FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Anghel Iordănescu, mesaj dur pentru „tricolori”: „I-ați văzut pe columbieni?”

Ianis Hagi, după Columbia - România/ foto Guliver/GettyImages
Ianis Hagi, după Columbia - România/ foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 16:25 / Actualizat joi, 28 martie 2024 18:30

Fostul selecționer Anghel Iordănescu a fost în cantonament cu echipa națională în Spania, unde România a pierdut împotriva Columbiei, scor 2-3. „Generalul” i-a urmărit de aproape pe „tricolori” și le-a transmis clar că trebuie să își rezolve problemele de la cluburi.

Edi Iordănescu, fiul lui Anghel și selecționerul României, are bătăi de cap cu 3 luni înainte de EURO. Mulți dintre internaționalii pe care se bazează nu sunt titulari la echipele lor de club.

Dezvăluirea „Generalului” din cantonamentul naționalei » Ce l-a rugat Edi pe Mircea Lucescu: „Eu nu am intervenit”
ROMÂNIA
Dezvăluirea „Generalului” din cantonamentul naționalei » Ce l-a rugat Edi pe Mircea Lucescu: „Eu nu am intervenit”

Anghel Iordănescu, mesaj pentru „tricolori”: „Nu naționala trebuie să le rezolve lor problemele”

„Nu naționala trebuie să le rezolve problemele jucătorilor, ei trebuie să le rezolve la echipele de club. Trebuie să joace acolo. I-ați văzut pe columbieni? Columbienii joacă la echipele de club și vin pregătiți când vin la națională. Ei sunt deja pregătiți când vin la națională.

Dacă nu ai minute, nu poți să ai ritm de joc la o competiție mare, vă garantez. Fotbalul, înainte de orice, înseamnă angajament. Asta e cea mai mare provocare a jucătorilor noștri din afară.

Competiția internă este așa cum este, am văzut ce au făcut echipele noastre de club la meciurile internaționale”, a declarat Anghel Iordănescu, la emisiunea „Liga Digi Sport”.

Anghel Iordănescu: „Columbia, o echipă de mare valoare”

Anghel Iordănescu a făcut și analiza amicalului pierdut de România.

„Știam despre Columbia că este o forță mondială, cu jucători de mare valoare, care joacă și în Europa, dar și în Brazilia. Am văzut Columbia cu Spania, pe DVD, staff-ul naționalei mi-a pus asta la dispoziție. Am întâlnit o echipă de mare valoare. Cota lor individuală e mare, dar sunt și o echipă tehnică și bine clădită fizic.

Au fost multe dueluri individuale câștigate de columbieni. Am avut și neșansa să primim un gol foarte repede, care a amplificat această reținere a noastră. În repriza a doua s-au mai schimbat lucrurile. Tot un joc controlat de Columbia, dar parcă și noi am avut mai multă prezență în treimea adversă, în apropierea porții.

S-au făcut și niște schimbări. Eu spun că a fost un test util, necesar. Am avut și noi mai mult posesia în repriza a doua, am reușit să marcăm și două goluri. Faptul că jucătorii au reacționat și au avut dorința de a nu pierde e important. Columbia venea totuși după doi ani și jumătate în care nu pierduse.

Am marcat două goluri, e adevărat că voiam un rezultat pozitiv și să rămânem în cursa de invincibilitate, dar să recunoaștem că ne-au fost superiori. Selecționerul și-a asumat rezultatele pentru că avea nevoie să testeze niște jucători”, a mai declarat Anghel Iordănescu.

VIDEO. Gheorghe Hagi a revenit în țară după ce a văzut pe viu la Madrid amicalul dintre Columbia și România: „Ianis și Man sunt cei mai constanți jucători la națională din 2021”

Citește și:

Ianis da, Dennis Man NU! Are dreptate Gică Hagi? » 3 jucători la egalitate în topul celor mai eficienți „tricolori” din actuala generație
JUCĂTORI
Ianis da, Dennis Man NU! Are dreptate Gică Hagi? » 3 jucători la egalitate în topul celor mai eficienți „tricolori” din actuala generație
Giovanni Becali dă lovitura » Un internațional român semnează cu firma sa de impresariat
SUPERLIGA
Giovanni Becali dă lovitura » Un internațional român semnează cu firma sa de impresariat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
gazistu
gazistu  •  29 Martie 2024, 10:43

DA, ASTA O ZICE, CA E FIU-SO SELECTIONAR... ADICA, vrea sa-i ia "povara" de pe umeri lui Edi, ca si cum, aia ar veni nepregatiti , in cazul in care vom fi "ciuca batailor" in grupa! Adica Edi nu are nici o vina, ca ei nu ar juca/nu ar veni pregatiti de la echipa de club... de parca nu e si datoria lui sa-i pregateasca... el numai sa incaseze cei 30.000 euro lunar =1 apart. cu 2 camere in Sibiu tot la al 2lea salar), iar cu restul ce-o vrea Dzeu!!.. cam asa deduc eu ce vrea sa zica "pupatorul de iconite" !!

21lva
21lva  •  29 Martie 2024, 01:15
Postat de nicto pe 28 Martie 2024, 19:39

nu ! dar tata Puiu asta va face...cu prima ocazie

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nicto
nicto  •  28 Martie 2024, 19:39
Postat de 21lva pe 28 Martie 2024, 19:05

Îți plac replicile transmise prin intermediul tabloidelor?

nu ! dar tata Puiu asta va face...cu prima ocazie

Vezi toate comentariile (6)
Comentează