FOTBAL  »  LIGA 3  »  PLANURI

Bănel Nicoliță a adus un investitor străin la echipă: „Îmi știe nebunia. Vreau să vând la Steaua și Dinamo!”

Bănel Nicoliță // foto: YouTube @ Fiță cu Adiță
Bănel Nicoliță // foto: YouTube @ Fiță cu Adiță

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 decembrie 2021 10:59 / Actualizat sambata, 18 decembrie 2021 11:48

Revenit în România de curând, după câteva luni petrecute în SUA, Bănel Nicoliță (36 de ani) a anunțat că are planuri mari pentru clubul la care este jucător-investitor, CS Făurei.

  • După câteva luni pe care le-a petrecut departe de orașul natal, fostul mijlocaș de la FCSB și al echipei naționale a revenit cu bateriile încărcate și cu planuri mari. 
  • Bănel Nicoliță visează să pună Făureiul pe harta fotbalului și să vândă jucători la cluburi importante din fotbalul intern. 
  • Printre ele, FCSB și Dinamo. Pentru a-și împlini visurile, Nicoliță primește sprijin din partea unui investitor român stabilit în Elveția.
Bănel Nicoliță, primele explicații despre „fuga” în SUA: „Am făcut o greșeală care m-a costat totul, nu mi-am revenit încă”
FCSB
Bănel Nicoliță, primele explicații despre „fuga” în SUA: „Am făcut o greșeală care m-a costat totul, nu mi-am revenit încă”

Bănel Nicoliță: „Voi pune Făureiul pe hartă”

„Visul meu e de a face echipa asta cunoscută, acest oraș cunoscut. Vreau să pun Făureiul pe hartă. Și o voi face. Voi pune echipa asta pe hartă, încât să o cunoască multă lume. Când am venit eu aici, nu era nimic. Am băgat foarte mulți bani, niciodată nu îi voi recupera, dar rămân cu inima împăcată că am putut face ceva pentru acest oraș, chiar dacă nu era OK să investesc la momentul ăla și puteam face altceva cu banii.

Nu regret nimic din tot ce am făcut, am fost conștient că voi pierde bani atunci când am venit aici. Dacă reușesc să cresc 3-4 copii buni, pot să îi dau la Liga 1, la Steaua, Dinamo, echipe care au pretenții și pot oferi bani pe jucători. Am 2-3 copii foarte buni, un portar de 17 ani, un atacant de 16 ani... în 2022 cu siguranță voi da un jucător în Liga 2, Liga 1”, a spus Nicoliță în vlogul de pe Youtube „Fiță cu Adiță”. 

Bănel Nicoliță a adus un investitor străin la echipă: „Îmi știe nebunia. Vreau să vând la Steaua și Dinamo!”
Bănel Nicoliță alături de mama sa, foto: youtube Fita cu Adita

Bănel Nicoliță: „Un om foarte puternic a venit din Elveția special pentru mine”

„Mă bucur că lângă mine a venit un domn, nea Ion, care se va ocupa se tot ce înseamnă acte pentru club. Fratele meu va fi președinte-jucător, eu antrenor-jucător.

Avem un om foarte puternic care a venit din Elveția special pentru mine. Îmi știe nebunia, a zis că vrea să fie lângă mine, să ducem visul ăsta mai departe. E un român. Știe faptul că este un oraș foarte mic, dar crede în mine, în nebunia mea, și iubește fotbalul la fel de mult ca mine. 

Mi-a spus: «vino la mine, vom mai avea o discuție. Vreau să te ajut să-ți duci visul mai departe». Am renunțat la un moment dat, nu mai aveam potențial financiar, nu mai aveam putere, am zis să merg într-o vacanță pentru a-mi reveni puțin”, a adăugat Bănel. 

După 15 etape, CS Făurei ocupă locul 8 în seria 2 a Ligii 3, cu 8 puncte.

Bănel Nicoliță, despre...

... copilărie: „La 7 ani câștigam bani singur. Mă duceam la câmp. Mama nu lucra, tatăl meu azi avea bani, mâine nu avea. Mă duceam și la școală, și la muncă. La 5 dimineață eram la câmp, apoi școală, apoi muncă. La 7-8 ani am început fotbalul”.

... un moment care-l amuză din carieră: „Vă povestesc un moment haios. Am câștigat campionatul în 2004-2005 și ne întorceam cu autocarul acela descoperit. Era antrenor nea Țiți Dumitriu, după Walter Zenga. Am oprit la Buzău, ne așteptau suporterii. Când să ne ducem toți acolo, unul dintre jucători a căzut pe scări, am râs!”.

... evoluția fotbalului românesc: „Gândește-te ce echipe erau în 2005-2010. Rapid, Timișoara, Craiova, Bistrița. Ăia ne urcau pe gard! Noi trebuie să fim sinceri cu noi. Nu mai sunt jucători ca Mutu, Tamaș, Chivu, Raț, Marica. Eu, care jucam meci de meci în Franța... Toți jucam meci de meci în Champions League, Europa League”.

Citește mai multe știri de actualitate: 

Arena arsă » Cum arată cel mai mare stadion din țară după FCSB - Rapid

A reziliat cu Dinamo! » Rednic l-a dat afară pe fotbalistul despre care spunea în urmă cu o lună: „Se vede că e bun”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
creeperno115
creeperno115  •  18 Decembrie 2021, 22:36

Jucatorii lui banel sigur joaca mai bine decat ai nostri

3023767794559251
Vasilie Iacob  •  18 Decembrie 2021, 20:31

Draga, Banel fii putin mai ponderat. O sa apara interlopii sa- ti ia banii inainte de venirea investitorului. Un sfat pentru sufletul tau MARE.

112651963934596
Neagu Mihai  •  18 Decembrie 2021, 15:55

Banel,un om cu suflet mare ,care si a pierdut banii si familia pt un vis de a face ceva pt orasul natal.O nebunie izvorata dintr o mare pasiune !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează