FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

CORONAVIRUS. Cele 4 propuneri ale lui Răzvan Burleanu pentru videoconferința UEFA » FRF vrea schimbări de proporții

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2020 14:00

Pandemia de coronavirus a oprit fotbalul în majoritatea țărilor europene. Soarta actualului sezon va fi stabilită azi, într-o videoconferință extraordinară la care vor participa toți cei 55 de președinți ai Federațiilor internaționale. 

  • Răzvan Burleanu, președintele FRF, va susține o conferință de presă în jurul orei 15:00, în care va prezenta concluziile videoconferinței extraordinare UEFA

Burleanu, aflat în acest moment în izolare la domiciliu, a întocmit listă de propuneri pe care le va prezenta în cadrul conferinței.

Ce propune Federația Română de Fotbal

  1. Amânarea play-off-urilor pentru Campionatul European 2020 programate în luna martie, precum și a meciurilor Under 21.
  2. Amânarea ediției Campionatului European programată să înceapă pe 12 iunie 2020. Astfel, prin suspendarea EURO, va exista suficient spațiu în calendar pentru a putea să încheiem competițiile la nivel național.
  3. Decalarea termenului de finalizare al competițiilor naționale. În prezent, acesta este 1 iunie pentru Liga 1, Liga 1 feminin și Liga Elitelor U19 și 21 iunie pentru Liga 1 futsal.
  4. Flexibilitate în sistemul de licențiere pentru participarea echipelor românești în cupele europene sezonul 2020/2021, adaptată evoluției pandemice.

Cea mai importantă ședință a anului

Astăzi, e cea mai importantă ședință a anului. Cea în care UEFA va decide prezentul și viitorul fotbalului european, închis momentan din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit L'Equipe, această reuniune se va împărți în două teleconferințe.

  • Prima va începe la 11:00 (ora României). Când Aleksander Ceferin, președintele forului continental, secretarul său general Theodore Theodoridis și alți directori de la Nyon vor discuta cu reprezentanții ligilor naționale, cluburilor și FIFPro, sindicatul mondial al jucătorilor;
  • A doua, de la 14:00, cu președinții și secretarii generali ai federațiilor.

VIDEO #vafibine Campanie GSP: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Vezi cum e afectat fotbalul de coronavirus:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
189254898748309
Claude SH  •  17 Martie 2020, 11:04

Eu cred ca se va încerca finalizarea competițiilor interne și cupe europene. Problema se pune ca în vestul Europei, pandemia nu a ajuns la vârf, de la zi la alta sunt mai mulți morți și mai mulți infectați. Dacă cei care au analizat problema au dreptate, acest vârf al pandemiei va fi realizat abia în perioada 1-20 iulie. În aceste condiții nu se mai poate vorbi de continuare a competitiilor

623506571124451
Marian Iordachescu  •  17 Martie 2020, 00:26

Ce cauta Argaseala in FRF atata tmp cat este si la FCSB ? La FCSB e pus de Becali sa convinga arbitrii ca la fiecare plonjon a lui lui Tanase si Coman in suprafata de pedeapsa nu sunt simulari si sa dicteze penalty Dar la FRF cine si pentru ce la pus ? Pentru ce ne dam seama ,sa apere interesele FCSB_ului Dar la noi in Romania se poarta asa ceva Vad ca si Rapidul si-a adus in staf un fost arbitru care a-ti vazut cum a tras pentru giulesteni in ultima partida cu Resita

623506571124451
Marian Iordachescu  •  17 Martie 2020, 00:12

Sa se puna punct campionatului lgii 1 si sa se valideze clasamentul la terminarea returului fara Play -off si play-aut

Vezi toate comentariile (8)
Comentează