FOTBAL  »  LIGA 2  »  SITUAȚIE

EXCLUSIV Asta e ultima! Motivul incredibil pentru care clubul din România nu mai vrea să-și plătească jucătorii

Continuă problemele de la Chindia / Sursă foto: facebook.com/CSASTEAUA/
Continuă problemele de la Chindia / Sursă foto: facebook.com/CSASTEAUA/

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2023 17:04 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 20:16

În apărările depuse de Chindia la comisiile FRF, în litigiile financiare cu fotbaliștii plecați în această vară, jurista Georgiana Niculae a solicitat „efectuarea unei expertize privind indicatorii de performanță a jucătorilor” în sezonul precedent, pentru a evita plata salariilor restante.

Retrogradată direct în Liga a 2-a în ultima rundă a sezonului precedent, după remiza cu FC Voluntari (2-2), la primul joc disputat la Târgoviște în ultimii 4 ani, Chindia și-a remaniat complet lotul, conducerea și stafful tehnic. Acesta din urmă chiar de două ori, antrenorul Dragoș Militaru fiind demis după numai două runde și înlocuit cu Vasile Miriuță.

Cum a ajuns o comună de nici 20.000 de locuitori să domine Liga 2: „Suntem cu banii la zi și mai avem un avantaj foarte mare”
INTERVIU
Cum a ajuns o comună de nici 20.000 de locuitori să domine Liga 2: „Suntem cu banii la zi și mai avem un avantaj foarte mare”

Dosarele X la Chindia

Vechile probleme financiare îi urmăresc însă pe dâmbovițeni, care au o mulțime de litigii, în diferite stadii de judecare, cu jucătorii care au părăsit echipa imediat după retrogradare. Iar aceștia au de încasat 3-4 salarii, adică în jur de 90-120.000 de lei fiecare.

Azi a avut loc Comisia de recurs, unde a intrat pe rol și cazul mijlocașului Denis Dumitrașcu, acum la UTA. Are și el de primit 3 salarii și jumătate, adică aproximativ 90.000 de lei. A câștigat în primă instanță, la Comisia Națională de Soluționare a Litigilor (CNSL), iar Chindia a făcut recurs. 

Apărările clubului sunt făcute de jurista Georgiana Niculae. Iar aceasta a solicitat comisiei de Recurs, în înscrisurile din toate cazurile, să dispună „efectuarea unei expertize privind indicatorii de performanță a jucătorilor, pentru a putea aprecia cu privire la îndeplinirea obligațiilor contractuale ale acestora și a aprecia dacă se impune a fi datorată suma de bani solicitată, pentru prestarea unor servicii sub nivelul la care s-au obligat prin contract”. 

Această solicitare vine în urma faptului că echipa a retrogradat în respectivul sezon din care provin datoriile, clubul considerând că „este evident faptul că jucătorii nu și-au folosit întreaga capacitate fizică și intelectuală, pentru a contribui prin prestațiile lor la îndeplinirea obiectivelor clubului”. 

O cerere inedită, o premieră, pe care, în unele cazuri, precum cel al lui Cătălin Căbuz, Comisia de Recurs nici n-a luat-o, evident, în considerare. Cu atât mai mult cu cât nu există un for care să poată face o asemenea expertiză. „Bine că această apărare nu a avut loc la TAS, să se minuneze și oamenii ăia de ce pot invoca cluburile din România. Ne-ar pune bulină roșie, nu ar mai semna nimeni cu cluburile de la noi", a comentat unul dintre apărătorii jucătorilor de la Chindia. 

Mai mulți fotbaliști au memorii depuse pentru recuperarea banilor, printre care Căbuz, Dumitrașcu, Popadiuc, Căpușă, Orozco, D. Popa, Avram, Sg. Buș, dar și antrenorii Petrea, Hotoboc și Țermure.

Termen până pe 10 octombrie în cazul Căbuz, altfel Chindia riscă depunctarea

Miercuri, Comisia de Disciplină a amendat deja clubul Chindia cu 7.000 de lei pentru neplata salariilor restante către portarul Cătălin Căbuz, ajuns între timp la FC Hermannstadt, unde a fost împrumutat de CFR. Acesta ar avea de primit în jur de 110.000 de lei (22.000 de euro). 

Începând de ieri, târgoviștenii au un termen de grație de 5 zile să achite datoria, după care intră în ultimele 15 zile în care pot plăti, altfel vor fi automat depunctați cu două puncte. 

După 6 runde, Chindia e pe locul 10 în Liga a 2-a, cu 7 puncte (o victorie, 4 remize și o înfrângere).

Așa ceva n-am mai văzut! Randamentul unui jucător nu poate influența plata salariilor stipulate în contracte sau denunțarea unilaterală a înțelegerilor dintre acesta și club

- Apărător al unui jucător aflat în litigiu financiar cu Chindia

Așa arată unul dintre documentele înaintate de Chindia în cazul litigiilor cu jucătorii care au plecat de la echipă în vară:

Asta e ultima! Motivul incredibil pentru care clubul din România nu mai vrea să-și plătească jucătorii
Asta e ultima! Motivul incredibil pentru care clubul din România nu mai vrea să-și plătească jucătorii

Jurista e pe tot „terenul”

Surse apropiate clubului susțin că jurista Georgiana Niculae, ajunsă la Chindia în aprilie 2021, ar fi fost implicată și în discuțiile pentru rezilierea contractului antrenorului Dragoș Militaru și a staffului său. 

Mai mult, pe vremea fostului președinte, Marcel Ghergu, solicita la fiecare meci disputat „acasă”, la Ploiești, o lojă pe care o ocupa cu cunoștințe personale, dar pe cheltuiala clubului. Și mai mult, s-a implicat în desfacerea contractelor de muncă și în cazul altor angajați ai clubului.

VIDEO. Cum a fost demis Dragoș Militaru de la Chindia: „Felicitări pentru victorie, trebuie să plecați”

Mai multe articole de actualitate: 

Stupoare în studio după revenirea lui Gabi Torje în România: „Nu înțeleg! Sunt atâtea turnee de old-boys, te poți duce acolo”
CONCORDIA CHIAJNA
Stupoare în studio după revenirea lui Gabi Torje în România: „Nu înțeleg! Sunt atâtea turnee de old-boys, te poți duce acolo”
Șeful secției de fotbal de la Steaua, reacție după proiectul de lege al Guvernului: „N-avem niciun jucător care câștigă peste 6.000 de euro net”
STEAUA
Șeful secției de fotbal de la Steaua, reacție după proiectul de lege al Guvernului: „N-avem niciun jucător care câștigă peste 6.000 de euro net”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
tytel
tytel  •  23 Septembrie 2023, 17:38

Mie mi se pare just. Retrogradezi, inseamna că nu ai facut treaba cum trebuie. Tu pleci frumos, clubul pleacă si el dar in liga 2, nu e corect. Retrogradezi, primesti maxim 50%......Femeia asta chiar are dreptate. Numai că lucrul asta trebuie pus in contract. Ramai în liga 1 locurile 8 - 10 incasezi tot. Retrogradezi: 50% penalizare.....

MariusSafta
MariusSafta  •  22 Septembrie 2023, 18:11

Desființați!

MariusSafta
MariusSafta  •  22 Septembrie 2023, 18:10

Altă blondă care s-a promovat în lumea fotbalului cum știe ea mai bine .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează