FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

Cine-i mai înțelege? Comunicat absurd al ultrașilor români: „Ar fi trebuit să fim la Minsk! Fără spectatori fără vreun temei”

Mesaj afișat la meciul tur dintre România și Belarus / foto: Arhivă GSP
Mesaj afișat la meciul tur dintre România și Belarus / foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 22:10 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 02:23

Ultrașii din „Uniți sub Tricolor”, principalii responsabili pentru incidentele de la meciul cu Kosovo de luna trecută, au emis un comunicat greu de înțeles în seara meciului cu Bealrus. Suporterii care au provocat de atâtea ori scene reprobabile la partidele naționalei suspină că meciul nu se joacă la Minsk, în „casa” dictatorului Lukashenko! 

Ultrașii români nu sunt prezenți pe stadion de data aceasta, dar nu se abțin de la derapaje nici în mediul online. Aceștia susțin că partida împotriva ex-sovieticilor ar fi trebuit să se dispute în Belarus. Adică în țara implicată într-un război de agresiune și acuzată de grave încălcări ale drepturilor omului!

AUR et Patria » Ieri ultrași, azi președinți de partid! Suporterii care fac haos la meciurile naționalei, folosiți în campania electorală a lui George Simion
SUPORTERI
AUR et Patria » Ieri ultrași, azi președinți de partid! Suporterii care fac haos la meciurile naționalei, folosiți în campania electorală a lui George Simion

„Uniți sub Tricolor”, comunicat greu de înțeles: „Ar fi trebuit să fim la Minsk, în deplasare pentru România”

„Acum exact patru ani, ne aflam pe stadion în Insulele Feroe, una din cele mai lungi deplasări care pot fi posibile în preliminarii, în largul Oceanului Atlantic, departe de limitele continentale ale Europei.

În preajma acestei date, 11-12 octombrie am avut mai mereu deplasări de poveste și foarte îndepărtate. În exact aceasta perioadă a fost prima deplasare a grupului, în Andorra (11.10.2013), apoi iarăși în îndepărtatele Insulele Feroe (11.10.2015), după doar un an după o escală pentru meci în Armenia, am jucat în mijlocul Asiei, în Kazahstan (11.10.2016), iar în anul centenarului României, ne aflam în această perioadă în Lituania (11.10.2018).

Respectând tradiția acestei date, în acest moment ar fi trebuit să ne aflam pe stadion, în deplasare pentru Romania, la Minsk, dar deoarece «UEFA nu permite implicarea politicului în sport», credulii, obedienții și cei care nu pot gândi de unii singuri ajung să perpetueze aceasta minciună grosolană, «tricolorii» joacă împotrivă Belarusului la Budapesta, cu stadionul închis, accesul fiind interzis spectatorilor fără vreun temei.

Până la revederea cu «tricolorii» mari, îi susținem de la distanță și vom participa mâine și marți la meciurile naționalei de tineret. Hai România!”, se arată în comunicatul emis de „Uniți sub Tricolor”. 

Belarusul pro-Putin, obligat să se mute la Budapesta în preliminarii

Naționala Belarusului este obligată să dispute meciurile oficiale, considerate pe teren propriu, pe teren neutru, din cauza faptului că țara ex-sovietică este unul dintre aliații Rusiei în războiul neprovocat declanșat în Ucraina.

Belarusul chiar a fost aproape de o excludere din actuala campanie a preliminariilor! Motivul? Implicarea în războiul din Ucraina, de partea invadatorilor ruși. De altfel, echipele din Rusia au fost excluse în 2022 din toate competițiile organizate de FIFA și UEFA, atât naționala, cât și echipele de club.

În primăvară, 100 de europarlamentari au cerut forului condus de Ceferin să excludă Belarus din toate competițiile continentale. „Menținerea Belarusului ar fi o ofensă adusă victimelor agresiunii ruse și tuturor bielorușilor forțați să-și părăsească țara sau care trăiesc în frică și teroare acasă”, i s-a transmis lui Ceferin.

Nancy Faeser, ministrul german de Interne, a cerut din 2022 excluderea Belarusului din preliminarii, pentru ca echipa națională de fotbal să nu se poată califica în niciun fel la EURO 2024, găzduit de Germania.

VIDEO Belarus - România » Momentul intonării „imnului”

Citește și alte știri de actualitate:

Surpriza lui Edi Iordănescu pentru duelul cu Belarus » Reinventat în ultima lună

Panduru a văzut echipa lui Iordănescu și a rămas mirat de un aspect: „E o întrebare! Nu știu dacă s-a mai întâmplat” » Răspunsul lui Mihai Stoica

„Și-a dat seama că nu va mai fi convocat!” » Mihai Stoica, revoltat de atacul „tricolorului” la adresa lui Edi Iordănescu: „N-are logică! Bag mâna în foc”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
achenbachfrederikk
achenbachfrederikk  •  13 Octombrie 2023, 13:22
Postat de RazvannClaudiu pe 13 Octombrie 2023, 10:40

Esti mai p r o s t decat prevede legea .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

RazvannClaudiu
RazvannClaudiu  •  13 Octombrie 2023, 10:40
Postat de achenbachfrederikk pe 13 Octombrie 2023, 01:51

Cei mai ridicoli raman vanzatorii de peste care copiaza ce li se dicteaza de la ue. Cand ue se impaca cu Rusia ( ca asa e in politica) sa vezi cum nu mai latra ***. Ca la vaccin. Degeaba au facut geambasu & co. 6 doze si au vomitat doi ani. S-a stins cum se vor stinge si actualele interese politice. Intr-adevar trebuia sa jucam la Minsk! Respect "Uniti sub tricolor!"

Esti mai p r o s t decat prevede legea .

SammyGN
SammyGN  •  13 Octombrie 2023, 10:00

Este plina Romania de rusofili, de tineri care au lipsit la ora de istorie si se informeaza de pe net. Ei nici acum nu au inteles ca acolo, pe internet, au voie sa publice oricine si orice, indiferent daca se pricep sau nu la domeniul respectiv. P... ajung sa se creada despepti pentru ca un alt sau altii , la fel ca el de inteligenti, au publicat niste tampenii care nu sunt sustinute de vreo dovada credibila. Si isi mai spun si de dreapta, dar daca ii intrebi ce este dreapta si ce inseamna o docrtina de dreapta, iti cauta pe google. Stati in banca voastra , nu mai semnalizati ca stim ca sunteti, puneti mana pe carte si lasati net-ul, va depaseste IQ-ul.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează