FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV//UPDATE Scandal la CSA Steaua din cauza salariilor » Ce manevre se fac cu contractele: „Legal, clubul este acoperit, dar moral...”

CSA Steaua
CSA Steaua

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2024 13:46 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 18:33

Creșterea taxelor și impozitelor de la începutul lui 2024, inclusiv la contractele de activitate sportivă (CAS), a început să producă rumoare în rândul cluburilor de drept public, în special la CSA Steaua.

UPDATE ora 18:30 Bichir: "Nu ne lasă legea să trecem sumele nete, încercăm să remediem prin renegociere, prin bonusuri de performanță"

 Comandantul celor de la CSA Steaua, colonelul Răzvan Ștefan Bichir, a explicat pentru GSP.ro că "nouă ne vine la club bugetul brut. De aceea nu pot să trec în contractele de activitatea sportivă decât sumele brute, la care aplicăm taxele și impozitele aferente. Așa spune legea. La Rapid nu știu cum fac, dar la Dinamo am înțeles că au o schemă și încearcă să acopere diferențele rezultate din mărirea taxelor și impozitelor din venituri proprii". 

Apoi a continuat: "Asta încercăm și noi să facem, în măsura în care o secție are venituri proprii. Știu că unii sportivi sunt nemulțumiți că iau mai puțin bani, dar încercăm să rezolvăm și noi prin renegocierea și mărirea contractelor. Pe rând, că nu putem la toată lumea odată. Dar tot sumele brute vor fi trecute în contracte. 

Cei mai nemulțumiți sunt cei aflați în ultimele 6 luni, dar ei nu știu că legea mă obligă să le rețin anticipat taxele și impozitele pe tot anul calendaristic, chiar dacă ei au înțelegeri doar până în vară. Dacă prelungesc cu noi, vor primi apoi mai mulți bani. Vom regla cu toți lucrurile, astfel încât nimeni să nu piardă".

Știrea inițială

Surse din cadrul grupării din Ghencea susțin că roș-albaștrii sunt singurii care, atunci când semnează contractele cu sportivii, prevăd în documente doar suma brută, nu și pe cea netă. 

Ce mutare! Florin Costea, prezentat oficial în Superligă: „Bine ai venit!”
PREZENTARE
Ce mutare! Florin Costea, prezentat oficial în Superligă: „Bine ai venit!”

Numai că taxele au tot crescut chiar și la CAS-uri în ultimii ani. Astfel, s-a ajuns ca la un contracat semnat în urmă cu 3 ani, remunerația netă lunară să scadă cu 20-25% față de momentul încheierii respectivei înțelegeri.

CSA Steaua trece doar suma brută în contracte

Asta se întâmplă la toate secțiile clubului CSA Steaua, iar sportivii sunt tot mai nemulțumiți de actuala stare de lucruri.

„Legal, clubul este acoperit. Pentru că atunci când s-au semnat contractele, sportivii au văzut că era trecută doar suma brută aferentă salariului net pe care îl negociaseră. Dar moral, toată lumea se întreabă de ce clubul nu face nimic să asigure din alte surse diferența, iar sportivii să-și încaseze totuși sumele nete pentru care s-au înțeles la semnarea angajamentelor? Pentru că, în funcție de nivelul de salarii, ei pierd lunar între 2.000 și 5.000 de lei”, susțin respectivele surse.

În special sportivii de la sporturile de echipă ale CSA Steaua, inclusiv de la fotbal, au rămas la mâna clubului. Pentru că numai dacă vrea, conducerea grupării din Ghencea poate renegocia contractele, pe alte sume. S-a întâmplat în unele cazuri, dar în marea majoritate înțelegerile au rămas cele vechi, ceea ce a sporit starea de nemulțumire generală, afirmă aceleași surse.

La handbal, echipa masculină, doar pe 8 acum în Liga Zimbrilor, a ajuns în „sferturile” EHF European Cup, după „dubla” cu cehii de la HCB Karvina. Iar la volei, băieții din Ghencea, ocupanții locului 6 în campionatul intern, au bifat aceeași fază a Cupei Challenge, unde au fost eliminați însă de polonezii de la Project Varșovia.

La rivalele CS Dinamo și CS Rapid se trec în contracte și sumele nete

Pe de altă parte, la CS Dinamo sau CS Rapid, celelalte cluburi departamentale, care funcționează ca și CSA Steaua pe Legea 1447/2022, lucrurile stau altfel. La ambele, în contractele sportivilor sunt cuprinse și sumele nete, nu doar cele brute.

Și odată cu creșterea taxelor și impozitelor, respectivele grupări au găsit soluții pentru ca sportivii să-și încaseze sumele pentru care au negociat. Acesta este și motivul pentru care steliștii se întreabă de ce nu pot fi găsite variante și pentru ei, pentru a nu mai pierde bani? 

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Steaua București – Agricola Borcea 5-0

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI:

Din vară la CFR! Transfer anunțat astăzi de ardeleni: „Te așteptăm în Gruia!”

Probleme pe toate planurile pentru Dorinel Munteanu » Internat imediat după meciul cu Dinamo, a intrat și în atenția FRF: „Să se potolească!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
FlashGordon
FlashGordon  •  16 Martie 2024, 21:14
Postat de forumeer pe 16 Martie 2024, 18:55

Randumb, STEAUA nu are cum sa castige Liga 1, intai trebuie sa promoveze. Ni ci in Intertoto nu va ajunge clona FC 10SB Popesti Leordeni 2003. Apoi vine desfiintarea, cat sa mai suporte pierderile si Jiji? Ce bine ca eu tin cu STEAUA si tu cu SC Fcfcsb2003 SA si urasti visceral STEAUA!

da? si cum se face ca absolut toti spun ca clona csa nu mai are niciun viitor? nu are cum sa fie Steaua pentru ca Steaua nu a retrogradat. cum bah sa spui blsfemia ca Steaua trebuie sa promoveze?

forumeer
forumeer  •  16 Martie 2024, 18:55
Postat de FlashGordon pe 13 Martie 2024, 22:11

te umilesti singur bah. pai Steaua castigand liga 1 joaca in ucl si e.l. tu vorbesti de intertoto care nu intereseaza pe nimeni. abia asteptam conferinta de presa a lui piti,stoica and co. cand spun ca se dezic de clona csa. desfiintare placuta,tie si vitanuui tau barzesti.

Randumb, STEAUA nu are cum sa castige Liga 1, intai trebuie sa promoveze. Ni ci in Intertoto nu va ajunge clona FC 10SB Popesti Leordeni 2003. Apoi vine desfiintarea, cat sa mai suporte pierderile si Jiji? Ce bine ca eu tin cu STEAUA si tu cu SC Fcfcsb2003 SA si urasti visceral STEAUA!

FlashGordon
FlashGordon  •  13 Martie 2024, 22:11
Postat de forumeer pe 13 Martie 2024, 20:52

Nu vad nicio Steaua in Mamaliga 1, astept link cu clasamentul in care sa scrie STEAUA. Aaa, da, scrie.. in Liga a 2-a, unde e unica STEAUA BUCURESTI. Clona FC Fcsb 2003 se va desfiinta dupa ce va rata din nou grupele europene din cauza vreo unor pescari de care n-a auzit nimeni gen Silkelona, Karagandy etc. Desfiintare placuta, randumb!

te umilesti singur bah. pai Steaua castigand liga 1 joaca in ucl si e.l. tu vorbesti de intertoto care nu intereseaza pe nimeni. abia asteptam conferinta de presa a lui piti,stoica and co. cand spun ca se dezic de clona csa. desfiintare placuta,tie si vitanuui tau barzesti.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează