FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA 2-2

Cornel Dinu, ironii în serie: „La anumite grupe sanguine norocul se transmite de la tată la fiu”

Cornel Dinu
Cornel Dinu

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 10:45 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 11:06

Fostul selecționer al echipei naționale, Cornel Dinu (74 de ani), a făcut o radiografie a egalului scos de România în ultimele minute în Elveția, scor 2-2, în preliminariile EURO 2024. 

Legenda lui Dinamo precizează că un astfel de meci vezi o dată la 100 de ani, menționând că naționala elvețiană ar fi trebuit să câștige la scor, 4 sau 5 la zero. A criticat și schimbările făcute de Murat Yakin, selecționerul elvețienilor, care a scos din teren mai mulți jucători importanți, precum Denis Zakaria, Ruben Vargas sau Zeki Amdouni. După aceea, românii au marcat de două ori, prin Valentin Mihăilă, în minutele 90 și 90+2 și au reușit să câștige un punct. 

Verdictul lui Dumitru Dragomir, după egalul norocos obținut de România la Lucerna: „Panaramă de meci ca ăsta nu am văzut!”
ELVEȚIA - ROMÂNIA 2-2
Verdictul lui Dumitru Dragomir, după egalul norocos obținut de România la Lucerna: „Panaramă de meci ca ăsta nu am văzut!”

Cornel Dinu, după Elveția - România: „La un astfel de meci rămâi mut, n-ai ce să mai spui”

„La un astfel de meci rămâi mut, n-ai ce să mai spui. Se întâmplă să vezi așa un joc la o sută de ani. Se vede că atât Murat Yakin, cât și majoritatea jucătorilor săi sunt naturalizați, pentru că nu au spiritul financiar al elvețienilor, raportat la fotbal, ci superficialitatea Balcanilor. 

Yakin s-a considerat câștigător și a scos de pe teren jucători importanți, o aroganță care l-a costat două puncte ca și câștigate, că dacă era 4-0, 5-0 la pauză sau mai rău, până prin minutul 85, nu se mira nimeni. Au intrat deja câștigători în repriza a doua și s-au păcălit.

A contat foarte mult și VAR-ul care a anulat penalty-ul, a contat și Horațiu Moldovan că ne-a salvat de 0-3 de vreo două ori, a contat și mingea care i-a căzut în cap lui Pușcaș înainte de golul egalării, a contat și viteza, și tehnica lui Mihăilă. 

S-au aliniat astrele pe axa București, Mărăști, Mărășești, Oituz”, a declarat Cornel Dinu, conform Fanatik. 

Cornel Dinu, ironii pentru Edi Iordănescu: „La anumite grupe sanguine norocul se transmite de la tată la fiu”

Cornel Dinu l-a și ironizat pe Edi Iordănescu, despre care a spus că a avut un mare noroc în meciul din Elveția. A comparat șansa de care a beneficiat Iordănescu Jr. cu norocul pe care l-a avut naționala României în meciul cu Țara Galilor, din noiembrie 1993, 2-1 pentru „tricolori”, cu Anghel Iordănescu pe banca tehnică a naționalei. În urma acelei partide, naționala română s-a calificat la Campionatul Mondial din 1994, din SUA, acolo unde a ajuns până în „sferturile” de finală. 

„Probabil că mulți vor spune că este meritul lui Edi Iordănescu, că este rezultatul lui Edi Iordănescu, care nu face altceva decât continuă să închidă, de fapt, acum, cercul norocului pe care și tatăl său l-a avut la Cardiff, în noiembrie 1993, când Bodin a tras un penalty în transversală la 1-1, prin minutul 65 parcă. 

La anumite grupe sanguine norocul se transmite de la tată la fiu. Nu putem spune decât «Slavă Domnului!» că în loc de 0-4, 0-5 s-a terminat cu acest incredibil 2-2”, a mai punctat Cornel Dinu, potrivit sursei citate. 

VIDEO. Johan Djourou, înmărmurit de secvențele finale din Elveția - România: „Nu cred că înțeleg ce s-a petrecut”

Citește și: 

Marius Șumudică, schimbare dramatică de discurs la adresa lui Edi Iordănescu

Mihăilă a dat tonul, Moruțan l-a urmat » Încă un apel din vestiarul „naționalei”: „În România, mereu ne critică lumea. Nu știu de ce suntem un popor așa...”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (8)
Johnny_76
Johnny_76  •  20 Iunie 2023, 18:01

????????????????????, bună asta !!!

Eu2306
Eu2306  •  20 Iunie 2023, 14:52

Daca nici Dinu nu spune adevarul... Atunci cred ca i-a dat puiu iconitele magice. Cu tata puiu ne a batut elvetia ca a avut cruciulita pe steag dar a avut grija sa ii zica cum sa faca, plodului . Nu avem echipa,antrenor nici atat...țâncul lu' puiu este de-a dreptul penibil ca sa nu zic prost

remarque
remarque  •  20 Iunie 2023, 13:19

norocul conteaza mult in viata. Nu te poti baza pe el insa. Cand e sa-l ai, se intampla chestii imposibile. A fost prezent si la Cardiff, a fost si in meciul de aseara, a fost de multe ori alaturi de nationala. Uneori a fost si in tabara opusa, nu poti sa ai pretentia sa ai monopol pe el. Trebuie sa compensezi prin multa munca.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează