FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

FOTO Starul mondial însurat cu o româncă vrea să revină la națională pentru a-i înfrunta pe „tricolori” la Euro 2024: „Dacă aș mai putea fi util?”

Axel Witsel este căsătorit cu o româncă, Raffaela Szabo. Foto: Instagram +23   FOTO
Axel Witsel este căsătorit cu o româncă, Raffaela Szabo. Foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 19:15 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 20:06

Internaționalul belgian Axel Witsel (34 de ani), mijlocașul lui Atletico Madrid, este căsătorit cu o româncă, Raffaela Szabo (31 de ani), născută la Brașov. 

Împreună au două fete: Maï-Li și Evy. În vară, Raffaela va fi cu inima împărțită: Belgia și România vor fi adversare la Euro 2024.

FOTO. Axel Witsel e însurat cu românca Raffaela Szabo și vrea să revină la naționala Belgiei

+19 FOTO

La vârsta de doi ani, Raffaela Szabo a emigrat alături de părinţii ei în Belgia. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni în perioada în care Witsel încă mai evolua la Standard Liege.

Witsel, jucător cu 130 de selecții și 12 goluri pentru „Diavolii roșii”, s-a retras de la națională după Mondialul 2022 din Qatar, iar acum, după tragerea la sorți de la Hamburg, i-a transmis selecționerului Domenico Tedesco (38 de ani) că dacă are nevoie de el ar reveni să ajute Belgia la Euro 2024.

Presa belgiană susține revenirea lui Axel Witsel la națională, mai ales că omul care i-a adus titlul lui Loți Boloni la Standard Liege, în 2009, este titular incontestabil la Atletico Madrid. 

Diego Simeone îl folosește fundaș central, iar jurnaliștii de la 7sur7.be consideră că Axel Witsel ar fi o soluție de luat în calcul, în condițiile în care sistemul defensiv al naționalei Belgiei pare cel mai fragil în perspectiva turneului final din Germania.

Axel Witsel a reaprins imaginația fanilor belgieni și a plasat mingea în terenul selecționerului Domenico Tedesco. „Aș putea fi util pentru Euro? Aceasta este o întrebare pe care trebuie să o puneți antrenorului, nu mie. Nu m-a sunat, nu a vorbit cu mine. Dar în cele din urmă voi rămâne deschis dacă este cazul”, a afirmat fotbalistul lui Atletico Madrid.

Starul mondial însurat cu o româncă vrea să revină la națională pentru a-i înfrunta pe „tricolori” la Euro 2024: „Dacă aș mai putea fi util?”
Internaționalul belgian Axel Witsel (34 de ani), mijlocașul lui Atletico Madrid. Foto: Instagram

Axel Witsel s-a retras de la naționala Belgiei: „Este important să dedic mai mult timp familiei”

Axel Witsel nu a participat la campania de calificare la Euro 2024. Absent de la primele meciuri ale lui Domenico Tedesco, el și-a anunțat retragerea de la naționala Belgiei, în luna mai 2023.

„A fost o mare mândrie să fi putut reprezenta țara mea în ultimii 15 ani. Acum este important pentru mine să dedic mai mult timp familiei mele și să mă concentrez pe clubul meu”, a anunțat fotbalistul belgian pe Instagram.

Axel Witsel a jucat la 5 turnee finale cu Belgia și a cucerit bronzul la CM 2018

Witsel a participat la Cupele Mondiale din 2014, 2018 și 2022 și la Euro 2016 și 2020.

Cu cea mai bună generație din fotbalul belgian, Witsel a reușit cea mai mare performanță: medalia de bronz la Mondialul din Rusia.

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe

România va avea parte de un debut împotriva celei mai slab cotate echipe din grupă la EURO 2024 pe 17 iunie. „Tricolorii” vor înfrunta echipa venită din play-off-ul B, Ucraina, Israel, Bosnia sau Islanda pe stadionul lui Bayern Munchen.

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

VIDEO. Edward Iordănescu: „Nu o să fie ușor, dar și noi am terminat primii în preliminarii și neînvinși”

Citește și alte articole: 

Laurențiu Roșu, sfertfinalist la Euro 2000, mesaj pentru generația Euro 2024: «Credeți în voi! Noi am putut cu Germania, Portugalia și Anglia»

Ce a înțeles oficialul FRF din momentul porno care a șocat la tragerea la sorți pentru Euro 2024: „Multă lume spunea că e un copil care țipa. Eu eram cu gândul la bile, la altele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
imgb
imgb  •  05 Decembrie 2023, 01:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicab
gicab  •  04 Decembrie 2023, 07:51

O ști să vorbească românește?

Aliluia
Aliluia  •  04 Decembrie 2023, 06:28

Oare duduia vorbeste vreo boaba in romana? Sigur nu i limba ei neaosa:).

Vezi toate comentariile (7)
Comentează