FOTBAL  »  NATIONALA  »  FCSB

Soluție pentru Edi? Jucătorul FCSB-ului „la care nu se mai uita nimeni” ar putea rezolva marea problemă a naționalei

Adrian Șut (23 de ani) ar putea fi o soluție pentru Edi Iordănescu în preliminariile Euro 2024. Astfel, mijlocașul defensiv de la FCSB ar acoperi un post deficitar la echipa națională.
Adrian Șut (23 de ani) ar putea fi o soluție pentru Edi Iordănescu în preliminariile Euro 2024. Astfel, mijlocașul defensiv de la FCSB ar acoperi un post deficitar la echipa națională.

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 19:30 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 20:00

Adrian Șut (23 de ani) ar putea fi o soluție pentru Edi Iordănescu în preliminariile Euro 2024. Astfel, mijlocașul defensiv de la FCSB ar acoperi un post deficitar la echipa națională.

Șut s-a întors pe teren în octombrie după o accidentare la genunchi și a redevenit un jucător-cheie pentru FCSB, fiind titular în ultimele 5 meciuri din campionat, toate câștigate de roș-albaștri. În 4 dintre ele, fostul fotbalist de la Academica Clinceni a fost integralist.

Schimbare radicală la FCSB! Becali nu s-a ținut de cuvânt: „Nu mai fac așa în viața vieții mele!”
FCSB
Schimbare radicală la FCSB! Becali nu s-a ținut de cuvânt: „Nu mai fac așa în viața vieții mele!”

Adrian Șut, o soluție pentru Edi Iordănescu?

Deși evoluează la „închidere”, deci nu pe o poziție ofertantă din care ar putea ieși ușor în evidență, Șut s-a remarcat în ultima lună, fiind între primii jucători de la FCSB după monitorizarea InStat. 

Mijlocașul care a reprezentat mai tot timpul o constantă în echipa FCSB-ului din ultimii ani a reușit o „dublă” cu CS Mioveni, un assist contra Rapidului, iar media indexului său InStat pentru ultimele 5 meciuri este de 244, una bună pentru Liga 1, mai ales pentru un fotbalist cu profil defensiv.

Adrian Șut, lună foarte bună la FCSB

MECIINDEX INSTATAL ... CEL MAI BUN DE LA FCSB
2-0 vs. Chindia2336
5-1 vs. CS Mioveni2551
3-2 vs. FC Botoșani 2226
2-0 vs. FCU Craiova2563
3-1 vs. Rapid 2564

Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite etc

Soluție pentru Edi? Jucătorul FCSB-ului „la care nu se mai uita nimeni” ar putea rezolva marea problemă a naționalei
Șut a suferit în vară, în partida cu Dunajska Streda (1-0), o entorsă la genunchiul stâng, fiindu-i afectat ligamentul colateral extern; a absentat ceva mai mult de două luni

Șut ar acoperi un gol mare la națională

Prestațiile lui Șut pot fi un motiv de bucurie și pentru Edi Iordănescu. În campania de Liga Națiunilor din acest an, încheiată de „tricolori” pe ultimul loc, România n-a avut niciun „închizător” clasic și a tot improvizat. Marius Marin a interpretat de cele mai multe ori acest rol, însă mijlocașul central de la Pisa în vârstă de 24 de ani e mai degrabă un „optar”.

CINE A JUCAT ÎN FAȚA APĂRĂRII ÎN LIGA NAȚIUNILOR:

  • 0-2 vs. Muntenegru | Iulian Cristea » O improvizație. Deși a mai jucat pe această poziție, în special la Gaz Metan, tot cu Edi Iordănescu antrenor, Cristea a evoluat aproape numai în centrul apărării la FCSB, unde s-a transferat în 2019.
     
  • 0-1 vs. Bosnia | Alexandru Cicâldău » Mijlocaș box-to-box, mai degrabă cu veleități ofensive, ideal pentru poziția de inter.
     
  • 1-0 vs. Finlanda, 0-3 vs. Muntenegru, 1-1 vs. Finlanda | Marius Marin » Evoluează ca inter la echipa de club, Pisa, și nu are caracteristicile tipice unui „închizător”.
     
  • 4-1 vs. Bosnia | Răzvan Marin și Darius Olaru » La ultimul meci din campanie, Edi a folosit doi jucători în fața apărării, dar niciunul dintre ei nu e „închizător” de meserie.

În amicalele din noiembrie, același Marius Marin a jucat la închidere cu Slovenia (1-2), în timp ce la Chișinău, contra Moldovei (5-0), Iordănescu a ales un tandem: Darius Olaru - Tudor Băluță.

Mihai Stoica: „Șut poate fi o variantă pentru națională”

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, evidenția forma lui Șut la finalul victoriei cu Mioveni: „Când și-a revenit după accidentare, era un jucător la care nu se mai uita nimeni. Acum, Șut a marcat două goluri. A redevenit un jucător de bază de câteva etape și poate să fie o variantă inclusiv pentru echipa națională”.

25 martiee data la care România va debuta în preliminariile Campionatului European, în deplasare cu Andorra. Din grupa I mai fac parte Elveția, Israel, Kosovo și Belarus

Dorit de campioana Turciei

Trabzonspor, campioana en-titre a Turciei care se clasează doar pe 7 în prezent, era gata să plătească în această iarnă două milioane de euro pentru transferul lui Șut. Întrucât Gigi Becali cerea trei milioane, negocierile s-au împotmolit momentan.

900.000 €e cota de piață a lui Șut, conform portalului de specialitate Transfermarkt. Evoluează din 2019 la FCSB și n-a debutat încă la naționala mare

VIDEO » Adrian Șut, pe val la FCSB: „Ne dorim să încheiem anul cât mai sus”

Mai multe știri de actualitate:

Viitoarea adversară a naționalei României are un nou selecționer: cu cine au bătut palma ibericii

„Își dădeau coate care să facă primul poză cu Florin Salam!” » Dezvăluirea fostului selecționer al României

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (23)
elgabri
elgabri  •  13 Decembrie 2022, 22:55

Trebuie vandut si asta ???

Moshu
Moshu  •  13 Decembrie 2022, 19:39
Postat de Moshu pe 12 Decembrie 2022, 20:54

Mai frate,iar ati revenit cu sutul asta ? *** ca sa se vanda pe bani mai multi ? Saracul asta abia face fata la zecesebe si *** la nationala ?

Cea mai buna dovada ca afirmatiile mele sunt corecte,este tocmai moderarea comentariului ! Va este teama de adevar !

R1977
R1977  •  13 Decembrie 2022, 07:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează