FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROIECT

FOTO & VIDEO Vizită pe șantierul viitoarei arene de 100 de milioane de euro de la Pitești » Tribunele au fost demolate, urmează să fie pusă la pământ „oficiala”

Articol de , - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 17:13 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 17:27

De o lună de zile s-a dat startul procesului de demolare a stadionului din Pitești, lucrarea fiind aproape de finalizare, în prezent lucrându-se la tribuna oficială ♦ Noua arenă va costa 100 de milioane de euro, acum existând cinci oferte pentru construcția noii arene de cinci stele

Actuala casă a "vulturilor" de la FC Argeș a fost construită în 1964 şi a purtat mai întâi numele de Stadionul "1 Mai".

Inaugurarea a avut loc pe 2 mai 1964, cu un meci amical disputat între Dinamo Pitești și Spartak Sofia, scor 3-0 pentru alb-violeți. Apoi stadionul s-a numit "Municipal" din 1990.

De 21 de ani, numele stadionului a devenit "Nicolae Dobrin", unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile. Iar de pe iarba din Trivale au plecat învinse Real Madrid, Valencia, Lazio Roma sau AEK Atena.

Și tot aici FC Argeș celebra cele două titluri de campioană a României.

Proiect de 100 de milioane de euro

Acum, procesul de demolare a vechiului stadion este în plină desfășurare. Startul lucrărilor a început în urmă cu o lună și de atunci se muncește la foc automat pentru demolarea totală.

+16 FOTO

Lucrările au termen de finalizare și predare până în luna decembrie, lucrarea fiind în grafic în acest moment.

Întregul proces de demolare a costat aproximativ 1 milion de euro.

Tribunele de beton au fost puse deja la pământ, muncitorii lucrând acum la demolarea construcției de la tribuna oficială. Mai apoi se vor scoate în totalitate stâlpii de nocturnă, iar întregul pământ rămas în urmă se va încărca în basculante pentru eliberarea terenului și predarea acestuia viitorului constructor.

După demolare, pe amplasament va fi construită o noua arenă, în urma unei investiții de 100 de milioane de euro, cu bani de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții.

Stadionul va fi încadrat în categoria UEFA 4, asta însemnând că aici se vor putea desfășura meciuri de Champions, Europa și Conference League, dar și întâlnirile echipelor naționale din preliminariile pentru Mondiale sau Europene.

15.200 de locuriva avea capacitatea noul stadion din Pitești, plus aproape 500 de locuri de parcare, dintre care 20 vor fi pentru mașini electrice.

Vor inaugurarea în 2026

Conform proiectului aprobat, suprafața terenului de joc va fi mixtă, în mare parte hibridă, sistemul de iluminare a fațadei exterioare se va realiza cu LED, ca la arena Steaua, și va permite iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile alb-violet.

Vizită pe șantierul viitoarei arene de 100 de milioane de euro de la Pitești » Tribunele au fost demolate, urmează să fie pusă la pământ „oficiala”
Așa va arăta noul stadion de cinci stele ce se va ridica în Trivale FOTO Facebook

Obiectivul va cuprinde 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje, iar printre dotări se vor regăsi o sală de forță, două săli pentru saună, o sală de recuperare, un cabinet medical, un cabinet antidoping, un foaier de primire specială, dar și puncte comerciale.

Va mai exista o sală de antrenament multifuncționala, mai multe spații dedicate presei, spații de alimentație publică, plus birouri.

În ceea ce privește startul lucrărilor, în acest moment există cinci oferte depuse pentru atribuirea lucrărilor de proiectare și execuție a noului stadion, câștigătorul urmând să fie anunțat până la începutul noului an, atunci când vor începe și lucrările.

Inaugurarea noului stadion ar putea avea loc în 2026.

Citește și:

Vizită pe șantierul viitoarei arene de 100 de milioane de euro » Ce problemă au întâmpinat muncitorii + mesajul istoric căutat pe sub dărâmături
REPORTAJ
Vizită pe șantierul viitoarei arene de 100 de milioane de euro » Ce problemă au întâmpinat muncitorii + mesajul istoric căutat pe sub dărâmături
Dorinel Munteanu pune presiune pe autoritățile locale din Galați: „Dacă am beneficia de un stadion nou, sunt convins că am rivaliza cu FCSB la suporteri”
OȚELUL GALAȚI
Dorinel Munteanu pune presiune pe autoritățile locale din Galați: „Dacă am beneficia de un stadion nou, sunt convins că am rivaliza cu FCSB la suporteri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
acecris
acecris  •  14 Octombrie 2023, 21:23

Sau in vreun spital regional

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  13 Octombrie 2023, 21:28

Mai bine ati fi bagat 100 de milioane de euro in echipa de fotbal..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează