FOTBAL  »  LIGA 2  »  GSP LIVE

VIDEO Are cel mai slab lot din Liga 2, dar face minuni! Acum a dezvăluit cum: „Noi nu bem deloc alcool! Încerc să le dau un stimul băieților”

Florin Maxim: „Nu bem deloc alcool la Corvinul” // foto: Imago Images
Florin Maxim: „Nu bem deloc alcool la Corvinul” // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 12:25 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 13:53

Florin Maxim (42 de ani), antrenorul de la Corvinul Hunedoara, echipă pe care a promovat-o în Liga 2 și a dus-o pe locul secund acolo, a dezvăluit la GSP Live două modalități prin care încearcă să ridice evoluțiile jucătorilor lui.

Corvinul Hunedoara a promovat în acest an în Liga 2, iar în primul sezon în eșalonul secund impresionează puternic, ocupând locul 2 după 13 etape din sezonul regulat.

„Fractură” blaugrana? Lewandowski l-a lăsat cu mâna întinsă pe puștiul de 16 ani
BARCELONA - ALAVES
„Fractură” blaugrana? Lewandowski l-a lăsat cu mâna întinsă pe puștiul de 16 ani

Realizările echipei sunt cu atât mai impresionante cu cât lotul Corvinului este cel mai slab valoric din liga secundă, evaluat la numai 1,26 milioane de euro pe Transfermarkt.

În această dimineață, la GSP Live, antrenorul Florin Maxim a dezvăluit două metode prin care își capacitează jucătorii. Maxim încearcă să îi stimuleze pe aceștia în timpul liber și a interzis alcoolul la echipă.

Fără strop de alcool la Corvinul Hunedoara. Dezvăluirile lui Florin Maxim la GSP Live

Noi nu bem alcool, nu consumăm. Eu am discuții cu grupul și le spun: «Atât timp cât avem vitamine... proteina nu se asimilează împreună cu alcoolul, așa că ne păcălim singuri dacă bem».

Lucrăm cu o nutriționistă, care se ocupă și de UTA. A venit și ne-a explicat pe limba noastră ce se întâmplă cu organismul după efort. Noi nu am avut probleme musculare nici în Liga 3, nici acum.

Băieții s-au responsabilizat, își fac prevenția, îi chemăm cu o oră înainte de antrenament. Fiecare știe ce are de făcut, are probleme individuale. Noi lucrăm la general, dar în mare parte fiecare își face programul personal de prevenție”, a afirmat antrenorul.

Florin Maxim: „Unor jucători le-am dat cărți să citească”

„Noi suntem responsabili de jucători 2-3-4 ore, cât suntem cu ei. Apoi, 20 de ore sunt singuri. Ei trebuie să conștientizeze ce trebuie să facă zi de zi.

Eu am mai avut discuții cu jucătorii mei, unora le-am dat să citească puțin, să le țină creierul activ. Sincer! Lui Flavius Iacob, de exemplu, i-am dat să citească biografia lui Zlatan Ibrahimovic. Le dau tuturor un stimul, să fie responsabili, să-și țină creierul ocupat”, a mai spus antrenorul Corvinului.

În caz că va încheia sezonul regulat între primele 6 echipe, Corvinul va intra în play-off-ul din Liga 2, însă nu va putea promova indiferent de poziția ocupată la finalul sezonului, din moment ce este club de drept public.

Mai multe știri din Liga 2:

Talpan, propunere-șoc pentru CSA Steaua: Dumitru Dragomir, șef la secția de fotbal

Eugen Neagoe a făcut scandal după înfrângere și acuză: „Îl voi suna pe Burleanu! Am fost luat la mișto și jignit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
snitzalu
snitzalu  •  13 Noiembrie 2023, 15:11
Postat de roxanasidoreac pe 13 Noiembrie 2023, 13:23

Nu există dovezi științifice care să susțină ideea că proteinele nu se asimilează în prezența alcoolului. Totuși, alcoolul poate poate încetini procesul de recuperare și reparare musculară. Consumul de alcool are un efect diuretic, iar stropirea victoriilor cu o bere poate agrava deshidratarea. În plus, deși unii tind să creadă că adorm mai repede după ce consumă alcool, acesta de fapt perturbă ciclurile normale de somn esențiale pentru recuperarea fizică. În conclzie, alcoolul nu are nici o treabă cu proteina, dar afectează alte procese ale recuperării și ale performanței ulterioare. Don't Drink and Play!

Se asimilează dar într-o proporție mult mai mica !

Catalynn_12
Catalynn_12  •  13 Noiembrie 2023, 14:21

Performanța lor e chiar mai surprinzătoare ținând cont ca echipa este una de drept public, deci așa cum e organizat fotbalul la noi băieții joacă practic “amicale” pt ei și public pt ca la final li se va refuza licența pt L1 în ciuda meritului sportiv. Mulțumim Burleanu! Felicitări Corvinul, deplin meritate!!!

GionVaiani
GionVaiani  •  13 Noiembrie 2023, 13:47

Parerea mea: apa bei, apa joci. Un vinisor inainte de meci iti da mai multa personalitate pe teren, te face mai curajos... Vinul stimuleaza inclinatia spre filosofie a jucatorilor iar Filosofia este anticamera marii performante.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează