FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV / VIDEO „Au fugit Chivu și Mutu din cantonamentul naționalei înainte de meciul cu Danemarca?” » Dialog amuzant la GSP Live: „Am amnezie!”

Sursă foto: Arhivă GSP +18   FOTO
Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 12:43 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 15:36

Agentul de jucători Victor Becali (62 de ani) a fost întrebat, în direct la GSP Live, de către moderatorul Costin Ștucan, dacă este adevărat că Adrian Mutu (44 de ani) și Cristi Chivu (42 de ani) au fugit din cantonamentul echipei naționale de la Izvorani, înaintea meciului Danemarca - România 2-2, în preliminariile EURO 2004, iar acesta i-a adus înapoi a doua zi dimineață. 

Pe 10 septembrie 2003, România întâlnea, în deplasare, la Copenhaga, Danemarca, în preliminariile Campionatului European din 2004, care s-a disputat în Portugalia. 

Drama unei mari promisiuni a Craiovei: „Patru operații, apoi infecție. Mi-am revenit după un an, dar trăiesc cu o dezamăgire” » Unde e azi „puștiul plin de calități” debutat de Pițurcă
CSU CRAIOVA
Drama unei mari promisiuni a Craiovei: „Patru operații, apoi infecție. Mi-am revenit după un an, dar trăiesc cu o dezamăgire” » Unde e azi „puștiul plin de calități” debutat de Pițurcă

Naționala pregătită la acea vreme de Anghel Iordănescu avea nevoie de victorie pentru calificarea la turneul final. Danezii au deschis scorul în minutul 35, din penalty, prin Tomasson

„Tricolorii” au întors soarta partidei în numai 11 minute, prin golurile semnate de Mutu (61) și Pancu (72), iar prima reprezentativa României părea calificată la EURO. 

Doar că, la ultima fază, în minutul 90+5, nordicii au reușit să egaleze prin Laursen. În urma acestui rezultat, România a picat pe locul 3 în grupa preliminară și nu a jucat nici măcar barajul. 

„Au fugit Chivu și Mutu din cantonamentul naționalei înainte de meciul cu Danemarca?” » Dialog amuzant la GSP Live: „Am amnezie!”
Caseta meciului Danemarca - România 2-2

Din grupă mai făceau parte Norvegia, care a terminat pe 2, Bosnia și Luxemburg. 

În săptămâna dinaintea meciului, presa de la acea vreme scria că fostul antrenor al Rapidului avea probleme după divorțul de Alexandra Dinu, prima soție a acestuia, și semna un contract de sponsorizare cu Adidas. 

De cealaltă parte, Chivu era preocupat cu plecarea sub formă de împrumut de la Ajax la AS Roma, transfer care avea să devină în cele din urmă definitiv. De asemenea, ziarele de atunci scriau că el s-ar fi despărțit de prezentatoarea TV Andreea Raicu. 

Miercuri, în direct la GSP Live, moderatorul Costin Ștucan l-a întrebat pe Victor Becali dacă este adevărat că  Mutu și Chivu au fugit din cantonamentul naționalei, înaintea meciului decisiv de la Copenhaga. 

Impresarul a spus că nu își aduce aminte și că nu crede că acest lucru s-a întâmplat de fapt. 

VIDEO. Victor Becali, despre fuga lui Adrian Mutu și Cristi Chivu din cantonamentul naționalei, înaintea meciului Danemarca - România 

În continuare, dialogul integral dintre moderatorul Costin Ștucan și Victor Becali, la GSP Live. 

- Un om din fotbal, un fost jucător al echipei naționale, mi-a spus că Mutu și Chivu au fugit din cantonamentul echipei naționale de la Izvorani, înaintea meciului cu Danemarca, de la Copenhaga, acel 2-2. Au fugit prin bucătărie și au fost aduși înapoi în cantonament de dumneavoastră, spre dimineață.
- Sper că nu ți-a zis Alin Stoica!

- Nu pot să divulg sursa.
- Eu am mai spus-o, am fost... am avut o... am trecut printr-o detenție și sunt amnezic. Nu mi-a aduc... de-asta încercam acum să-mi aduc aminte, de-asta ezitam să răspund. Nu, nu, nu... dacă nu-mi aduc aminte, nu cred că s-a întâmplat.

- Mi-a plăcut de dumneavoastră că n-ați spus „Nu, domne, fugi de-aici! Taci din gură, că nu e nimic adevărat”. Asta apreciez.
- Când ești amnezic, mai stai, te gândești, o fi fost, n-o fi fost. Eu vă spun că Chivu nu făcea așa ceva și nici Mutu. Brazilienii ăia fac? N-ați văzut ce spune Capello despre ei?

- Fac, bineînțeles că fac. Neymar a fugit...
- Sunt băieți tineri, se mai întâmplă. Dar nu poate să umbrească cariera lui Chivu să spunem o presupusă plecare din cantonament. Dar te rog eu frumos, schimbă informatorul!

Mircea Sandu, președintele FRF la acea vreme: „Am umblat după Mutu o noapte întreagă”

Într-un interviu acordat celor de la Cancan, Mircea Sandu, președintele FRF de la acea vreme, confirma faptul că Adrian Mutu plecase din cantonamentul naționalei de la Izvorani.

„Am tot respectul faţă de valoarea jucătorului Mutu, dar ce a făcut acum se înscrie într-o serie mai lungă de erori. Păi îmi aduc aminte de meciul cu Danemarca, din 2003. 

Abia plecasem de la Izvorani, după masa de seară, şi m-a sunat Puiu (n.r. - Anghel Iodănescu) că a disparut Mutu. Am umblat prin oraş după el o noapte întreagă..”, spunea Mircea Sandu în 2011, după ce Mutu plecase din cantonamentul naționalei alături de Gabi Tamaș, înaintea unui meci amical cu San Marino. 

Adrian Mutu și istoricul plecărilor din cantonamentul naționalei României 

Episodul din 2003 avea să fie primul dintr-un lung șir al escapadelor lui Adrian Mutu de la echipa națională. 

În septembrie 2004, înaintea meciului România - Macedonia de Nord 2-1, în preliminariile Campionatului Mondial din 2006, Mutu a fugit din cantonament împreună cu alţi „tricolori” și au petrecut noaptea într-un club de striptease din Craiova. 

35 de goluriîn 77 de selecții a marcat Mutu în tricoul naționalei

În octombrie 2009, după meciul pierdut de România în Serbia, 0-5, Adrian Mutu a petrecut cu nişte interlopi în Novi Sad, alături de Ratko Buturovici, patronul de atunci al Vojvodinei, decedat în 2013.  

FOTO Danemarca - România 2-2 10.09.2003

Danemarca - România 2-2 10.09.2003
Danemarca - România 2-2 10.09.2003
Danemarca - România 2-2 10.09.2003
Danemarca - România 2-2 10.09.2003
Danemarca - România 2-2 10.09.2003
+14 FOTO

Citește și: 

Basarab Panduru nu înțelege de ce jucătorul care a impresionat la CFR Cluj nu mai prinde lotul: „La un moment dat nu putea să lipsească din echipă”

Moment inedit în fotbalul românesc » A înscris primul gol la seniori pentru echipa la care a jucat și tatăl său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gojgaru
gojgaru  •  25 Octombrie 2023, 18:25

Daca au fugit sa fie suspendati pe viata , fleosc Marghioalo :)))

ionuiy
ionuiy  •  25 Octombrie 2023, 15:55

Mai dispareau ei din cantonament dar nu dispareau din teren , cum sunt astia de acum.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează