FOTBAL  »  NATIONALA  »  EVENIMENT

EXCLUSIV / VIDEO 2024 aduce un meci de gală în fotbalul românesc: „Ne vor tremura genunchii de emoție, vom plânge”

Iulian Chiriță (primul din stânga, în tricou alb) în bucuria tricolorilor de după victoria cu Argentina din optimile Mondialului din 1994 +22   FOTO
Iulian Chiriță (primul din stânga, în tricou alb) în bucuria tricolorilor de după victoria cu Argentina din optimile Mondialului din 1994

Articol de - Publicat sambata, 30 decembrie 2023 09:33 / Actualizat sambata, 30 decembrie 2023 11:47

Anul 2024 va aduce la start și un meci ce nu trebuie ratat! Vorbim de meciul de retragere al „Generaţiei de Aur”, programat la 18 mai 2024, pe Arena Naţională din Bucureşti, împotriva unei selecţionate internaţionale.

Gică Popescu, unul dintre cei mai importanți jucători pe care i-a avut fotbalul românesc, căpitan al echipei naționale vorbește pentru GSP.RO despre acest eveniment și despre emoțiile din jurul unui meci unic.

- Domnule Popescu, 2024 va însemna un moment important pentru cei care au crescut cu dumneavoastră și vor veni pe Arena Națională la meciul de adio al Generației de Aur. 
- Este pentru ultima dată când vom apărea împreună în fața publicului nostru. Eu cred că suporterii echipei naționale merită un astfel de eveniment. Trec anii și peste noi, încep să apară kilograme în plus, lipsa vitezei și cred că fiecare dintre componenții acelei echipe merită un astfel de meci.

- Ce înseamnă „ultimul meci împreună”? 
- Pentru ultima dată când vom apărea în 11-lea pe care lumea l-a iubit atât de mult. Vrem să ne luăm rămas bun de la publicul căruia îi datorăm enorm, pentru că a fost alături de noi indiferent de momentele pe care le-am traversat. Și noi am avut momente dificile în acei zece ani când am obținut performanțe, dar am pierdut și două calificări. Vrem să ne bucurăm de acel moment, să plângem dacă vom simți, să ne luăm rămas de la publicul, publicul să-și ia rămas bun de la noi și să rămânem cu amintirile frumoase pe care le-am avut la echipa națională.

+18 FOTO

- Deja s-au vândut foarte multe bilete și ați și anunțat o parte din jucătorii importanți care vor veni.
- Aș vrea ca lumea să vină pentru noi! Să nu vină pentru echipa cealaltă, din care vor face parte jucători importanți. Este despre noi acel eveniment, este despre publicul din România și sperăm să jucăm cu un stadion plin. Sperăm să ne luăm rămas bun într-o manieră pozitivă, emoționantă față de oamenii pe care i-am iubit și față de oamenii care ne-au iubit atât de mult.

- Credeți că va fi cel mai greu meci pentru dumneavoastră?
- Cu siguranță! Cu siguranță că ne vor tremura genunchii mai mult decât ni s-a întâmplat în '94. Dar ne vor tremura genunchii de emoție, de recunoștință față de public și de-abia așteptăm să se întâmple!

Citește și:

Radu Drăgușin taie elanul optimiștilor înainte de Euro 2024: „Eu nu cred că este o grupă ușoară”. Ce spune despre Iordănescu jr
românia
Radu Drăgușin taie elanul optimiștilor înainte de Euro 2024: „Eu nu cred că este o grupă ușoară”. Ce spune despre Iordănescu jr
Marcel Răducanu, despre șansele României la EURO 2024, pe cine vede ridicând trofeul + Avertisment pentru Drăgușin: „N-ați văzut ce s-a întâmplat cu Florinel Coman?”
INTERVIU
Marcel Răducanu, despre șansele României la EURO 2024, pe cine vede ridicând trofeul + Avertisment pentru Drăgușin: „N-ați văzut ce s-a întâmplat cu Florinel Coman?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
tipsy
tipsy  •  31 Decembrie 2023, 00:36

De 30 de ani ii tot sarbatorim pe astia de parca au castigat patru campionate mondiale si un razboi intergalactic, asta spune multe despre nivelul Romaniei in fotbal. Nu contam si nu am contat niciodata, cu celebra exceptie norocoasa din 86. Pacat ca nu ne orientam catre alte sporturi unde suntem mai talentati.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  30 Decembrie 2023, 13:17

Cu tot respectul ,pt. ce rezultate au avut ,Dar de vreo 10 ani se tot retrag ! " Uraa și la gara " Sa fie sănătoși!

parachioara5
parachioara5  •  30 Decembrie 2023, 12:13

...nimeni la meci ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează