FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Miza lui Dinamo în ultimul meci din 2022, cel mai negru an din istoria clubului

Dinamo are ca obiectiv în acest sezon accederea în play-off-ul de promovare // foto: Imago Images
Dinamo are ca obiectiv în acest sezon accederea în play-off-ul de promovare // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 05 decembrie 2022 14:28 / Actualizat luni, 05 decembrie 2022 14:38

Dinamo are marți, de la ora 19:00, ultima reprezentație în cel mai negru an din istorie. Echipa lui Ovidiu Burcă va închide 2022 în Cupa României, în faza grupelor, cu un meci împotriva Unirii Slobozia, la Buzău. 

„Câinii” au șanse mai mici de a trece mai departe în Cupa României, nu stau la mâna lor, ci a altora, dar antrenorul roș-albilor susține că Dinamo va aborda cu ambiție acest duel, cu o contracandidată la play-off în Liga 2.

Marca anunță: „Caz închis: Cristiano Ronaldo va juca la Al-Nassr de la 1 ianuarie”
TRANSFER
Marca anunță: „Caz închis: Cristiano Ronaldo va juca la Al-Nassr de la 1 ianuarie”

Care este miza lui Dinamo în ultimul meci din 2022

„Nu știu cum va arăta primul 11, încă, fiindcă, la fel ca în Liga 2, depindem la acest meci, confruntându-ne cu o formație din același eșalon, de regulile din campionat. Adică un jucător eligibil U21, un altul eligibil U19. 

Fotbaliștii sunt obligați să rămână concentrați, există o șansă de a continua în această competiție, iar eu vreau să mergem cât mai departe. OK, nu suntem la mâna noastră, dar vrem victoria! 

Doar asta ne interesează, mai ales că trebuie să ne construim o mentalitate de a gândi doar la victorie, indiferent de adversar”, a explicat Ovidiu Burcă pentru Gazeta Sporturilor.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo: „Suntem mai aproape de obiectiv”

Dinamo s-a apropiat la doar două puncte de top 6, cu trei etape înaintea finalului sezonului regulat. „Câinii” mai au două meciuri acasă cu adversari din subsolul clasamentului, Unirea Constanța și Poli Timișoara, plus o deplasare, cu Șelimbăr, echipa antrenată de Claudiu Niculescu.

„Liniște am avut tot timpul, nu pot acuza altceva! Ne responsabilizează mai mult, mai tare, întreaga situație de acum. Este bine pentru noi fiindcă unii nu mai credeau și au început să creadă! Aceasta este victoria noastră, la finalul unui 2022 plin de încercări. 

Nu mă refer la fani, ci la oameni din interior, la unii jucători. Acum, au observat cu toții că suntem mai aproape de obiectiv și lupta pentru promovare rămâne mai deschisă ca oricând”, a declarat antrenorul de 42 de ani.

5 puncteeste distanța din clasament dintre cele două formații din L2, trupa lui Costel Enache fiind pe 4, Dinamo pe 8, la două puncte sub FC Buzău, ocupanta locului 6 acum

4.000 de euroeste premiul pentru punctul câștigat în faza grupelor din Cupa României

Situația din Cupa României în grupa lui Dinamo

  • Dinamo are doar un punct după primele două meciuri disputate în grupa A, în noul format al Cupei, după 0-0 cu FCU Craiova și 2-3 cu Sepsi. Sepsi este singura echipa cu punctaj maxim, 6 puncte din primele 2 meciuri, U Craiova are 4 puncte, Voluntari 3, în vreme ce Dinamo, Unirea Slobozia și Petrolul au câte un punct. Doar primele două formații din grupă merg mai departe. 
  • Dacă Dinamo învinge Slobozia, Voluntariul va avea prim planul în duelul cu „câinii” cu un punct în partida cu Sepsi. Dinamo și Voluntari ar fi la egalitate și departajarea s-ar face la golaveraj. Dinamo are -1, Voluntari - 0. Și mai rămâne în ecuație și FCU Craiova. 
  • Dacă Dinamo învinge Slobozia, iar Sepsi învinge Voluntariul, mai rămâne duelul de la Ploiești dintre Petrolul și FCU Craiova. Adrian Mititelu a spus că nu concepe ca echipa sa să nu continue parcursul din Cupă, în timp ce Petrolul este măcinată de probleme interne.

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Dinamo așteaptă marea veste a instanței. Cine sare din schemă și cât ar mai rămâne de plătit

Valentin Lazăr despre conflictul cu antrenorul lui Dinamo: „Burcă se crede psiholog mare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
paolo12
paolo12  •  06 Decembrie 2022, 05:22

2022 a fost anul gri. Anul negru urmează...

creeperno807
creeperno807  •  05 Decembrie 2022, 22:30

Sa joace rezervele

Vezi toate comentariile (2)
Comentează