FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Atac frontal la „Generația de Aur”: „Au câștigat două meciuri cu noroc și trăiesc din ele și în ziua de azi! Să ne aducem aminte de trecut!”

România a ajuns până în „sferturi” la turneul final din 1994 / Sursă foto: Arhivă
România a ajuns până în „sferturi” la turneul final din 1994 / Sursă foto: Arhivă

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 19:05 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 17:01

Alin Stoica (43 de ani), fiul legendarului Tudorel Stoica, a lansat un nou atac la adresa „Generației de Aur”. Fostul mijlocaș al lui Anderlecht cere clemență cu actualii „tricolori”, considerând că naționala noastră n-a excelat cu adevărat nici în trecut.

„Sper să se califice echipa (n.r. - la EURO 2024). Nu contează cum, prin ce mijloace sau că nu joacă fotbal. Nici în trecut nu practicam cel mai frumos fotbal. 

Hai să ne aducem aminte de trecut, atunci! Prin America, au câștigat două meciuri din noroc. Din alea două meciuri trăiesc și în ziua de azi, cu Columbia și Argentina. Pe Statele Unite ale Americii îi băteam și noi!”, a afirmat Alin Stoica, potrivit sport.ro. 

În 2019, într-o ediție „explozivă” a matinalului GSP Live, Alin Stoica lua peste picior performanța realizată de „tricolori” în 1994, sfertul de finală de la turneul din Statele Unite.

Locul 8 (n.r. - România a terminat pe locul 5 Campionatul Mondial din SUA) nu se premiază. E boală să fii pe locul 8 și să spui că ești de aur! Locul 8 nu e de aur, doar primul e de aur. Ce facem, ne mințim? Generația de Aur este Steaua 1986, ei au ridicat trofeul. 

- Alin Stoica, în 2019, la GSP Live

Finalul din Elveția - Belarus naște suspiciuni în România: „A fost dubios. Dacă mie mi se întâmpla așa ceva, îi mâncam!”
ELVEȚIA - BELARUS 3-3
Finalul din Elveția - Belarus naște suspiciuni în România: „A fost dubios. Dacă mie mi se întâmpla așa ceva, îi mâncam!”

Alin Stoica cere răbdare cu actuala generație: „Să fim mai pozitivi cu acești băieți!”

Fiul lui Tudorel Stoica e de părere că microbiștii ar trebui să fie mai îngăduitori cu actuala generație, aflată aproape de prima calificare la un turneu final după o „secetă” de 8 ani: 

„Trebuie să fim și noi mai buni cu acești băieți. Să fie modești și să meargă la acest Campionat European. 

Trebuie să fim un pic mai pozitivi cu acești băieți. Ei au și recunoscut, dacă nu mă înșel, că «ăștia suntem, atât putem». Trebuie să-i înțelegem. Am văzut și eu criticile. Din punctul meu de vedere, asta e mai dramatic. (...) Nu mi s-au părut normale. Sper, totuși, să ne calificăm”, a mai afirmat Alin Stoica, potrivit sursei citate. 

Atac frontal la „Generația de Aur”: „Au câștigat două meciuri cu noroc și trăiesc din ele și în ziua de azi! Să ne aducem aminte de trecut!”
Alin Stoica (în centrul imaginii), la o acțiune a naționalei din urmă cu două decenii / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Eu zic că da, ne vom califica. Dar depinde doar de noi. Nu depindem de alții. Eu zic că șanse avem. Trebuie să profităm de lucrul ăsta. Fotbalul românesc duce lipsă de astfel de turnee importante. 

- Alin Stoica

Alin Stoica, în 2017: „Regret că am ales naționala României!”

În urmă cu mai mulți ani, Alin Stoica afirma că regretă că a ales să joace pentru naționala României în detrimentul celei belgiene.

„Cel mai mare regret? Că am ales în 1998 «naționala» României, și nu Belgia. Aș da totul azi să pot juca măcar un meci cu «diavolii roșii»".

Fostul mijlocaș al lui Anderlecht a precizat: „Am refuzat Belgia atunci pentru că era logic să dau prioritate țării în care m-am născut, eram fiul unui mare fotbalist român. Într-un final, am realizat că România nu a respectat alegerea grea făcută de mine”, a spus Alin Stoica, într-un interviu acordat în 2017 cotidianului La Dernière Heure.

Alin Stoica a făcut carieră în Belgia

Alin Stoica a evoluat la juniorii Stelei, însă a bifat un singur meci la echipa mare. În 1996 a semnat cu Anderlecht, formație pentru care a evoluat până în 2002. În 2001 a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Belgia. A plecat direct la rivala Club Brugge, unde a stat numai doi ani.

De acolo, cariera mijlocașului ofensiv a luat-o în jos și a trecut pe la echipe ca Siena, FC Național, Poli Timișoara, Gent, Mouscron, FC Brașov, Vojvodina, ASU Poli, Standaard Wetteren și Chiajna. S-a retras în 2015.

VIDEO Alin Stoica: „Nu trebuia să plec niciodată de la Anderlecht! Am plecat din cauza lui Giovanni Becali”

Citește și alte știri de actualitate: 

Un fost fotbalist român ce trăiește de 20 de ani în Elveția i-a demolat pe „tricolori”: „«Mbappeii» au descoperit Maldivele și fructele de mare. Unde joacă talentele lui Hagi, unde sunt vedetele de la FCSB?”

Florin Răducioiu simte că ultimul transfer l-a „stricat” pe internaționalul român: „Nu mai e rapid, percutant. Să nu se automulțumească”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (135)
luisharcsa
luisharcsa  •  18 Octombrie 2023, 19:42
Postat de vacarm_sifonarie pe 18 Octombrie 2023, 15:55

Trei campionate mondiale, două campionate europene, un sfert de finală și două optimi de campionate mondiale, un sfert de finală de campionat european. În zece ani. Bașca să spui că au bătut cu noroc Columbia și Argentina...înscriindu-le acestora șase goluri.

Au fost participanti la acele campionate. Ori au castigat ceva si nu stiu eu?

constanteanul
constanteanul  •  18 Octombrie 2023, 18:44

Alin Stoica e un frustrat. E posibil să fie și prost, la fotbaliști nu neapărat intelectul contează. Clar nu are caracter.

ivar
ivar  •  18 Octombrie 2023, 17:55

SUA i a batut pe columbieni cu 2-1 in grupe,si dupa a fost eliminata in optimi de Brazilia cu Romario si Bebetto in teren,scor 1-0,gol in minutul 72.Asa ca i bateam si noi zice Stoica.E adevarat ca au ratat mult columbienii cu noi,dar la mondialul urmator,cel di 98,Romania ii bate iar pe columbieni,si doar cu 1-0,pt ca Viorel Moldovan a ratat din toate pozitiile posibile,Dupa care Romania bate si Anglia cu 2-1,cu Shearer,Owen,Sheringam,Scholes,Beckam.Ii bateati si pe aia Alinus?

Vezi toate comentariile (135)
Comentează