FOTBAL  »  LIGA 2  »  UTA

Scandal URIAȘ în Liga 2 » UTA protestează public: „Jucătorii mei sunt storși, sunt livizi! Este inuman să pățim așa ceva!”

Articol de GSP - Publicat luni, 25 noiembrie 2019 12:45

Se încing spiritele înaintea ultimelor meciuri din Liga a 2-a din 2019. Liderul UTA trage un semnal de alarmă către televiziuni și FRF, nemulțumită de programul care i-a fost fixat în ultima perioadă. Dacă până acum era nevoită să joace din 3 în 3 zile, partidele cu Farul (1-0) și cea de marți cu Concordia Chiajna se joacă la 48 de ore și 45 de minute una de cealaltă.  

Antrenorul Laszlo Balint a ieșit la atac la ultima conferință de presă. Una plină de replici ironice: 

„I-am spus magazionerului să nu spele tricourile, pentru că nu se vor usca până marţi, ci să le pună doar la uscat. Dacă e nevoie, intrăm şi diseară să jucăm, se pare că batem toate recordurile din lume. 

Sută la sută, din punct de vedere statistic, suntem singura echipă care joacă 9 meciuri în 30 de zile, într-o singură competiţie. Mai mult decât atât meciurile 7 (UTA-Farul) şi 8 (UTA-Chiajna) se joacă la o distanţă de 48 de ore unul de celălalt. Este inuman, sunt nişte lucruri despre care toată lumea spune că sunt regulamentare. 

Şi toată lumea mai spune că Balint a greşit sau că Balint a dat peste cap programul competiţional în momentul în care a amânat acele două meciuri. Eu am luat această decizie pentru că permitea regulamentul şi uitaţi-vă puţin la toate echipele care au avut posibilitatea să amâne meciuri când au avut jucători chemaţi la naţională că au şi făcut acest lucru. 

Absolut toate au făcut-o, cu excepţia lui U Cluj, care nu a făcut treaba asta în momentul în care a jucat la Snagov şi a terminat la egalitate”, şi-a început discursul Balint. 

9 meciuriîn 30 de zile a jucat UTA în acest sezon

Răzbunarea televiziunilor  

Șefii celor de UTA se tem că războiul dintre club și televiziuni a început în momentul în care echipa n-a dorit să închirieze nocturnă pentru meciul de Cupă cu Dinamo și nici să se mute pe o altă arenă dorind să joace acasă sub orice formă. Televiziunile au fost nevoite să pună un meci ce ar fi fost programat seara, în mijlocul zilei, pierzând atunci o bună parte dintre telespectatori.  

La asta a făcut referire și Laszlo Balint în discursul fulminant de ieri:  

„Se impune să folosim jucători tineri. Ok, perfect, facem acest lucru. Avem o Academie foarte puternică, avem antrenori care lucrează foarte bine, au rezultate foarte bune, creştem jucători, iar ei merg la echipa naţională. Suntem obligaţi să jucăm fără ei sau să amânăm meciul. Când le amâni, toată lumea ne sare în cap, că dăm programul televiziunilor peste cap, că federaţia nu găseşte alte date pentru ele. 

De ce nu se găseşte o soluţie? OK, este o obligativitate, dar de ce nu se găseşte o soluţie să nu ne mai permită să amânăm meciuri? Spre exemplu, dacă sunt doi jucători chemaţi la naţională, să ni se permită să jucăm doar cu unul. Să se găsească o soluţie în aşa fel încât să nu apară astfel de situaţii. Este inuman ce se întâmplă, să joci la 48 de ore! 

Gândiţi-vă dumneavoastră, dacă mergeţi şi jucaţi două meciuri la <<balon>> cu prietenii în interval de 48 de ore, vă dau în scris că nu vă mai ridicaţi din pat o săptămână. Facem tot posibilul să creştem jucători tineri, facem tot posibilul să dezvoltăm fotbalul românesc. Mergem la şcoala de antrenori şi ni se spune să lucrăm metodologic, să lucrăm după nişte paşi. Ce metodologie să folosim când jucăm din trei în trei zile, ba, mai mult, chiar la două zile. Mă uit la jucători şi sunt storşi de energie, sunt livizi. 

Cum vrem să creştem fotbalul, domnilor? Cum vreţi să creştem fotbalul când sunt obligat la 48 de ore să joc? Este inuman. Crunt. Dar asta ne face să devenim şi mai puternici. Le mulţumesc suporterilor pe această cale, le mulţumesc că ne înţeleg. Le mulţumesc că înţeleg eforturile pe care le fac aceşti băieţi, iar aplauzele şi sprijinul lor ne dau energie. Doar împreună putem să reuşim şi doar împreună putem să devenim mai puternici. 

Este inuman ca în momentul în care televiziunea ne programează duminică, cu Farul, să-i sunăm pe cei de la Chiajna pentru a le reaminti de înţelegerea iniţială, iar ei să nu ne mai răspundă la telefon. Iar apoi să ne spună cu zâmbetul pe buze că jucăm marţi. Vorba aia, facerea de bine… Le dau scris că o să fim mai puternici decât ei şi că în momentul în care o să intre pe teren jucătorii noştri, şi dacă le dă sângele pe nas, vor face tot posibilul să iasă de pe teren cu fruntea sus şi în aplauzele oamenilor. 

Păi domnii de la Chiajna ne-au rugat frumos să acceptăm să jucăm marţi, ca să nu mai plătească o noapte de cazare în plus sau să nu se mai deplaseze înapoi, acasă. Noi, în general, aici în vestul ţării, în Ardeal, suntem oameni buni, vrem să facem bine şi am spus OK. Am acceptat, chiar în condiţiile în care noi jucăm din trei în trei zile, cu condiţia ca televiziunile să nu ne pună meciul cu Farul duminică. 

Au spus «Da, normal». În momentul în care televiziunea ne-a pus duminică, primul lucru pe care l-am făcut a fost să vorbim cu televiziunile. Le-am spus că nu e ok pentru noi, este o hotărâre de Comitet Executiv, e o hotărâre ieşită din regulament pentru că restanţa asta se desfăşoară între tur şi retur”, a adăugat Balint. . 

Televiziunea a spus «Nu putem, jucaţi duminică». Vorbim cu cei de la Chiajna, iniţial spun «Da, nu se poate, nu există să jucaţi la 48 de ore, o rezolvăm» şi apoi îi sunăm şi nu ne răspund la telefon. Fiţi bărbaţi şi spuneţi-ne «Nu, vrem să jucăm marţi, să ne urmărim propriul interes!» Le spun de pe acum că vină aici şi o să găsească o echipă super-motivată. O să jucăm şi dacă trebuie să ne legăm genunchii şi să alergăm cu ei în mână. 

Nu contează cine va juca, oricine va juca o să facă tot posibilul să câştigăm meciul respectiv. Aşa cum putem noi, fără energie, cum aţi văzut şi astăzi. Băieţii ăştia îşi leagă gleznele, îşi leagă genunchii, joacă fără sânge în obraz, dar joacă. Si vor juca atâta timp cât voi fi eu antrenor la echipa asta. Nu suntem cei mai buni din Univers, dar să nu ne ia nimeni de proşti” - Laszlo Balint

„În momentul în care am discutat cu oamenii din federaţie, oameni cu decizie, mi s-a spus foarte clar: <<Voi aţi cerut amânarea, jucaţi>>. Ok, jucăm. În momentul în care o să pice cineva din picioare pe teren, îşi asumă cineva? Vă spun eu, nu. O să răspundă Balint, o să răspundă doctorul, o să răspundă UTA. De ce? Pentru că suntem în regulament. Dar, sunt experienţe care ne întăresc” - Laszlo Balint

Drept la replică Chiajna: 

Ca urmare a declaratiilor facute de catre antrenorul viitoarei noastre adversare, UTA Arad, in cadrul unei conferinte de presa, CS Concordia Chiajna doreste sa faca urmatoarele precizari:

- Referitor la problema tricourilor care intra (din cate intelegem) in atributiile antrenorului si presupunand ca UTA Arad nu detine un singur rand de tricouri de joc, CS Concordia Chiajna isi arata disponibilitatea de a utiliza orice culoare de echipament din cele trei seturi de culori diferite;
- Legat de faptul ca dumnealui a luat decizia amanarii jocurilor pentru ca regulamentul permite acest lucru, ii reamintim ca tot regulamentara este si programarea partidei din data de 26.11.2019, fiind aprobata de catre Comitetul Executiv al Fderatiei Romane de Fotbal, in data de 29.10.2019. Discutiile legate de programarea acestei partide dintre cele doua cluburi s-au purtat in datele de 15 si 16.10.2019, deci cu doua saptamani inaintea sedintei Comitetului Executiv. Ulterior, la inceputul lunii in curs am fost contactati de catre omologii de la UTA Arad, deci am raspuns la telefoane, aproximativ 10 la numar. Cat despre barbatie, desi nu ne lipseste, nu credem ca este un criteriu de relationare intre entitatile sportive, avand in vedere ca in cadrul clubului nostru activeaza aproximativ 20 de reprezentante ale sexului frumos, precum si 500 de copii si juniori in cadrul sectiilor de fotbal, handbal, box, dans, arte martiale si tenis de masa;
- Legat de calculele financiare realizate de catre domnul in cauza, dorim sa mentionam ca achitarea unei a 5-a nopti de cazare nu ar fi fost o problema pentru clubul nostru (desi poate ca ne-ar fi fost oferita, cu drag, ca bonus);
- Proaspatului descoperit vestic, antrenor in trecut si al unor echipe din Sud, ii specificam faptul ca “Domnii de la Chiajna” au solicitat disputarea acestei restante la o cu totul alta data, dar au fost nevoiti sa se supuna deciziilor forurilor care programeaza jocurile, nefiind in niciun caz vorba de rea vointa;
- Niciodata CS Concordia Chiajna nu a cautat sa defavorizeze un partener de competitie, prin anumite practici lipsite de fair play, nu a jignit sau acuzat o adversara la nivel de Liga I, Liga II sau Liga III.
- Un artificiu binecunoscut in lumea fotbalului este acela de a crea o disputa imaginara inaintea unui meci direct, iar noi presupunem ca antrenorul a epuizat discursurile motivationale si aceasta este metoda dansului de a-si mobiliza elevii, si, chiar daca nu suntem in asentiment cu afirmatiile facute, “ii dam scris” ca il scuzam…de data aceasta;
- Ca ultima precizare, ii transmitem ca nu este in regula pentru un antrenor care pare a avea perspectiva de a deveni certitudine in meseria pe care o practica sa apeleze la jigniri si acuze nefondate indreptate catre un partener de competitie;
- Fiind cazati chiar in aceeasi locatie, in seara premergatoare partidei, care speram ca va fi una frumoasa si fara incidente (spin spiritul fair play-ului), le adresam celor de la UTA Arad invitatia de a servi cina impreuna pentru a dovedi ca fotbalul uneste, nu dezbina! - Consiliul director al CS Concordia Chiajna

Vezi și: 

RAPID // Florin Manea s-a săturat și pleacă de la Rapid! Conducerea îi cere să mai stea 2 meciuri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (11)
whiteredarad
whiteredarad  •  25 Noiembrie 2019, 15:34

Este o rusine "Dreptul la replica a celor de la Chiajna. Ma mir ca gsp publica asemeneea aberatii, cu ironii...ce par produse de sfertodocti. Deasemenea FRF ne arata clar ca nu doreste ca UTA sa se distanteze, pentru ca Rapid si Petrolul le sint mai apropiati. Este abominabil ca 45 de minute ( distanta dinte 2 meciuri este 48 0re si....45 minute) sa "tina in picioare" regulamentul. In fond se joaca pentru spectatori, telespectatorii au un bonus, ei nu sint implicati emotional la o echipa .Este rusinos ce face digi tv ( si celelante televoziuni ) Sa mai spun ca duminica, cu Farul, singurii 2 jucatori de la UTA , care erau pasibili de suspendare au primit "intamplator" galben ?. Este o penibilitate fara margini in care se balacareste "trupa Burleanu"....sprijinita masiv la vot ...de aradeni . Asa le trebuie ! Veti vedea UTA marti jucand "pe viata si pe moarte" !

10200848093840916
Giuliano Junc  •  25 Noiembrie 2019, 15:31
Postat de vladutz13 pe 25 Noiembrie 2019, 13:42

Ditamai articolul pt ca ei si-au amanat niste meciuri. Atunci le-a convenit sa joace la 2 saptamani si sa fie mai odihniti decat adversarii, nu?? Cum sa zic? Ghinion! Cati jucatori le lipseau si erau la loturi? Dintre titulari? Din punctul meu de vedere si-au asumat treaba asta, sa joace 2 meciuri pe saptamana. Nu inteleg de ce se plang. Se poate discuta doar la chestia ca sunt 2 meciuri la 48 de ore dar atat... restul e doar din vina lor.

Măi Vlăduț a lui 13, păi dacă ai juniori la echipa națională, tu ce zici or fi sau nu titulari, jucători importanți pentru echipă? Adică un club care investește în copii și scoate juniori de calitate să joace cu alții mai slabi pentru că ăia buni sunt la națională iar decidenții nu sunt capabili să găsească o soluție decentă? Un fel de ***... foarte logic, bravo! În plus programul nu a fost aglomerat doar din cauza UTA-ei, meciul cu U a fost amânat pentru că au avut clujenii juniori la lot.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

amicu
amicu  •  25 Noiembrie 2019, 15:30
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Sa il sunam repede pe Laszlo Balint ca am gasit solutia la problema lui :)) Alo, redactia....repede ca maine e deja marti

Vezi toate comentariile (11)
Comentează