FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHINDIA TÂRGOVIȘTE

Grevă în Liga 2: nu s-au antrenat și s-au dus la primar să-și ceară salariile!

Jucătorii și stafful tehnic, au plecat direct la primărie pentru a discuta cu edilul orașului
Jucătorii și stafful tehnic, au plecat direct la primărie pentru a discuta cu edilul orașului

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 20:23 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 20:54

Astăzi, Chindia a avut programată reunirea după vacanța de iarnă, una deja amânată o dată, fiindcă cea inițială fusese fixată pentru 11 ianuarie. Jucătorii au venit la stadion, dar au refuzat să se antreneze din cauza restanțelor salariale.

Restanțe de aproape 3 salarii

Deja nu mai e un secret, formația din Târgoviște e în pragul imploziei din cauza numeroaselor probleme financiare. În ultimele luni s-au înmulțit amenințările de depunctare din cauza unor datorii mai vechi, tot salariale, către jucătorii care făceau parte din lot în sezonul precedent. Iar în justiție apar tot mai multe dosare în care diverse firme care au prestat servicii către club își cer banii.

În plus, jucătorii din actualul lot au primit ultimul salariu întreg pe luna august. Au rămas restante jumătate din septembrie, octombrie, jumătate din noiembrie, iar pe 25 ianuarie ar fi trebuit să fie plătit cel pe decembrie. Practic, în noiembrie au primit ultimii bani, un avans de jumătate de salariu pe luna respectivă. Iar la intrarea în vacanța de iarnă, toți au plecat cu buzunarele goale.

Primarul nu le-a putut promite nimic: "Poate la final de ianuarie, poate în martie"

Jucătorii s-au întâlnit cu antrenorul Diego Longo, dar era clar că nu va avea loc niciun antrenament. "Antrenorul a fost de partea noastră, ne-a înțeles, nici nu s-a mai pus problema să ne echipăm și să ieșim pe teren. Voiam să știm și noi cum începem acest an", au dezvăluit surse din cadrul echipei.

Toți, împreună cu stafful tehnic, au plecat direct la primărie pentru a discuta cu edilul orașului, Cristian Daniel Stan. O întâlnire la care a participat și Marcel Ghergu, fostul președinte, care ar putea reveni în club.

Primarul Stan i-a primit, dar le-a explicat că deși Primăria și Consiliul Județean, asociate la AFC Chindia, au virat în octombrie în jur de un milion de euro, banii au fost folosiți pentru evitarea depunctărilor, achitându-se datorii mai vechi.

Și le-a spus că cel mai probabil ar putea să primească un salariu la finalul lui ianuarie. Dacă nu, e posibil ca primii bani să vină abia în martie chiar! O veste care a căzut ca o avalanșă de cărămizi peste jucători, mulți fiind deciși să depună memorii pentru a pleca de la Chindia.

Mâine dimineață este programat un alt antrenamnet, dar surse din cadrul echipei susțin că, nemulțumiți de ce li s-a transmis de către primar, jucătorii nu se vor antrena, în semn de protest. După 15 etape, cu patru înainte de finalul sezonului regulat, Chindia se află pe locul 11 în Liga 2, la două puncte de locul 6, ultimul de play-off.

Președintele vinde lopeți, târnăcoape și plasă sudată

Încă președinte la Chindia, deși și-a depus demisia, Lorin Petrescu, patron la firma Pro Activ, are zeci de contracte cu Compania de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița, care se află în subordinea Consiliului Județean. Toate obținute prin SEAP, dar unele ridicole ca valoare, de genul 15 lopeti tip C, cu coadă - 458 lei sau 10 târnăcoape cu coadă - 510 lei. Are și altele mai mari, precum vânzarea de plasă sudată în valoare de 96.600 lei.

VIDEO Dublu campion în Liga 1, discurs-manifest: „Nu-mi găsesc nicio echipă pentru că nu fac compromisuri. Vrei să mă dai afară? Plătește!”

Clubul e departe de obiectiv, iar președintele a răbufnit: „Sunt foarte supărat pe toată lumea! Degeaba avem condiții bune și salariile la zi”
NEMULȚUMIRI
Clubul e departe de obiectiv, iar președintele a răbufnit: „Sunt foarte supărat pe toată lumea! Degeaba avem condiții bune și salariile la zi”
E liber și așteaptă oferta de la Dinamo: „Decid în câteva zile” » Alte două cluburi din Superligă îl vor
DINAMO
E liber și așteaptă oferta de la Dinamo: „Decid în câteva zile” » Alte două cluburi din Superligă îl vor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
chibit
chibit  •  16 Ianuarie 2024, 11:50

Trebuia sa se desfiinteze dupa ce a retrogradat din superliga.

Draconian
Draconian  •  16 Ianuarie 2024, 01:06

Ce faceti cu echipa asta domnu primar Stan..? Cît va mai bateti joc de ea, de tot orasu asta ?

soimiisibiu
soimiisibiu  •  15 Ianuarie 2024, 22:22

Milionul ala e prin buzunarele altora nu a jucătorilor cu datorii....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează