FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV // VIDEO Argentinianul care a fost omul de încredere al lui Maradona, pont pentru naționala României: „Aici trebuie să munciți”

Argentinianul care a fost omul de încredere al lui Maradona, pont pentru naționala României: „Aici trebuie să munciți”
Argentinianul care a fost omul de încredere al lui Maradona, pont pentru naționala României: „Aici trebuie să munciți”

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 15:45 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 17:54

Alejandro Mancuso, fostul internațional al ”pumelor” și secund al lui Diego Armando Maradona la națională, le-a transmis românilor să nu se mai raporteze la Generația de Aur și să dea credit restructurării și noii generații

A fi sau a nu fi! România are două meciuri capitale pentru calificarea la Euro 2024, cu Israel, în deplasare, pe 18 noiembrie, apoi cu Elveția, acasă, pe 21 noiembrie. Înaintea ultimelor confruntări, naționala lui Edward Iordănescu este pe primul loc în grupă, cu amendamentul că are un meci în plus față de Elveția (un punct mai puțin decât România) și două în plus față de Israel (5 puncte mai puțin decât România).

Omul de încredere de lângă Diego Armando Maradona, interviu pentru GSP: „Acești doi fotbaliști români puteau juca oricând pentru Argentina”
INTERVIU
Omul de încredere de lângă Diego Armando Maradona, interviu pentru GSP: „Acești doi fotbaliști români puteau juca oricând pentru Argentina”

Tricolorii au intrat deja în febra pregătirilor celor două dueluri, mai ales că după 2000 n-am avut parte decât de trei turnee finale, toate la competiția continentală. Naționala a bifat Euro 2000, 2008 și 2016, în rest, la Mondial a fost ultima oară în 1998.

Alejandro Mancuso, un sfat pentru români: ”Acea națională de aur e de domeniul trecutului”

Nici foștii adversari ai tricolorilor, mai ales cei care s-au duelat cu Generația de Aur, nu pricep de ce România a ratat atâtea turnee finale. Alejandro Mancuso, 55 de ani, este pentru câteva zile la București ca să fie alături de fiul său, Gianluca, operat de apendicită, jucătorul celor de la CSA Steaua recuperându-se după o operație, fostul internațional argentinian fiind prezent la World Cup 1994. Când România a bifat cea mai importantă victorie din istoria primei reprezentative.

La Pasadena, în fața a peste 90.000 de spectatori, Hagi și compania au răpus naționala "pumelor", scor 3-2, lipsită de aportul lui Maradona (suspendat pentru dopaj) și Caniggia (accidentat). Mancuso a fost rezervă neutilizată în acel meci. Ulterior "Aly" a fost secundul lui "El Pibe de Oro" la naționala Argentinei.

10selecții a adunat Mancuso la prima reprezentativă a Argentinei

"Primul lucru pe care trebuie să-l faceți e să uitați de acea națională de aur, e de domeniul trecutului. Acum trebuie făcută o restructurare, așa cum a făcut Argentina. Noi am avut nevoie de această restructurare pentru a putea renaște.

Așa va fi și cu naționala României, fără nicio îndoială. Aici e un potențial foarte mare, deci dacă faceți schimbări și apare noua generație, aici trebuie să munciți, nu am dubii că România trebuie să fie iar în elita fotbalului mondial", a reacționat Mancuso într-un interviu acordat GSP.ro.

Alejandro Mancuso, extrem de sincer: ”După ”94, pentru o vreme, nu am vrut să mai văd niciun român!”

Fostul internațional a fost chestionat dacă mai cunoaște acum alți fotbaliști români, activi.

"Cei pe care îi văd în Europa. După '94, sincer, pentru o vreme, nu am vrut să mai văd niciun român. Dar respect foarte mult românii pentru că mereu există fotbaliști care joacă în competiții importante. Evoluează în Italia, în Spania, există jucători români peste tot, iar asta e foarte important, înseamnă că e o piață puternică (cea românească), fără nicio îndoială", a răspuns Mancuso, pe un ton diplomat.

Eu sunt cu Boca, Boca, Boca! Boca Juniors pentru că am jucat acolo. Iar din Brazilia, țin cu Flamengo. Cel mai bine m-am simțit, culmea, în Brazilia, la Flamengo. Foarte greu mi-a fost la început, când am ajuns la Palmeiras mi-a fost îngrozitor de greu, dar apoi m-am adaptat foarte bine și la Flamengo am reușit cele mai bune prestații din carieră

Ținând cont de postul meu, am avut ocazia să împart aproape întreaga carieră poziția cu Redondo. Fernando a fost un fotbalist extraordinar. Normal, mereu am urmărit fotbaliști ca Guardiola, Redondo. Redondo a fost un mare profesionist și un om foarte corect

Alejandro Mancuso

Citește și alte știri:

VIDEO Codin Maticiuc, viral pe TikTok, despre disputa FCSB - CSA: „Bă frate, știi care e treaba? Eu o să-i spun Steaua și vă explic de ce”

EXCLUSIV Cine-l îmbracă pe Marius Șumudică? „E totul pentru mine. Este cadou”. De unde își alege vestimentația și de ce dansează după meciuri în fața fanilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează