FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Florin Talpan, reacție fermă după declarațiile lui Răzvan Burleanu: „Solicit modificarea de urgență a Legii Sportului”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua București
Florin Talpan, juristul CSA Steaua București

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 23:32 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 01:01

Florin Talpan, juristul CSA Steaua București, a reacționat virulent, după declarațiile date, astăzi, de președintele FRF, Răzvan Burleanu, conform cărora gruparea din Ghencea poate juca în cupele europene, deși, cel puțin deocamdată, nu poate promova în Liga 1. 

Oficialul „militarilor” a solicitat modificarea de urgență a Legii Sportului, spunând că informația conform căreia Steaua nu poate juca în Europa, fiind club de drept public, a fost un fake news. 

Gigi Becali, contre în direct cu Marius Lăcătuș pe tema finanțării Stelei: „Ce e așa greu să înțelegi?” + „Vreau să promoveze CSA, ca să le dau 15-0!”
STEAUA BUCUREȘTI
Gigi Becali, contre în direct cu Marius Lăcătuș pe tema finanțării Stelei: „Ce e așa greu să înțelegi?” + „Vreau să promoveze CSA, ca să le dau 15-0!”

Florin Talpan, după declarațiile date de Răzvan Burleanu: „Solicit corectarea acestei legi”

„Solicit modificarea de urgență a Legii Sportului și corectarea acestei legi în acord cu Regulamentul UEFA. Șeful FRF, Răzvan Burleanu, recunoaște public faptul că Legea Sportului în vigoare se bazează pe o minciună - un fake-news inventat în anul 2000 de către grupurile de interese care au distrus fotbalul din România. 

Șeful FRF recunoaște clar faptul că UEFA nu impune și nu a impus NICIODATĂ restricții pentru cluburile de drept public deținute de Stat. 

Răzvan Burleanu recunoaște, astfel, că nu există absolut niciun impediment și nicio restrictie din partea UEFA, iar clubul Steaua București - club sportiv de drept public - poate evolua în cupele europene dacă va câștiga Cupa României la fotbal.

În acest moment, opinia publică are toate dovezile clare: Legea Sportului se bazează pe un fake-news, pe o minciună care a ajutat anumite personaje să cloneze marile branduri din fotbalul românesc. 

UEFA nu a interzis niciodată cluburile sportive de drept public și nu a cerut niciodată dispariția lor din fotbalul european. 

Clubul STEAUA București poate participa fără nicio problemă în cupele europene la fotbal în forma de organizare din prezent. 

Deși UEFA nu impune absolut nicio restricție, FRF interzice accesul Stelei în Liga 1 și îi anulează abuziv meritul sportiv. Aceasta este dovada cât se poate de clară că Legea Sportului ar trebui modificată de urgență, corectată în Parlament si pusă în acord cu normele din Regulamentul UEFA”, a scris Florin Talpan, pe Facebook. 

Răzvan Burleanu, „eschive” în cazul promovării celor de la CSA Steaua București  

„Dacă începem cu acest subiect, ar trebui să clarificăm acest aspect, al promovării cluburilor de drept public. Zilele trecute, îmi alimentam mașina, și unul dintre angajații de acolo mă întreba chiar despre asta. Mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de clare. 

CSA Steaua e un club de drept public. Conform Legii Sportului nu se poate afilia astăzi la LPF și nu poate participa într-o ligă profesionistă. Ce-i drept, doar în fotbal avem o ligă profesionistă. Practic, ai două posibilități pentru a evolua. Ori se modifică legea, cum se discută astăzi, ori se modifică forma de organizare. Mă bucură că azi lucrurile sunt clare. Acum un an, FRF era arătată cu degetul. 

Dincolo de această modificare și de această inițiativă, cred că ce contează este să putem avea o dezbatere reală la nivelul societății în ceea ce privește rolul statului în fotbal. Înainte de Revoluție, statul deținea fotbalul. După 1990, s-a globalizat. Competiția cu Occidentul a devenit foarte puternică, iar statul s-a retras imediat, fără să propună ceva solid în schimb. 

Poate de aceea vedem și un declin al fotbalului, al sportului, după 1990. Să nu se înțeleagă că vreau să ne întoarcem la forma de organizare de dinainte de Revoluție. Trebuie să deschidem discuția. Să vedem cum putem dezvolta fotbalul”, a spus Răzvan Burleanu la „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

VIDEO. Un politician din Camera Deputaților, mesaj clar pentru șeful FRF: „Burleanu ar trebui schimbat pentru că n-are nicio viziune!”

Citește și: 

Răzvan Burleanu a dezvăluit ce salariu are la FRF: „Încă nu l-am publicat, dar o voi face. Nu m-am ascuns niciodată” + Candidează pentru un nou mandat: „Tehnic, există o posibilitate”

CSA Steaua a anunțat numărul OFICIAL de spectatori prezenți la derby-ul cu Dinamo la 48 de ore după joc!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
Karma
Karma  •  30 Aprilie 2023, 10:09
Postat de forumer.47 pe 30 Aprilie 2023, 02:13

Prostule, unde au fost aia 12.000 dinamovisti, erau deghizati in stelisti? Prostule, ai intrebat unde mai exista echipa a Min Apararii in vreo alta tara. Uite in Coreea de Sud, prostuleeeee! A fost si in prima liga si are si jucatori "civili". Chiar in citatul tau scrie ca doar 15 din lot sunt militari. Vezi daca esti zecesebist?

Nu e vina ta ca nu te duce capul :)))) Ai dreptate ...au fost 60.000 de csaisti si - 18.500 dinamovisti :))) Asta ca sa iasa numarul raportat de armata ...dar si visele tale frumoase :))) Sti vorba...de unde nu e...nizi Dumnezeu nu cere :))) Cum as putea eu sa am ceva pretentii de la tine ??:))))

forumer.47
forumer.47  •  30 Aprilie 2023, 02:13
Postat de Karma pe 23 Aprilie 2023, 10:38

Nu te dezminti...tot p.ostu tarii ai ramas :))) Nu discutam ca tu esti unicul p.rost din lumea asta care "crede" ca au fost 20.000 de csaisti in tribuna la meciul csa-Dinamo ...cand numarul oficial DECLARAT de csa este 21.500 ...iar din aia cel putin 12.000 au fost dinamovisti :)))) Revenind la cei ai scris tu ...cu citat ...informatii despre echipa aia ...care crezi tu ca e a Ministerului Apararii : "Gimcheon Sangmu FC (Hangul: 김천 상무 프로축구단; Hanja: 金泉 尚武 프로蹴球團) is a South Korean professional association football club based in Gimcheon that competes in the K League 2, the second tier of South Korean football. Sangmu is the sports division of the Republic of Korea Armed Forces. Sangmu's playing staff is made up of young South Korean professional footballers serving their compulsory two-year military duty. Fifteen players join up at the start of every season and spend two years with the side before returning to their previous professional club. Sangmu are not allowed to sign any foreign players because of their military status." Ca sa intelegi ...joaca in LIGA A2a...e alcatuita NUMAI jucatori care isi satisfac serviciul militar ( la ei cica e de 2 ani) ...iar cand isi termina servciul militar se reintorc la fostele lor echipe ...sa-ti explic mai departe ????? Adica aia care joaca acolo...chiar "e' militari ....nu civili care primesc grade si pensii speciale pentru ca.......

Prostule, unde au fost aia 12.000 dinamovisti, erau deghizati in stelisti? Prostule, ai intrebat unde mai exista echipa a Min Apararii in vreo alta tara. Uite in Coreea de Sud, prostuleeeee! A fost si in prima liga si are si jucatori "civili". Chiar in citatul tau scrie ca doar 15 din lot sunt militari. Vezi daca esti zecesebist?

valibzz
valibzz  •  23 Aprilie 2023, 11:26

Așadar, aceasta echipa, FCSB, nu are nici o legătură cu Steaua...aceasta este o alta echipa :))) asta-i România! Istoric, noua mereu ne-a plăcut sa ne dam cu stângu'-n dreptu'! Eu măcar am norocul ca am prins generația cu Hagi, Lăcătuș , Adrian Ilie, Gica Popescu, etc. Când chiar contam în fotbal!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează