FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANDORRA - ROMÂNIA 0-2

GALERIE FOTO Gestul emoționant făcut de Ionuț Radu înainte de Andorra - România » Cum a fost surprins de fotoreporterul GSP

Ionuț Radu, gest emoționant înainte de Andorra - România // FOTO: Cristi Preda +4   FOTO
Ionuț Radu, gest emoționant înainte de Andorra - România // FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 26 martie 2023 10:42 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 11:04

Ionuț Radu (25 de ani) a fost titular în Andorra - România 0-2, în primul meci din preliminariile EURO 2024.

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Andorra și transmit cele mai importante informații
  • În celelalte dueluri ale grupei I s-au jucat: Belarus - Elveția 0-5 și  Israel - Kosovo 1-1
  • Următorul meci al tricolorilor e România - Belarus, pe 28 martie de la ora 21:45, live pe GSP.ro și televizat de Prima TV. Tot atunci se mai joacă și Kosovo - Andorra (21:45) & Elveția - Israel (21:45)

Înaintea partidei, goalkeeper-ul de la Auxerre a fost surprins de Cristi Preda, fotoreporterul GSP, făcând un gest emoționant.

FOTO. Ionuț Radu, gest emoționant înainte de Andorra - România

Portarul care a impresionat la România U21 a fost fotografiat sărutând tricoul cu chipul surorii sale, care a murit în 2006. Radu are la fiecare meci un tricou cu mesajul „Îți datorez tot. Te iubesc, Ema”.

În 2006, când avea 9 ani, Andrei și-a pierdut sora mai mare, Ema, fostă campioană națională la dans sportiv. Tânăra avea doar 14 ani și a murit din cauza unei boli la sistemul imunitar. Momentul l-a marcat pe Radu, iar mama sa a povestit, într-un reportaj GSP, un moment petrecut cu unul dintre actualii săi colegi de la națională, Ianis Hagi. 

„La un meci cu Academia Hagi eram în spatele porţii lui Andrei, iar Ianis Hagi se pregătea să execute un penalty. Andrei s-a întors spre mine, s-a închinat şi mi-a zis: «Ema e Sus şi mă veghează! Voi apăra». A parat şutul, apoi mi-a spus «Am simţit că a fost o altă mână în calea mingii»”, povestea atunci mama portarului.

A fost un şoc mare pentru el atunci. Când m-a văzut intrând pe uşa casei a sărit în sus de bucurie. Era convins că rugăciunile lui făcute timp de 55 de zile, cât am stat în spital cu fata, i-au fost ascultate. S-a întunecat însă brusc când şi-a dat seama că Ema, cum îi spunem noi Alexandrei, nu era cu mine. Andrei simte că Ema este îngerul lui păzitor. Se roagă mereu pentru ea, iar pe sub echipamentul de joc poartă întotdeauna un tricou imprimat cu poza ei. 

- mama lui Ionuț Radu

VIDEO Denis Alibec, declarații după Andorra - România 0-2: „Puteam câștiga mult mai lejer”

Citește și: 

Dumitru Dragomir a făcut praf naționala României: „Doamne! Haos total! Nu am mai văzut așa ceva” + „Unii nu știu cum îi cheamă cu buletinul în mână”

Singura veste proastă după meciul cu Andorra » Detaliul remarcat de MM Stoica

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează