FOTBAL  »  NATIONALA  »  7 SCURTE

Ai, n-ai mingea, stai acasă » Vinovați, alibiuri și diferențe între Vikingii și Las Fierbinți

Ianis Hagi a jucat puțin în Islanda - Romania 2-1. Și n-a făcut-o strălucit
Ianis Hagi a jucat puțin în Islanda - Romania 2-1. Și n-a făcut-o strălucit

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 02:26 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 02:48

7 scurte - rezumatul rapid al meciului Islanda - Romania 2-1 în opinia lui Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

1. Din păcate, fotbalul nu e atât de nedrept încât să te califici la Euro fără să tragi la poartă. Și nici VAR-ul nu e atât de cinic încât să bipăie la fiecare sfert de penalty doar ca să bifeze Federația o calificare în powerpoint. Nu meritam și basta!

2. Am văzut naționale ale României mai slabe, mai dezinteresate sau mai netalentate decât asta de la Reykjavik. Dar cea îngenuncheată sub norii întunecați ai Nordului a fost, de departe, cea mai fricoasă. Cei mai rudimentari fotbaliști de pe teren au jucat cel mai mult mingea (Burcă - 85 de pase, Crețu - 76 de pase). Pentru că liderii s-au ascuns în debara. Mitriță, doar 20 de atingeri. Maxim 23, Deac 16, Alibec 10, Pușcaș 9! Mult succes la Europeanul iepurașilor speriați.

3. Rădoi a fost, 101% pe merit, cel mai aplaudat antrenor român în ultimul an și jumătate. Aseară, a pierdut tot 101% pe mâna lui. Alexandru Crețu, invenția lui Rădoi, a greșit clar la primul gol și l-a lăsat pe Camora cu dinaintea goală la reușita de 2-0. Iar în repriza a doua, când toate mingile treceau inexplicabil pe la el, Crețu n-a putut ieși din logica paselor scurte și de-a latul. Și "liderii" despre care vorbeam mai sus l-au lăsat să frâneze jocul până la colaps. 

4. Deac a fost sub ritm, Iancu a fost sub Deac. Iar Dennis Man e subapreciat de selecționer, deci neconvocat. Și asta e tot 101% a lui Rădoi. 

5. Găsim și alibiuri? Găsim câteva, dacă vrem dinadins. Barajul ne-a prins cam în ofsaid, niciun jucător nu era pe vârf de formă. N-am putut pune pe foaie primele 3 variante de stoper - Chiricheș, Nedelcearu, Dragoș Grigore. Și nu l-am avut nici pe Florinel Coman, accidentat taman când era pe val.  

6. Nedelcearu a rupt-o alaltăieri la fugă din cantonament, renunțând la națională, ca să iscălească prin Grecia contractul vieții. Alibec a zburat în Turcia să se pozeze cu bașkanii ultimei clasate, fericit că a scăpat de Astra, Niculae și Liga 1. Mitriță s-a declarat copleșit de viața la New York și a preferat să semneze în Arabia Saudită "ca să fie mai aproape de casă". Cam astea au fost mizele recente ale unora dintre tricolori. Cui să-i mai ardă de discursuri motivaționale în vestiar și de băgat capu-n gheată pentru o calificare?

7. Da, Rădoi a greșit și își va lua castanele meritate. Dar naționala va continua să fie modelată tot de el. N-ar fi logic să ne întoarcem la experimente gen Daum sau la selecționeri fricoși, care sunt certați și cu logica, și cu fotbalul, și cu simțul măsurii. Și, înainte de antrenor, constatăm o dată-n plus că la nivel de jucători suntem jos, foarte jos, chiar și sub Islanda. Ei cu Vikingii, Ragnar Lodbrok și Floki. Noi cu Las Fierbinți, Giani și Celentano. E clar că mai avem de tras multe "duble" până să nimerim Oscarul, nu?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (57)
andy_2008
andy_2008  •  09 Octombrie 2020, 18:02

Bine spus.

946199078754644
Tavi A'visi  •  09 Octombrie 2020, 17:42

La bagat vina suntem buni, aici nu ne intrece nimeni pentru ca la acest capitol suntem Campioni Mondiali. Tocmai de aici incepe Mentalitatea Romaneasca, Mentalitate de a sta la panda pentru a putea da cu biciul. Putina munca si multe cuvinte aiurea aruncate in vant fara a avea de fapt o baza de cunostinte elementare despre Fotbal. Daca astazi un Jucator face un meci bun, maine se scrie ca este de Real Madrid, Barcelona etc. Daca maine a facut un meci slab este Bai_(a) Mare si tabaram toti pe el si_l facem praf (kaput). Asa nu merge! Asa se ruineaza totul. Sa nu ne miram de ce unul ca Radu nu mai vrea sa joace pentru Nationala Romaniei. Pai ce el are nevoie sa fie tras prin Cacaua ca pe ultimul Hot. Asa nu merge! Eu daca as fi Radoi as spune:OK. Antrenati voi!

pirucul
pirucul  •  09 Octombrie 2020, 13:25
Postat de ionica007 pe 09 Octombrie 2020, 12:15

...:)...Cretu a gresit si la al doilea, nu doar la primul. Se afla langa Sigurdsson, dar i-a intors spatele si s-a plimbat spre centru, asa ca fundasul stanga, Camora, a ramas SINGUR intre doi islandezi... Iar vina o poarta ... Camora...:)... De tot rasul...

intotdeauna cel nou e de vina adica camora mai ales ca este proaspat roman.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează