FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARGENTINA 3-2

25 de ani de la România - Argentina 3-2 // VIDEO „Thriller-ul” care l-a făcut pe marele Gabriel Batistuta să exclame: „Cea mai mare dezamăgire a carierei!”

Dorinel Munteanu, în duel cu Gabriel Batistuta
Dorinel Munteanu, în duel cu Gabriel Batistuta

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 22:01

25 de ani de la România - Argentina 3-2 // Miercuri, 3 iulie, s-au împlinit 25 de ani de la succesul memorabil reușit de România în fața Argentinei, scor 3-2, la Campionatul Mondial din 1994.

La Pasadena, în fața a peste 90.000 de spectatori, „tricolorii” învingeau naționala lui Redondo, Batistuta, Simeone și Balbo cu un incredibil 3-2, după „dubla” lui Ilie Dumitrescu și golul lui Hagi.

„Pumele” plecaseră în America să cîştige trofeul, însă visul li s-a spulberat în „optimi”, când Hagi şi Generaţia de Aur i-au învins cu 3-2.

Declarat „cel mai bun meci al turneului final”, Argentina - România 2-3 a fost pentru Gabriel Batistuta un dezastru. „Cea mai mare dezamăgire a carierei mele”, cum avea să mărturisească, după retragerea din activitate, fostul mare atacant argentinian, acum în vârstă de 50 de ani. 

Atunci, Gabriel Batistuta a egalat la unu, din penalty, dar atât. Şi îşi aminteşte cu amărăciune că „noi i-am asediat pe români, am tras de vreo 30 de ori la poartă, iar ei de trei ori. Dar le-a fost de ajuns să ne bată. Dacă-l aveam în teren pe Maradona sunt sigur că am fi cîştigat Mondialul. Aşa, am plecat acasă mai repede decît ne-am fi aşteptat”.

 Vezi și: VIDEO Florin Răducioiu, interviu INCENDIAR la 25 de ani de la drama cu Suedia » Îi acuză pe Iordănescu și doi jucători: „M-a deranjat ce a făcut la penalty-uri”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
victor33
victor33  •  04 Iulie 2019, 12:24
Postat de maistor_kokir pe 04 Iulie 2019, 02:47

Un penalty usor acordat, si o gafa a lui Prunea, astea au fost golurile Argentinei. Intr-adevar Argentina a jucat f bine cu Romania, dar nici vorba de noroc sau sansa, pur si simplu nationala Romaniei era la apogeu in vara lui '94. Maradona n-ar fi adus nici un plus, era mai degraba o frana in acea perioada. P.S. Prunea ca si cu Suedia, a combinat, interventii salvatoare cu mari gafe, din care s-a luat gol, dar, pe principiul ca echipa castigatoare nu se schimba, a ramas titular si cu Suedia.

Si penalty-ul lor acordat foarte usor, dar si lovitura libera din care a marcat Ilie a fost absolut inexistenta, ca sa fim corecti. :)

victor33
victor33  •  04 Iulie 2019, 12:21
Postat de anastasiu pe 04 Iulie 2019, 10:56

Batistuta sta foarte cu matematica! 30 de suturi au tras probabil ambele echipe, Romania avand doar in prima repriza cel putin 4 suturi pe spatiul portii!

Exact! La pauza puteam sa avem lejer 4-1, vreo doua actiuni Ilie Dumitrescu si sut (pe poarta) Gica Popescu, scos greu de portar. Prima repriza s-a terminat cu Romania atacand furibund.

anastasiu
anastasiu  •  04 Iulie 2019, 10:56

Batistuta sta foarte cu matematica! 30 de suturi au tras probabil ambele echipe, Romania avand doar in prima repriza cel putin 4 suturi pe spatiul portii!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează