FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD

Bancu sau Camora cu Macedonia de Nord? Răzvan Raț s-a pronunțat: „El va fi ales”

Mario Camora (stânga) și Nicușor Bancu
Mario Camora (stânga) și Nicușor Bancu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 martie 2021 19:03 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 19:37

Răzvan Raț (39 de ani), fostul fundaș stânga al echipei naționale a României, explică de ce crede că Nicușor Bancu va fi titular în banda stângă a apărării la meciul cu Macedonia de Nord.

  • România joacă cu Macedonia de Nord în primul meci din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. Meciul va avea loc joi, 25 martie, de la ora 21:45, și va putea fi urmărit liveTEXT pe GSP.ro.

Selecționerul Mirel Rădoi are două variante pentru postul de fundaș stânga la meciurile din această lună, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia: Nicușor Bancu (28 de ani) și Mario Camora (34).

Răzvan Raț: „Bancu va fi ales”

La primul meci, cu Macedonia de Nord, Răzvan Raț consideră că Rădoi îl va alege pe apărătorul Craiovei, întrucât România va ataca mai mult, iar Bancu este recunoscut pentru jocul său ofensiv.

„Pentru mine răspunsul e același, nu contează numele. Cât timp este un jucător competitiv, care își face treaba cât mai bine, numele e mai puțin important. E clar că sunt factori de care Mirel Rădoi ține cont când alcătuiește echipa și va alege în funcție de adversar.

Într-un duel cu Macedonia, teoretic, crezând că vom ataca mai mult față de un duel cu Germania, când ne vom apăra, va fi ales Bancu”, a spus Raț, unul dintre cei mai mari fundași stânga din istoria naționalei, la Pro X.

Sunt multe date care se nu se pot compara cu ce se va întâmpla la campanie, dar nici noi nu mai suntem ce eram, performanțele noastre nu sunt cele mai bune în ultimii ani. Am participat și eu la aceste contraperformanțe, în15 ani la echipa națională nu am participat la niciun Campionat Mondial. 

Germania nu cred că mai are nevoie de prezentări, dar pe teren se poate întâmpla orice.
- Răzvan Raț

Răzvan Raț a debutat la prima reprezentativă a României în 2002 și a adunat 113 meciuri în „tricolor”, în care a înscris de două ori. Raț are un CV bogat la capitolul echipe de club. A început în România, la Rapid, a fost împrumutat la FCM Bacău, apoi transferat de Șahtior Donețk. După 10 ani petrecuți în Ucraina, a mai jucat la West Ham, Rayo Vallecano, PAOK și ACS Poli, iar în 2018 s-a retras din activitate. 

VIDEO. Antrenamentul oficial al „tricolorilor”, înaintea duelului cu Macedonia de Nord

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Macedoneanul cu 40 de meciuri în România a prefațat duelul de joi: „Ei doi sunt cei mai periculoși, iar Pandev o să vă dea gol”

Marcel Răducanu avertizează: „Uitați de nemți! Nu-i batem nici dacă prind o zi proastă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
dansy
dansy  •  25 Martie 2021, 11:59
Postat de Iuga Mircea pe 25 Martie 2021, 07:39

Camora e mai experimentat,Bancu merge în față și apărarea rămîne descoperită ,dar ce știe Raț,o fi și el un mare antrenor?????

Daca te pricepi cat de putin la fotbal ar trebui sa stii ca atunci cand un fundas lateral pleaca in atac in mod normal un alt jucator(mijlocas sau fundas) trebuia sa-i acopere zona.Dupa mintea ta fundasii laterali nu tb sa faca si faza ofensiva.Total eronat!

368023036732853
Iuga Mircea  •  25 Martie 2021, 07:39

Camora e mai experimentat,Bancu merge în față și apărarea rămîne descoperită ,dar ce știe Raț,o fi și el un mare antrenor?????

talpaiadului
talpaiadului  •  25 Martie 2021, 02:42
Postat de 81mada pe 24 Martie 2021, 19:52

Ba da nationala nu are antrenor?? Nu el alege??? Atatea pareri of of of, ar trebui sa nu mai fie antrenor la nationala, sa faca jurnalistii o comisie si aia e , sa dea ei echipa!

Pai tocmai asta e problema, ca nationala nu are antrenor. Acolo a fost adus un impostor fara licenta, fara experienta, care nici macar liceul nu l-a terminat ca lumea.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează