FOTBAL  »  NATIONALA  »  FILM

VIDEO A apărut trailer-ul primului film despre „Generația de Aur”. Când intră în cinematografe

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 13:09 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 15:46

Filmul documentar despre Generația de Aur a fotbalului românesc va putea fi văzut pe marile ecrane începând cu data de 1 martie 2024.

„Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, primul film documentar despre fotbalul românesc din anii de glorie, este gata de lansare. Trailerul a apărut deja și conține primele imagini din filmul ce va prezenta și unul dintre cele mai importante momente ale fotbalului românesc: calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal SUA 1994.

VIDEO. Trailer „Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, primul film documentar despre fotbalul românesc din anii de glorie

Iar documentarul în sine va putea fi văzut în cinematografe începând cu data de 1 martie 2024. În 2024 se împlinesc 30 de ani de la performanța amintită. 

Potrivit realizatorilor, „pregătirile, documentarea, filmările și montajul materialelor s-au desfășurat pe perioada unui întreg an, 2023.

„Munca de producție a inclus și vizionarea a peste 150 de ore de imagini din toate arhivele FIFA, UEFA și TVR cu meciuri, reportaje, emisiuni și știri din perioada respectivă. La acestea s-a adăugat și o primă selecție de 2.000 de poze și câteva sute de articole de referință de la acea vreme.

E sigur! Ianis Hagi schimbă echipa » Presa internațională dezvăluie ce îl așteaptă pe „decarul” lui Alaves
SPANIA
E sigur! Ianis Hagi schimbă echipa » Presa internațională dezvăluie ce îl așteaptă pe „decarul” lui Alaves

Producția cinematografică se referă la perioada 1980 - 2000

„Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, a fost regizat de Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun și produs de Headline Management Agency. Filmul va fi urmat și de un serial cu imagini, subiecte și interviuri extinse, în completare, destinat unei platforme de streaming.

Producția cinematografică îi va aduce în prim-plan, atât prin imagini de arhivă, cât și prin interviuri realizate special pentru acest documentar, pe jucătorii acelei perioade (1980 - 2000).

Este vorba de Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Gheorghe Mihali, Dorinel Munteanu, Tibor Selymes, Florin Răducioiu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Ion Vlădoiu, Adrian Mutu, Marius Lăcătuș, Gavril Balint, Adrian Ilie, Gheorghe Craioveanu, Ioan Ovidiu Sabău, Constantin Gâlcă, alături de portarii echipei naționale, Florin Prunea și Bogdan Stelea.

+8 FOTO

Peste 200 de ore de interviuri și ilustrații pentru realizarea filmului

Pentru realizarea filmului și a serialului au fost înregistrate peste 200 de ore de interviuri și ilustrații, atât în diferite locuri din România, cât și în străinătate, mai precis în Italia, Franța, Coreea de Sud și Spania unde echipa de producție a stat de vorbă cu Cristian Chivu, Dan Petrescu și Gheorghe Popescu.

Ei vor vorbi despre raportarea la victorii și durerea eșecului, dar și ce a însemnat pentru toți profesionalismul și dedicarea. Despre cum au trăit primele ieșiri din țară, șocul întâlnirii cu Occidentul în țări diferite, banii câștigați, relația lor cu faima și unde se aflau în momentul Revoluției.

Din povestea Generației de Aur nu lipsesc selecționerii Anghel Iordănescu, Emeric Ienei și secundul Dumitru Dumitriu

Nu vor lipsi din povestea Generației de Aur nici antrenorii Anghel Iordănescu, care a fost alături de sportivi la Cupele Mondiale din 1994 (SUA) și 1998 (Franța), precum și la Campionatul European din 1996 (Anglia), Dumitru Dumitriu, antrenor secund la Campionatul Mondial din America din 1994, Emeric Ienei care a lucrat la Echipa Națională la Campionatul Mondial din Italia 1990, la Campionatul European din Belgia și Olanda 2000 și a câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986.

Un interviu în premieră va oferi și medicul lotului la Cupa Mondială din 1994, la Cupa Mondială din 1998 (în Franța) și la campionatele Europene din 1996 (în Anglia) și din 2000 (în Belgia și Olanda), Pompiliu Popescu.

Alături de ei vor fi, de asemenea, prezenți în interviuri exclusive fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, impresarul Ioan Becali și ziariștii Ionel Stoica, Ovidiu Ioanițoaia, directorul GSP.RO, Mircea M. Ionescu și scriitorul Radu Paraschivescu”, se arată într-un comunicat remis pe adresa redacției. 

Mai puteți citi:

Dan Șucu i-a găsit înlocuitor lui Cristiano Bergodi » Ultimatum pentru italian la Rapid

Brigada lui Istvan Kovacs, nota 2 în Record » „Asistentul” Marinescu și-a prezentat scuzele, însă portughezii nu l-au iertat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
visitor1
visitor1  •  14 Decembrie 2023, 17:29

In seara meciului cu Columbia din 1994 eram student la Iasi, cineva a scos un televizor (color!) in fata caminului din campusul Tudor Vladimirescu si cred ca se adunasera peste 100 de oameni in seara aceea sa urmareasca meciul acolo. Dupa aceea am iesit in strada impreuna cu alte mii de studenti si am mers pina in centru cu steagul Romaniei fluturind...Avem o istorie frumoasa a fotbalului cu generatia de aur care a meritat un film facut ca acesta cu premiera in 2024..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează