorganizare inițial, aprobat în în toamna lui 2021.

1,5 milioane de euroar mai avea de plătit Dinamo conform tabelului definitiv actualizat al creditorilor, peste un milion de euro urmând a fi achitați către Direcția Generală a Finanțelor Publice București

Ce înseamnă decizia de azi?

Decizia înseamnă că Dinamo fie va respecta planul de organizare inițial, deși clubul a anunțat că nu are această posibilitate, fie va intra în faliment. Noul plan al clubului SC Dinamo 1948 S.A urma să fie prelungit cu un an și implementat până la 21 noiembrie 2025 și prognozează încasări totale de 63.801.012 lei, circa 13 milioane de euro. 

Administratorul judiciar, RTZ&Partners, și APCH/DDB mizau ca viitorul potențial investitor să acopere 80% din sumă. Potrivit documentelor, în următorii trei ani de observație, salvatorul lui Dinamo ar fi trebuit să „pompeze” în club 51.262.000 lei, circa 10,5 milioane de euro. 

O altă miză importantă, urgentă, a noului plan de reorganizare o reprezenta ștergerea datoriilor către chirografari, în valoare de 24.521.135,49 lei (5 milioane de euro). Din această categorie fac parte și jucătorii, care dețin ca formă de angajare contracte de activitate sportivă.

VIDEO Vali Lazăr despre plecarea de la Dinamo: „Burcă se crede mare psiholog”

Citește și: 

Cum și-au dat seama jucătorii unei echipe din Liga 1 că arbitrii unui amical erau români, deși aceștia se dădeau turci sau bulgari. Rolul lor era să trucheze meciurile pentru pariuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (63)
balotelli
balotelli  •  14 Decembrie 2022, 23:25
Postat de istet10 pe 14 Decembrie 2022, 17:07

Chiar, unde-i boierasul? Sa cotizezi ,pt a salva situatia la un moment dat, este de inteles. Dar daca vezi ca nu ajuta in mod real si sa persisti, nu-i altceva decat prostie. Cica au salvat Dinamo. Fratilor, daca salvau Dinamo noi nu mai discutam acum despre situatia grea a lui Dinamo. Nu au rezolvat ceva. Doar au prelungit agonia.

Nici urmă de el,... într-adevăr. Am intrat acum după semifinală și văzând mesajul tău am verificat și pe celelalte articole despre Dinamo. Eu zic că a anticipat respingerea planului... știa sigur deznodământul măcar de la a doua amânare. Are sursele lui, nu degeaba a zis că noi nu știm nici 10% din dedesubturile cunoscute de el. Și așa cum îți spuneam că dacă se aprobă planul nu voi mai intra pe aici o vreme,... văzând că e groasă poate a decis și el să facă un pas în spate. N-aș vrea să fiu acum în pielea lui. Oricum, ar spune că nu-i treaba noastră ce face el cu banii câștigați din munca lui de 20 de ani pe plaiuri bavareze... și într-adevăr, nu l-ar opri nimeni nici dacă ar vrea să-și doneze chiar agoniseala de o viață la APCH sau oricui altcuiva. Trist e că sunt atâția oameni de care Bucurică chiar a profitat, spunându-le că banii din donații sunt pentru plata datoriilor, când de fapt au contribuit la creșterea acestora cu 3 milioane. Într-un fel, deși decizia de ieri e una logică, parcă mi-aș fi dorit să văd ce se-ntâmpla dacă se aproba planul, iar lipitorile care au secătuit clubul ar fi rămas cu ochii-n soare. Ar fi fost interesant să vedem cum se descurcă Bucurică din postura de unic acționar la Dinamo, ce investitor ar fi atras, etc. E un final așteptat, o decizie normală a instanței, dar asta nu înseamnă neapărat că s-a făcut dreptate. Cineva ar trebui totuși să plătească pentru situația-n care s-a ajuns.

valentindragobete
valentindragobete  •  14 Decembrie 2022, 17:11
Postat de Dino pe 14 Decembrie 2022, 14:03

Ba nu prea, cam scriu ce-mi vine. Poti sa nu citesti daca vrei.

Păi atunci începi comentariile care-ți vin c-o atenționare de bun simt: " nu mă citiți ca eu, dino, nu gandesc ce scriu!"

istet10
istet10  •  14 Decembrie 2022, 17:07
Postat de balotelli pe 13 Decembrie 2022, 23:04

Sumele împrumutate de Apch către SC Dinamo 1948 SA din 2020 până-n Octombrie 2022: Total : 17.408.063 lei (4.173.200 în 2020, 11.877.073 în 2021, 1.357.789 în 2022). Atât au virat fanii-acționari în perioada menționată, în conturile societății ce administrează clubul. Din acest total, 2.389.002 lei au fost restituiți către APCH, astfel că aportul asociației care gestionează programul DDB este, până la data menționată, de 15.019.060 lei. Adică puțin peste 3 milioane de euro. Îl așteptăm pe boieraș să ne spună ce s-a întâmplat cu banii restituiți (vreo 480 000 de euro) și dacă în aceste condiții mai e dispus să achite cotizația anuală de membru Elite, în valoare de 1948 euro. Cât despre cine-l trage la răspundere pe Bucurică,... oamenii tre' să fie conștienți că și-au plătit un vis... dând credit unui spărgător de vise care visa să fie unic creditor... dar s-a trezit dinamitat de un judecător.

Chiar, unde-i boierasul? Sa cotizezi ,pt a salva situatia la un moment dat, este de inteles. Dar daca vezi ca nu ajuta in mod real si sa persisti, nu-i altceva decat prostie. Cica au salvat Dinamo. Fratilor, daca salvau Dinamo noi nu mai discutam acum despre situatia grea a lui Dinamo. Nu au rezolvat ceva. Doar au prelungit agonia.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează