FOTBAL  »  LIGA 2  »  TRAGEDIE

Tragedie de Crăciun » Printre victimele incendiului de la Ferma Dacilor se află și doi frați fotbaliști: unul era junior la CSA Steaua, altul în Academia lui Ghionea și Petre Marin

Un incendiu puternic a distrus pensiunea Ferma Dacilor
Un incendiu puternic a distrus pensiunea Ferma Dacilor

Articol de - Publicat marti, 26 decembrie 2023 19:02 / Actualizat marti, 26 decembrie 2023 20:45

Un incendiu tragic a izbucnit, în dimineața zilei de marți, la Ferma Dacilor, o pensiune din localitatea prahoveană Tohani. Din informațiile disponibile în acest moment, 6 corpuri au fost fost găsite carbonizate. Alte două persoane sunt date dispărute.

A doua zi de Crăciun a fost umbrită de un eveniment tragic. Pensiunea Ferma Dacilor, una care funcționa în localitatea Tohani fără toate avizele necesare, a ars din temelii. În flăcări și-au găsit sfârșitul, din informațiile actuale, 6 persoane.

Tragedie în ziua de Crăciun

Doi tineri fotbaliști, frații Luca Ene (16 ani) și Petru Ene (11 ani), n-au mai putut fi salvați. Tatăl lor a încercat să îi scoată din incendiu, dar și-a găsit și el sfârșitul. A reușit, în ultima clipă, să îl salveze pe Matei Ene, fratele geamăn al lui Luca. Acesta se află internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Toți cei 3 copii jucau fotbal. Gemenii Luca și Matei erau legitimați la CSA Steaua, iar Petru la New Stars, academia condusă de Sorin Ghionea și de Petre Marin, potrivit Fanatik.

Tatăl, Lucian Ene, era mâna dreaptă a patronului complexului, Cornel Dinicu. 

Comunicatul emis de CSA Steaua 

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” este la curent cu știrile referitoare la incendiul produs în dimineața zilei de astăzi, la pensiunea „Ferma Dacilor” din satul Tohani, județul Prahova. Din nefericire, din informațiile neoficiale primite până la această oră, una dintre victimele tragicului eveniment ar fi Luca Ene, jucător legitimat la grupa Under 17 a clubului nostru. 

Luca se afla în vacanță pentru a petrece sărbătorile de Crăciun, alături de părinții săi și cei doi frați. Luca, tatăl său și fratele cel mic, Petru, se află pe lista persoanelor dispărute, în timp ce mama și celălalt frate, Matei, legitimat și el la clubul nostru, sunt internați în spital pentru a primi îngrijiri medicale
- CSA Steaua

Petre Marin și Sorin Ghionea, devastați

„Unul dintre ei era la New Stars, Petru. Mi-e foarte greu să spun ceva. Chiar îmi pare foarte rău. Am vorbit deja cu familia și chiar îmi pare foarte, foarte rău. Ce să comentăm mai mult de atât?

Tragedie mare, din păcate, chiar în ziua de Crăciun… Astea sunt probleme, nu ce avem noi. Ne pare extrem de rău tuturor, cu atât mai mult fiindcă e vorba de un copilaș de 11 ani și de toți cei care au murit acolo.

Îți pare rău, de fapt, indiferent de vârstă sau dacă e cunoscut, când se întâmplă o asemenea nenorocire. Dar când e vorba de un copil e cu atât mai mare durerea” a fost reacția lui Petre Marin, potrivit Fanatik

„Asta e cu adevărat o imensă tragedie. Petru juca la noi de mai mult de un an, se antrena cu noi, după care se ducea la școală. Era la grupa 2012, avea 11 ani. Nu mai contează cum juca, cum era, astea sunt doar vorbe. Au murit oameni, copii, printre care și unul de la noi, iar sentimentele sunt greu de descris în cuvinte. 

E groaznic pentru familie, pentru părinți, pentru mama sa, care va trebui să fie puternică. Și noi suferim enorm, dar în umbră. O să fim alături de familie cu tot ce putem. Chiar e groaznic și mi-e foarte greu și să vorbesc despre asta”, a completat pentru GSP.RO Sorin Ghionea, fost internațional, unul dintre fondatorii școlii de fotbal New Stars.

DNA redeschide dosarul 

Direcția Națională Anticorupție urmează să redeschidă dosarul care vizează problemele cu autorizația de incendiu a pensiunii Ferma Dacilor. 

În 2019, ISU Prahova a descoperit nereguli grave, dar a ales să dea doar avertismente, informează Libertatea. Pensiunea nu avea nici în prezent documentele în regulă.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Puștiul-minune din Superligă a ales între Rapid și FCSB, dar vine doar din vară: „Două facultăți în paralel și fotbal la nivel înalt!”
RAPID
Puștiul-minune din Superligă a ales între Rapid și FCSB, dar vine doar din vară: „Două facultăți în paralel și fotbal la nivel înalt!”
Afirmații halucinante făcute de Gigi Becali în interviul de Crăciun: „Mai sunt 50 de ani și vine sfârșitul lumii” + „A vrut să mă omoare”
INTERVIU
Afirmații halucinante făcute de Gigi Becali în interviul de Crăciun: „Mai sunt 50 de ani și vine sfârșitul lumii” + „A vrut să mă omoare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
boris15
boris15  •  20 Ianuarie 2024, 09:57
Postat de angeljack pe 19 Ianuarie 2024, 22:03

clona csa este punctul prostiei in romanie,doar o mana de oameni sustin clona csa.

Ba nu! Clona fc fcsb reprezintă punctul maxim al prostiei în România! Doar cei cu inteligență asimptomatică susțin un club condus de un interlop ***, cu nume și siglă penibile, fără palmares, stadion... și mai și scandează numele altei echipe la meciuri. :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

angeljack
angeljack  •  19 Ianuarie 2024, 22:03
Postat de boris15 pe 27 Decembrie 2023, 11:26

pointmax = punctul maxim de pr0stie la un fecesebist.

clona csa este punctul prostiei in romanie,doar o mana de oameni sustin clona csa.

boris15
boris15  •  27 Decembrie 2023, 11:26
Postat de pointmax pe 26 Decembrie 2023, 21:17

ma bucur ca ai apucat sa citesti inainte sa fiu cenzurat. pentru cei ca tine era acel mesaj.

pointmax = punctul maxim de pr0stie la un fecesebist.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează