FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN 2-0

Încă 3 fotbaliști au debutat pentru România în mandatul lui Mirel Rădoi

România - Liechtenstein
România - Liechtenstein

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 23:22 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 00:20

După un an cu Mirel Rădoi selecționer, „naționala” României se poate lăuda cu debuturile mai multor jucători tineri la echipă. Cei mai noi, Marius Marin, Andrei Cordea și Virgil Ghiță, toți 3 bifând primele minute în tricoul primei reprezentative în meciul cu Liechtenstein (2-0).

Toate detaliile despre România - Liechtenstein, AICI

Mirel Rădoi șochează cu fiecare acțiune pe care prima reprezentativă a României o are. Acesta alege mereu variante surprinzătoare printre fotbaliștii selecționați.

Chiar în meciul contra celor de la Liechtenstein, Rădoi a mai debutat 3 fotbaliști: Este vorba de Andrei Cordea, Virgil Ghiță și Marius Marin. Primul a fost titular, în timp ce ultimii doi au intrat pe parcursul meciului.

Astfel, lista debutanților sub comanda lui Rădoi ajunge la 19 fotbaliști, cei mai mulți fiind de la FCSB (5), urmată de CFR (3)

Am alergat foarte mult, chiar dacă a fost Liechtenstein, a fost un meci greu. Se apărau în 16 metri cu toată echipa, iar la noi au marcat fundașii. Era normal, aglomerau foarte mult spațiul, ne-a fost greu să ne creăm ocazii. Joc pe orice poziție, unde merit să joc, acolo o voi face. Mi-am dorit foarte mult să debutez, sunt foarte fericit că am jucat 90 de minute și am câștigat. 

Eu vreau să joc pe postul meu, dacă domnul selecționer vrea să mă folosească pe altă poziție, voi juca acolo. M-am simțit foarte frumos cu public. 

Am făcut 6/6 puncte, vom merge în Macedonia de Nord să câștigăm și să ne calificăm la mondial, pentru că nu am mai făcut-o de 23 de ani. Ne dorim asta foarte mult, ne trebuie asta. Asta ne lipsește fiecărui jucător. Mister ne-a felicitat când am ieșit de pe teren, cam atât.

- Andrei Cordea, după România - Liechtenstein 2-0 

Debutanţi în mandatul lui Mirel Rădoi

  • Creţu Alexandru (Maribor, Irl. de N) 
  • Burcă Andrei (CFR Cluj, Austria) 
  • Iancu Gabriel (Viitorul, Austria) 
  • Camora Mario (CFR Cluj, Islanda) 
  • Lazar David (Astra, Belarus) 
  • Mitrea Bogdan (Sepsi OSK, Belarus) 
  • Creţu Valentin (FCSB, Belarus) 
  • Popescu Ovidiu (FCSB, Macedonia) 
  • Mihăilă Valentin (Parma, Macedonia) 
  • Vlad Andrei (FCSB, Georgia) 
  • Sorescu Deian (Dinamo, Georgia) 
  • Olaru Darius (FCSB, Georgia) 
  • Păun Adrian (CFR Cluj, Anglia) 
  • Căpuşă Tiberiu (Chindia, Anglia) 
  • Raţiu Andrei (Huesca, Islanda) 
  • Markovic Jovan (CSU Craiova, Islanda) 
  • Cordea Andrei (FCSB, Liechtenstein) 
  • Marin Marius (Pisa, Liechtenstein)
  • Ghiță Virgil ( Farul, Liectenstein)

Și, în perioada septembrie 2020 - august 2021, pentru 6 acțiuni cu meciuri oficiale și/sau amicale, Rădoi a ajuns la un număr record de fotbaliști pe care i-a chemat sub comanda sa. 

Nu mai puțin de 62! În condițiile în care, de obicei, pentru o singură fereastră sunt chemate 23-26 de nume, rezultă că de la prima acțiune Rădoi a chemat, de fiecare dată, la următoatele calupuri de jocuri alți 7-8-9 jucători diferiți.

Mulți au fost doar trecători la echipa națională

Practic, în acest interval de timp, au fost rulați atât de mulți jucători încât aproape că nu există stranier sau jucător cât de cât cunoscut care să se fi remarcat într-un mod minimal în Liga 1 și care să nu fi fost convocat măcar o dată. Au fost în trecut jucători precum Țâru, Mogoș, Ovidiu Popescu, Crețu, Iacob, Cojocaru, Hanca, Păun, Iancu, Ștefan, Albu, Cristea, Căpușă, Moruțan, Alexandru Crețu, care au avut prezențe extrem de scurte, după care s-a renunțat la ei. 

În schimb, apar acum unii care n-au realizat mare lucru, precum Cordea, Markovici, Rațiu, dar pe care Rădoi îi vede ca pe niște certitudini. 

Citește alte știri despre echipa națională:

„E momentul să recunoaștem personalitatea lui” » Edi Iordănescu, luat prin surprindere de Mirel Rădoi

Vocile Gazetei » România - Liechtenstein, comentat live pe GSP de Ovidiu Ioanițoaia, Theodor Jumătate și Remus Răureanu

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
elgabri
elgabri  •  06 Septembrie 2021, 08:47

Marfa proaspata pe Taraba lui Nasu Gigel !

m4blue88
m4blue88  •  06 Septembrie 2021, 01:57

Tendențios articol, nu îi vede ca pe certitudini, vrea să le dea un impuls și să îi motiveze.

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  05 Septembrie 2021, 23:49

Am castigat cu 2-0 dar Radoi ar trebui sa intervina asupra disciplinei de joc pentru ca Stanciu si Hagi au jucat doar pentru ei, sa vada lumea ca sunt jmecheri, ceea ce e foarte grav. Cat timp a jucat Marcovici am numarat pasele catre el si doar Olaru a incercat odata. In rest nimic, nimic, nimic, nici o tentativa de pasa ceea ce este si mai grav din punct de vedere al atitudinii fata de fotbal. Nu spune nimeni ca jucatorul Craiovei ar fi facut lucruri deosebite dar sa nu incerci o pasa catre varf, oricine ar fi acela, aduce a sabotaj. Si daca impotriva unui astfel de adversar nu incerci, cat de cat, sa il joci pe Marcovici, atunci impotriva cui ai sa o faci? Sunt deficiente de atitudine pe care antrenorul trebuie sa le remedieze.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close