FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD

EXCLUSIV Forțele de ordine, în alertă! Posibile incidente puse la cale de ultrași la România - Irlanda de Nord: „Ne așteptăm la riposte”

Ultrașii români au provocat incidente inclusiv în precedenta campanie de calificare / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Ultrașii români au provocat incidente inclusiv în precedenta campanie de calificare / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 18:17 / Actualizat joi, 21 martie 2024 22:30

Forțele de ordine sunt în alertă înaintea amicalului România - Irlanda de Nord, programat vineri seara, pe Arena Națională. În contextul valului de arestări din peluzele românești, autoritățile se tem de un posibil protest violent al ultrașilor care-și fac veacul la meciurile echipei naționale și care au mai provocat probleme grave de securitate și în trecut.

Prima apariție a naționalei din 2024 vine la pachet și cu o mobilizare pe măsură a forțelor de ordine. Care se tem ca nu cumva amicalul România - Irlanda de Nord să se transforme într-o răfuială între ultrași și reprezentanții forțelor de ordine.

Concret, există temeri că aceștia ar putea încerca să pună în scenă diverse acte violente prin care să protesteze față de represaliile cu care au început să fie intimidați suporterii, au aflat sursele Gazetei.

FRF a mai pierdut o luptă » Încă un jucător român a debutat în naționala Ungariei
NATURALIZARE
FRF a mai pierdut o luptă » Încă un jucător român a debutat în naționala Ungariei

Forțele de ordine sunt în alertă înainte de România - Irlanda de Nord

Poziția autorităților e fundamentată și pe incidentele repetate pe care ultrașii din grupurile naționaliste le-au provocat în ultimii ani la meciurile naționalei. Incidente care s-au soldat deseori cu repercusiuni, amenzi usturătoare și chiar suspendări primite pe adresa Federației.

GSP.ro a aflat că ultrașii care vor fi vineri seara pe Arena Națională vor avea parte de un tratament extrem de riguros din partea firmei de pază. Fanii care se revendică a fi ultrași vor trece prin filtre stricte de securitate, iar orice mesaj instigator sau orice material pirotehnic aprins nu vor rămâne fără urmări.

„Ne așteptăm la riposte din partea lor, mai ales după ultimele evenimente. Probabil că vor dori să fie solidari cu ultrașii reținuți și ne așteptăm să transforme ocazia asta într-o oportunitate de a protesta și de a-și vărsa nemulțumirile. Mai ales că sunt recidiviști!”, au transmis surse din Jandarmerie pentru Gazetă.

Nici FRF nu e liniștită

Dinspre Federație răzbat alte temeri. Legate tot de comportamentul ultrașilor radicalizați. Pe 27 martie, se serbează Ziua Unirii Basarabiei cu România, un eveniment istoric pe care suporterii l-au mai sărbătorit pe stadioane și cu alte ocazii.

Cum UEFA nu tolerează sub nicio formă mesajele de natură politică sau cele legate de diversele dispute teritoriale între state , federalii stau cu frica în sân de teama unor noi bannere care ar putea veni la pachet cu amenzi.

Forțele de ordine, în alertă! Posibile incidente puse la cale de ultrași la România - Irlanda de Nord: „Ne așteptăm la riposte”
Autoritățile sunt în alertă înainte de România - Irlanda de Nord / FOTO: Gazeta Sporturilor

„Honor et Patria”, pe poziții: „Statul a început curățenia de primăvară electorală prin peluze”

Cel puțin în online, replicile grupărilor ultras prezente la meciurile naționalei au început să apară deja. „Uniți sub Tricolor” și „Honor et Patria”, facțiuni de obicei turbulente pe stadioanele țării, și-au exprimat deja poziția față de ultimele razii ale Poliției, în urma cărora au fost „săltați” mai mulți suporteri de la Dinamo, CSA Steaua și Rapid.

Iată poziția vocală adoptată de cei de la „Honor et Patria” înaintea meciului cu Irlanda de Nord:

„Statul Român, prin nemaipomenitele și nemaiîntâlnitele lui instituții (de forță), a început curățenia de primăvară electorală prin diverse peluze.

Astfel, fluturând acuzații de-a valma, destule persoane s-au trezit ridicate la grămadă, într-un vijelios procedeu de aplicare a legii. (...) Legea aia atât de «bine făcută«, dar mai ales aplicată după cum bate vântul.

Nu zice nimeni că e plăcut să arunci cu torțe spre alții, își asumă fiecare faptele respective...dar se dovedește încă o dată inutilitatea atâtor bariere și filtre. Mereu ne punem întrebarea cum de la unele meciuri pirotehnia este în floare, iar la altele primești interdicție pentru o petardă? Cine hotărăște când este voie și când nu?

Forțele de ordine, în alertă! Posibile incidente puse la cale de ultrași la România - Irlanda de Nord: „Ne așteptăm la riposte”
Ultrașii radicali din „Honor et Patria”, la un meci din Nations League / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Problema în sine este legea însăși. Cei ce sunt puși să o aplice sunt, evident, minionii care execută, disproporționat și deloc în funcție de adevăratele probleme naționale. Peluzele au fost, sunt și vor ramâne libere, indiferent câți dintre membri lor vor fi închiși, vinovați ori ba”, a transmis gruparea apropiată de partidul AUR.

La rândul lor, și cei din „Uniți sub Tricolor” au atins subiectul pe Facebook: „Ultrasul nu e infractor și nici țap ispășitor!”.

VIDEO Edi Iordănescu recunoaște » Problemă majoră la echipa națională: „Mărturisesc că aveam alte așteptări!”

Citește și alte știri despre naționala României:

VIDEO Dosarele X ale lui Edi » Iordănescu a explicat ce conțin foile aduse la conferință

FRF a făcut anunțul: ce se întâmplă cu biletele la România - Irlanda de Nord

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
sifon_la_garda
sifon_la_garda  •  22 Martie 2024, 09:07

Ma bucur ca autoritatile sunt în alerta! Cu ajutorul meu, cativa “lideri de galerie” sunt deja la beci! Promit solemn să ii rezolv pe toți în frunte cu Elias, Mustața Musty, Gogoase, Bocciu și restul care se regăsesc în fracțiunile Uniți sub Tricolor și Honor et Patria! Am venit special din Canada să rezolv mizeria asta! Va pup și va îmbrățișez!

bunicu
bunicu  •  22 Martie 2024, 06:57

Ultrașii echipe fără nume sunt curați precum lacrima, toți sunt răi numai aceștia nu au probleme oricâte petarde și fumigene ar arunca din tribună și pe teren nu se pune nimeni cu ei de ce ?Trebuie liniște pe stadioane și comportament civilizat dar toți cei care greșesc să fie pedepsiți.Toată lumea trage pentru o singură echipă ghiciți care.

wally77
wally77  •  22 Martie 2024, 06:48

Cred că va fi o seară specială...vom avea stadionul suspendat după un meci amical... România, țara tuturor posibilităților

Vezi toate comentariile (4)
Comentează